Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Byd på kaffe og hjemmebag

En god kop kaffe med dejlige hjemmebagte kager til er et skønt traktement, når venner, familie eller børn kommer på besøg. Her er forslag til fire slags bagværk uden for mange dyre ingredienser – nemlig boller, skærekage, småkager og en flødekage.

Annonce
Sådan gør du:
  1. Pensl en sandkageform med lidt af det bløde smør.
  2. Rør smør og sukker hvidt og skummende. Tilsæt citronskal og et æg ad gangen under omrøring. Bland mel med bagepulver.
  3. Sigt blandingen igennem en si og vend det i dejen. Rør forsigtigt mælk i og fyld dejen i formen.
  4. Bag citronsandkagen i ca. 1 time ved 175 grader.
  5. Kagen er bagt, når der ikke er rå dej på en træstikker, der stikkes ned i midten af kagen.
  6. Lad kagen afkøle, før den skæres i skiver.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard Opskrift Katrine Klinken
Sådan gør du:
  1. Pisk æg og sukker skummende. Tilsæt appelsinskal og kokosmel.
  2. Sæt toppe på et stykke bagepapir.
  3. Bag ca. 12 min. i en 175 grader varm ovn. Opbevares i kagedåse eller anden lufttæt beholder.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard Opskrift Katrine Klinken
Sådan gør du:
  1. Kog vand og 150 g sukker, til temperaturen er 120 grader (benyt termometer), eller til der dannes seje bobler.
  2. Pisk æggehviderne stive med 50 g sukker
  3. Hæld den varme sukkerlage i og pisk for fuld kraft, til skummet er koldt.
  4. Tegn på bagsiden af bagepapir 3 cirkler hver med en diameter på 24-25 cm.
  5. Fordel marengsdejen på bagepapiret inden for cirklerne.
  6. Bag bundene sprøde i en 90 grader varm ovn, ca. 1 time.
  7. Lad dem køle af på bagerist. Fjern bagepapiret.
  8. Læg lagkagen sammen lige før servering. Fordel flødeskum og svesker mellem lagene.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard Opskrift Katrine Klinken
Sådan gør du:
  1. Rør gær ud i lidt af vandet i en rummelig skål. Rør resten af vandet i sammen med olie, salt, sukker og mel.
  2. Ælt dejen godt, så den bliver glat og smidig.
  3. Lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse et lunt sted ca. 30 min.
  4. Del dejen i 12 stykker. Form boller og sæt dem på bagepapir på en bageplade.
  5. Lad dem efterhæve 30 min. Bag bollerne i ca. 15 min. ved 225 grader i en forvarmet ovn
  6. Afkøl på bagerist. Flæk og servér med smør.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard Opskrift Katrine Klinken
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri