Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Klassiske desserter: Budding og fromage

Fromage eller budding er et sikkert hit til desserten. Her giver vi dig fem lækre bud: 

2 x Citronfromage

Rombudding med mandler


Appelsinfromage


Chokoladebudding

Her får du først Katrine Klinkens trin-for-trin guide til en vellykket og luftig citronfromage.

Velbekomme!

 

► Prøv også: Skøn skyr-fromage

► Prøv også: Kahlua-fromage

Annonce

Sådan laver du den perfekte citronfromage - her guider Katrine Klinken dig til, at lave en let og luftig citronfromage.
    Citronfromage
    4 personer
    Arbejdstid: 30 min.
    Hviletid: ca. 2 timer
    4 blade husblas
    200 g flormelis
    1/2 liter piskefløde
    Pynt:
    1 1/2 dl piskefløde
    Sådan gør du:
    1. Læg husblasbladene i blød i koldt vand i 5 min.
    2. Tag husblassen op af vandet, knug vandet ud og smelt det i en skål over vandbad sammen med citronsaften. Lad blandingen køle lidt af.
    3. Pisk æggeblommerne og flormelissen skummende, og rør husblas-blandingen i massen i en tynd stråle.
    4. Tilsæt fint revet citronskal og vend stiftpiskede æggehvider i.
    5. Vend derefter let pisket flødeskum i med en dejskraber.
    6. Hæld citronfromagen i en skål, og sæt den i køleskabet ca. 2 timer, til den er stivnet.
    7. Pynt citronfromagen med flødeskum, citronverbena eller citronmelisse.
    Velbekomme!
    Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken

    Relaterede opskrifter

    Lækker og frisk dessert.
    Citronfromage
    (ca. 6 små portioner)
    Arbejdstid: 30 min.
    Hviletid: mindst 1 time
    Ikke fryse-egnet
    5 blade husblas
    75 g sukker
    Pynt:
    Sådan gør du:
    1. Læg husblasbladene i blød i koldt vand i 5 min. Tag husblassen op af vandet, knug vandet ud og smelt det i en skål over vandbad sammen med citronsaften. Lad blandingen køle lidt af.
    2. Pisk æggeblommerne og sukkeret skummende og rør husblas-blandingen i massen i en tynd stråle.
    3. Tilsæt 1 tsk fintrevet citronskal. Vend stiftpiskede æggehvider og derefter letpisket flødeskum i med en dejskraber.
    4. Hæld citronfromagen i portionsglas og sæt dem i køleskabet i 1-2 timer, til den er stivnet.
    5. Pynt: Smelt stykker af chokolade i en skål over vandbad. Rør, til chokoladen er tyktflydende, og hæld den i en sprøjtepose eller madplastikpose med et lille hul i det ene hjørne. Lav snirkler på bagepapir på en bageplade. Sæt den et køligt sted og lad chokoladen størkne, inden den sættes på toppen af fromagerne.
    Velbekomme!
    Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken

    Relaterede opskrifter

    Gammeldags rombudding med mandler og kirsebærsovs.
    Rombudding med mandler
    (4 pers.)
    Arbejdstid: 45 min.
    Stivnetid: 3-4 timer
    50 g mandler
    4 blade husblas
    6 spsk sukker
    ¾-1 dl rom
    Pynt:
    Tilbehør:
    Sådan gør du:
    1. Skold, smut og hak mandlerne groft. Læg husblassen i koldt vand 10 min. Pisk æggeblommer og sukker godt sammen. Bring fløden i kog. Hæld den koghede fløde i æggemassen, hæld tilbage i gryden og varm det op til lige netop før kogepunktet – det må IKKE koge, så skiller det.
    2. Tag det fra varmen, knug husblassen fri for væde og kom den i den varme creme – den smelter med det samme. Sæt cremen i køleskabet, til den begynder at stivne let, det kan godt vare en halv times tid.
    3. Pisk imens piskefløden letstivnet. Vend lidt af den i den endnu letflydende creme sammen med rommen. Vend resten af piskefløden i. Vent med at hælde buddingecremen i en form eller skål, til den er som en tyk sovs. Lad den stivne koldt. Når buddingen er stiv, kan den vendes ud af en form, eller den kan serveres i en skål.
    4. Servér kirsebærsovs til. Det pynter altid med lidt kandierede violer eller roser på desserten.
    Velbekomme!
    Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Hanne Bloch

    Og ikke bare en hvilken som helst bedste...næ, det er John Prices egen bedste og hendes helt egen opskrift på appelsinfromage.
    Bedstes appelsinfromage
    (4 pers.)
    Arbejdstid: 30 min.
    Stivnetid: 2 timer
    Ikke fryse-egnet
    6 mellemstore appelsiner
    200 g sukker
    2 dl vand
    5 blade husblas
    1⁄2 liter piskefløde
    Sådan gør du:
    1. Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand. Skær skrællen tyndt af de 3 appelsiner og skær den i strimler. Kog sukker og vand sammen og kom skallerne heri. Lad dem koge i 5 min. Tag dem op med en hulske.
    2. Knug husblassen fri for vand og kom den i den koghede sukkerlage. Tag det fra varmen. Pres saften af alle appelsinerne. Hæld husblasvæden i saften.
    3. Pisk fløden til skum. Når blandingen er svalet og så småt begynder at tykne, vendes lidt af appelsinsaften i flødeskummet. Tilsæt derefter den afkølede saft (med husblas) i flødeskummet lidt ad gangen.
    4. Fordel i portionsglas eller i en skål. Pynt med de strimlede skaller samt lidt flødeskum før servering.
    Tips!
    Da der ikke er æg i denne fromage, bør man være opmærksom på, at der kun skal tilsættes lidt appelsinsaft ad gangen i flødeskummet – ellers lægger saften sig som et lag på bunden af serveringsskålen.
    Velbekomme!
    Foto: Thomas Hergaard / Hanne Bloch

    Lækker og nem dessert.
    Chokoladebudding
    (2 pers.)
    Arbejdstid: 10 min.
    Kogetid: 3 min.
    Ikke fryse-egnet
    3 spsk rørsukker
    3 dl mælk
    Tilbehør:
    Sådan gør du:
    1. Rør sukker, majsstivelse og mælk sammen i en gryde og kog det igennem under omrøring.
    2. Tag gryden af varmen og tilsæt grofthakket chokolade. Rør, til chokoladen er smeltet, og fordél buddingen i 2 portionsskåle.
    3. Stil dem koldt mindst 1 time.
    4. Servér evt. med lidt flødeskum.
    Velbekomme!
    Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin
    Annonce

    Årets julegave ♥

    Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

    Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

    Klik her for at købe Hjemmet som julegave

    Hjemmet i denne uge

    Dagens lækkeri