Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk i lange baner: Sønderjysk kaffebord

Til venstre er der kaffe og smørsmurte boller, og ved siden af kringle. Til højre herfor er der hvide og brune fedtkager. På opsatsen til højre ses småkagerne med det mærkværdige navn „ingenting“. Kagen til højre er en citron-sandkage, og på opsatsen til højre ses en rugbrødslagkage.

Annonce

Bagværk
Boller med kardemomme
(16 stk.)
(På sønderjysk hedder de pomle)
Arbejdstid: 15 min.
Hævetid: 1 time 15 min.
Bagetid: ca. 15 min.
Fryse-egnet
1½ dl mælk
50 g gær
1½ tsk groft salt
ca. 500 g hvedemel
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Rør gæren ud i lidt af mælken og tilsæt resten af mælken, smør og æg.
  2. Tilsæt derefter salt og kardemomme og ælt gradvist melet i.
  3. Ælt dejen smidig og lad den hæve 45 min. ved stuetemperatur. Form bollerne, sæt dem på bagepapir på bagepladen og lad dem hæve til dobbelt størrelse ca. 30 min.
  4. Bag bollerne ved 225 grader ca. 15 min. Server dem afkølede, flækkede og smørsmurte.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken
Sådan gør du:
  1. Smuldr smør i melet evt. i en foodprocessor. Rør gæren ud i vand med sukker, tilsætæg og rør blandingen i melblandingen. Ælt dejen, til den hænger sammen. Rul den ud i et aflangt stykke på 15 cm’s bredde og 1 /2 cm’s tykkelse på bagepapir.
  2. Lav fyldet: Rør blødt smør med farin, rosiner og æbler. Læg fyldet på midten af dejen og foldsiderne om fyldet.
  3. Lad kringlen hæve i 30 min.,pensl med æg, og drys med perlesukker og mandelsplitter. Bag ved 200 grader i ca. 40 min.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken

Bagværk
Citron-sandkage
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: ca. 1 time og 15 min.
Fryse-egnet
250 g sukker
Glasur:
100 g flormelis
1-2 spsk kogende vand
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Rør smør med sukker, til det er hvidt og skummende. Tilsæt citronskal.
  2. Tilsæt et æg ad gangen og rør godt mellem hvert æg. Vend melet i til sidst.
  3. Hæld dejen i en smurt sandkageform på 1,5 l. Bag i ca. 1 time og 15 min. ved 175 grader. (Bagetiden er ca. 20 min., hvis man bruger en randform).
  4. Stik i midten af kagen, den skal bage videre, hvis der hænger dej på.
  5. Rør glasuren sammen og pynt kagen f.eks. med kagekrymmel.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken
Sådan gør du:
  1. Pisk æggehviderne med sukker, til de er helt stive, og tilsæt en æggeblommead gangen. Bland rugbrød, bagepulver og nødder, og vend forsigtigt blandingen i dejen.
  2. Fordel den i 3 lagekageforme med smurt bagepapir. Bag ca. 10 min. i 220 gradervarm ovn.
  3. Læg bundene lagvis med kirsebærsyltetøj og flødeskum.
  4. Drys med chokolade øverst.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Bagværk
Brune og hvide fedtkager
(ca. 70 stk.)
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: ca. 10 min.
Ikke fryse-egnede – opbevares i kagedåse
Sådan gør du:
  1. Ælt fedt, sukker og hjortetaksalt sammen. Tilsæt mel lidt ad gangen – hvis dejen bliver for smidig, tilsættes lidt ekstra mel. Del dejen i to portioner og ælt kakao i halvdelen.
  2. Tril kugler af dejen på størrelse med en lille valnød. Sæt dem på bagepapir og tryk dem lidt fladere med tommelfingeren.
  3. Bag ved 160 grader i ca.10 min.
Tips!
Sæt fedtet frem, dagen før der skal bages, så det får stuetemperatur.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken
Sådan gør du:
  1. Smuldr smør i melet og tilsæt æggeblommer og fløde. Ælt hurtigt dejen sammen.
  2. Læg den koldt 1 time. Rul dejen ud og udstik den i runde kager med et lille vinglas.
  3. Pisk hviderne stive med sukker og tilsæt eddike og mandler. Læg en skefuld af denne masse på hver af de udstukne kager.
  4. Småkagerne bages i en 150 grader varm ovn i ca. 10 min.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri