Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Børnevenlig vintermad

I denne og næste uge er der vinterferie, hvor mange familier besøger hinanden. Til hyggeligt samvær hører lækker mad – og gerne noget, der kan gøres klar i god tid. Derfor får du her opskrifter på fem skønne retter, der blot kan varmes i ovn eller gryde, når det er spisetid. Se opskrifterne på:

  • Svensk pølseret

  • Oksegryde med grove grønsager og karry

  • Pastafad med tomatsovs

  • Mormors kødsovs med kartoffelmos og gulerødder

  • Chokoladekage med frisk frugt

Du finder opskrifterne på de fem skønne retter nedenfor ♥

 

OBS: Når du laver mad i god tid, skal afkølingen ske så hurtigt som muligt, hvorefter maden skal opbevares i køleskab. Husk at genopvarme maden godt, inden den skal spises. Maden må højst være 3 timer i temperaturområdet 5-65 grader. Hvis maden skal holdes varm i længere tid, skal temperaturen være over 65 grader.

Annonce

  

► PRØV OGSÅ: Masser af skønne retter til børn på voresborn.dk

Svensk pølseret
(4 personer)
Arbejdstid: 40 min.
Koge/stegtid: 35 min.
Fryse-egnet, men bedst frisklavet
Ingredienser:
1 spsk smør
1 spsk paprika
Drys:
1 lille bundt purløg (klippet)
Sådan gør du:
  1. Kog kartoflerne og pil dem. Skær de kogte kartofler og pølserne i mindre stykker.
  2. Smelt smør i en gryde eller dyb stegepande. Steg løgene klare i et par min., uden at de tager farve. Tilsæt paprika, tomatpuré og pølser, og lad det stege med i ca. 3 min.
  3. Skru ned til jævn varme og tilsæt kartofler og fløde. Lad retten koge i ca. 10 min., eller til den er godt varm.
  4. Smag til med salt og peber. Drys med purløg ved servering.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken
Sådan gør du:
  1. Brun kødet i en varm stegegryde i gyldent smør og olie. Tilsæt løgene og lad dem stege med i ca. 5 min., til de er klare.
  2. Krydr med karry, salt og peber og tilsæt vand eller bouillon. Lad retten simre ved svagt blus i ca. 45 min.
  3. Tilsæt grønsagerne og kog videre i 5-7 min., til de er tilpas møre. Jævn evt. sovsen og smag til med salt, peber og karry.
  4. Nyd retten med brød og drys evt. med persille.
Tips!
Oksegryde med grove grønsager og karry er fryse-egnet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Sovs: Steg bacon i en tykbundet gryde, til fedtet er smeltet fra. Tilsæt løg og steg dem klare i fedtet. Tilsæt derefter peberfrugt og steg i et par min. Tilsæt tomater og kog i et par min. Smag til med salt, peber og eddike.
  2. Kog pastaen efter pakkens anvisning, hæld den i et dørslag og bland med tomatsovsen.
  3. Hæld i et ovnfast fad og varm retten godt igennem ved 175 grader lige før servering. Servér med parmesanost.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken

Kød
Man kan sagtens lære børn at spise grønsager i kødsovsen. De skal blot være fintrevne og kogt godt sammen med kød og tomat.
Sådan gør du:
  1. Brun kødet i en tykbundet gryde i varm olie. Tilsæt løg og hvidløg og lad det stege i nogle min. under omrøring.
  2. Tilsæt tomattern, gulerod, selleri og timian og kog med rødvin under låg i ca. 40 min.
  3. Kødsovsen skal være fugtig, spæd evt. med vand. Smag til med salt og peber.
  4. Kartoffelmos: Kog kartoflerne i vand uden salt i ca. 20 min., til de er møre. Hæld kogevandet fra.
  5. Mos kartoflerne med en kartoffelpresse eller håndmikser. Pisk mælken i, så mosen får en blød og fin konsistens. Tilsæt smør og smag mosen til med salt og peber.
  6. Spis kartoffelmos med kødsovs og servér med gulerodsstave.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Bagværk
Chokoladekage med frisk frugt
(ca. 12 stykker)
Arbejdstid: 40 min.
Bagetid: ca. 35 min.
Fryse-egnet (uden glasur og frugt)
Ingredienser:
125 g smør
5 æg
250 g sukker
150 g hvedemel
Kakaoglasur:
ca. 2 spsk kakao
ca. 2 spsk vand
Frisk frugt:
Sådan gør du:
  1. Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad og lad blandingen køle lidt af.
  2. Pisk æggene skummende med sukker. Bland mel med bagepulver og drys det igennem en si i æggeskummet. Vend forsigtigt sammen.
  3. Tilsæt chokoladeblandingen og hæld dejen i en smurt springform. Bag kagen i ca. 35 min. ved 175 grader og lad kagen køle af.
  4. Rør glasuren sammen og smør den på kagen i et jævnt lag. Pynt med frisk ananas og kiwi.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri