Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Berlinere med citron

De gyldne kager smager skønt både “naturel” trillet i citronsukker og med fyld af citroncreme.

Annonce

Bagværk
Du kan opbevare de færdigbagte berlinere i en kagedåse i et par dage eller i fryseren i op til 4 uger. De skal helst fyldes med creme umiddelbart før servering.
Berlinere med citron
16-18 stk.
Arbejdstid: 1 time
Hævetid: 1 time
Bagetid: 30 min. (6x5 min.)
Fryseegnede (uden creme)
Dej:
25 g gær
3½ dl mælk
50 g sukker
1½ tsk. salt
1 æg
150 g durummel
400 g hvedemel
75 g smør
Citroncreme og -sukker:
200 g sukker
¼ tsk. salt
3 æg
50 g smør
Til bagning:
Sådan gør du:
  1. Dej: Rør gæren ud i lun mælk (maks. 37 grader), og tilsæt sukker, salt, æg og vanilje. Rør de 2 slags mel og kardemomme i, og ælt dejen glat og smidig i ca. 5 min. Ælt blødt smør i lidt ad gangen, og lad dejen hæve i 30-45 min.
  2. Citronsukker: Vask citronerne, og riv skallen fint. Bland det med sukker og salt.
  3. Citroncreme: Pres saften af citronerne (ca. ¾ dl), og pisk den sammen med æg, æggeblommer og halvdelen af citronsukkeret. Pisk det over svag varme eller i en skål over vandbad, til cremen tykner (den må ikke koge).
  4. Tag cremen af varmen, og pisk koldt smør i lidt ad gangen.
  5. Hæld cremen i en skål, og lad den afkøle. Fyld den i en sprøjtepose med en rund tylle.
  6. Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud i 2 cm’s tykkelse. Udstik i 16-18 cirkler (6-8 cm), og læg dem på bagepapir. Lad dem hæve tildækket i 15-20 min.
  7. Varm olien op til 175 grader (brug et sukkertermometer) i en tykbundet gryde (eller frituregryde), og stil citronsukkeret klar i en skål.
  8. Bag 2-3 berlinere ad gangen i 2-3 min. på hver side. Tag dem op, og tril dem straks i citronsukker. Brug f.eks. et træspyd, så du undgår at få olie med op. 9. Stik/skær et hul i toppen af hver berliner. Stik tyllen i hullet, og fyld op med citroncreme. Du kan også flække berlinerne med en kniv, og lægge dem sammen med cremen som en sandwich.
Tips!
Prøv at bage én ”test-berliner”, så du er sikker på, at den bliver gennembagt og gylden på samme tid. Er olien for varm, vil kagerne få en gyldenbrun skorpe, men stadig være rå indeni.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Martin Dyrløv
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge