Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Børnenes fastelavnsfavoritter: Fastelavnsboller, varm kakao og sunde fastelavnsris

Fastelavn er børnenes fest. De klæder sig ud, riser deres forældre op, slår katten af tønden, rasler for at få slik og mønter – og så skal der spises masser af lækre boller! Både store og små er glade for godt hjemmebag!

 

Her byder vi på fastelavnsboller med forskelligt pynt , lækre frokostboller, varm kakao med skumfiduser og et sundt fastelavnsris ♥

 

 
Det er dejligt at have så mange fristende fastelavnsboller at vælge imellem. Måske er der endda appetit til to? Så er vi klar til at slå katten af tønden. Løven er Edith på 6 år, og hendes bror Adrian på 4 år er Spiderman. Malena på 5 år er alf, og hendes bror på 3 år er også Spiderman.

 

SE OGSÅ: Sy en sød kat til fastelavnstønden
SE OGSÅ: Søde snapshots: Fastelavn er mit navn

Annonce

Bagværk
Fastelavnsboller
(12 stk.)
Arbejdstid: 20 min.
Hævetid: 1 time
Bagetid: ca. 15 min.
Fryse-egnede uden pynt
1 pakke gær
2 dl mælk
2 spsk sukker
et drys salt
ca. 325 g hvedemel
3 slags pynt:
100 g flormelis
1-2 spsk vand
2 tsk kakao
2 spsk kokosmel
Sådan gør du:
  1. Rør gær ud i lidt af mælken. Tilsæt resten af mælken, smeltet smør, sukker samt salt og mel. Ælt dejen godt. Den skal være blød.
  2. Læg et viskestykke over skålen og lad dejen hæve et lunt sted ca. 45 min. til dobbelt størrelse.
  3. Drys bordet med mel og tril dejen heri til en pølse, som deles i to. Del de to i 6 stykker hver og tril dem til boller. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve ca. 20 min. til dobbelt størrelse.
  4. Bag bollerne ca. 15 min. i midten af en 225 grader varm ovn. Bollerne er færdige, når de er gyldne og lyder hult, når du banker på dem i bunden.
  5. Pynt 4 boller med en skive blød nougat, mens de er varme. Lad bollerne afkøle på en bagerist. Rør glasur af flormelis og vand. Pynt 4 boller med en klat glasur og drys med kagekrymmel.
  6. Tilsæt kakao og evt. lidt ekstra vand til resten af glasuren, pynt 4 boller med den og drys med kokosmel.

  7. Variation: Boller med fyld
    Arbejdstid: 20 min.
    Hævetid: 1 time
    Bagetid: ca. 15 min.
    Fryse-egnede
    (14 stk.)

    1 portion dej til fastelavnsboller
    Fyld: 75 g rosiner
    100 g mørk chokolade (hakket)
    75 g valnøddekerner (hakkede)

    Lav en portion dej og lad den hæve. Ælt den igennem med fyldet og form 14 boller. Lad dem hæve på bagepapir på en bageplade ca. 20 min. Bag bollerne ca. 15 min. i midten af en 225 grader varm ovn. Afkøles på en bagerist.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken

Bagværk
Frokostboller af koldhævet dej
(18 boller)
Arbejdstid: 20 min.
Hævetid: 12-25 timer
Bagetid: 20-25 min.
Fryse-egnede
1 liter vand
20 g gær
ca. 1¼ kg hvedemel
Drys:
Forslag til fyld:
Sådan gør du:
  1. Smuldr gæren ud i lidt af vandet. Tilsæt resten af vandet med fuldkornshvedemel og salt. Tilsæt gradvist hvedemelet og ælt, til dejen er glat og blød. Det er lettest at ælte på en røremaskine. Dæk dejen til, og lad den hæve i køleskabet til næste dag (15-24 timer).
  2. Ælt dejen igennem på meldrysset bord, del den i ca. 18 stykker og form flade boller. Sæt bollerne på 2 bageplader og drys straks med solsikkekerner. Lad bollerne hæve 45 min. til 1 time. Da dejen er kold, tager det længere tid.
  3. Sæt bollerne i en 200 grader varm ovn med varmluft. Bag ca. 20 min., til bollerne lyder hult, når du banker på dem i bunden. Afkøles på en bagerist. Hvis bollerne skal fryses, lægges de lune i frysepose og indfryses straks.
  4. Servér bollerne med godt fyld og pålæg.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken

Søde sager og drikke
Varm kakao og skumfiduser
(5-6 kopper)
Arbejdstid: 10 min.
Kogetid: ca. 5 min.
Ikke fryse-egnet
1 liter mælk
1 dl (45 g) kakao
Sådan gør du:
  1. Rør kakao og evt. sukker i en gryde med 1 dl kold mælk, til det er klumpfrit.
  2. Varm blandingen op og rør gradvist mælken i.
  3. Varm op til kogepunktet, hæld den i kopper og kom 2-3 skumfiduser i hver.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken
Sådan gør du:
  1. Pynt fastelavnsris med tørrede frugter og popkorn sat på snor. Her tørrede æbleringe, tørrede abrikoser, stykker af papaya og ananas. De mindste børn er også glade for små pakker rosiner.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri