Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Chokolade, chokolade, chokolade: 6 skønne chokoladekager

Chokolade er en skøn ingrediens i kager, og her giver vi dig hele 6 bud på lækre kager med chokolade:

 

♥ Mokka-chokoladekage

♥ Chokoladelinser

♥ Sandkage a la oldemor

♥ Luksusbradepandekage

♥ En bombe af chokolade

♥ Chokoladetærte

 

Uhm!

 

Annonce

Bagværk
Denne dejlige kage smager kraftigt af både chokolade og kaffe. Den kan holde sig et par dage i køleskabet, men den smager bedst frisklavet.
Mokka-chokoladekage
(8-9 personer)
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: ca. 30 min.
Bundene er fryse-egnede
100 g smør
2 spsk hvedemel
50 g sukker
Mokkasmørcreme:
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad. Tilsæt kaffepulver og mel.
  2. Pisk æggeblommerne skummende og lyse med sukker. Rør chokoladeblandingen i skummet og vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i dejen.
  3. Fyld dejen i en smurt springform og bag den i en 150 grader varm ovn ca. 30 min., til den er gennembagt. Lad kagen køle lidt af.
  4. Mokkasmørcreme: Pisk smør og flormelis lyst og let. Pisk videre og tilsæt æggeblommerne lidt efter lidt. Tilsæt afkølet kaffe lidt ad gangen. Bliver smørcremen for kold, kan den klumpe. Dette kan afhjælpes ved at varme cremen en anelse op over vandbad. Cremen bliver for flydende, hvis væsken er for varm, når den røres i.
  5. Flæk kagen i 2 bunde og læg dem sammen med med mokkasmørcreme imellem. Sæt evt. små dutter af smørcreme med en sprøjtepose på toppen og pynt med chokoladekaffebønner.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken

Bagværk
Her er linser med rigtig chokoladesmag. Chokolade har forskelligt indhold af kakao. Til cremefyldet kan du vælge en chokolade med 50-85% kakao. Jo højere kakaoindhold, jo mere kraftig og bitter bliver chokoladesmagen.
Chokoladelinser
(ca. 8 stk.)
Arbejdstid: ca. 1 time
Hviletid: ca. 1 time
Koge-/bagetid: ca. 25 min.
Dejen er fryse-egnet
Mørdej med kakao:
125 g smør
150 g hvedemel
50 g kakao
1-2 tsk sukker
1 lille æg
evt. 1 spsk koldt vand
Chokoladecreme med vanilje (fyld):
½ stang vanilje
Sådan gør du:
  1. Mørdej: Skær koldt smør i mindre stykker og smuldr det med mel og kakao, evt. i en foodprocessor. Kom sukker i og saml dejen med sammenpisket æg og evt. vand. Tryk den sammen uden at ælte den. Stil dejen i køleskabet i ca. 1⁄2-1 time før brug.
  2. Chokoladecreme med vanilje: Flæk vaniljestangen og kom kornene og den tomme vaniljestang i en gryde med mælk, sukker, æggeblommer og majsstivelse. Pisk det godt sammen. Kog cremen under omrøring ca. 4 min. Tilsæt stykker af chokolade og lad dem smelte i cremen. Si cremen over i en skål. Drys cremen med sukker, så den ikke trækker skind. Sæt den i køleskabet.
  3. Chokoladelinser: Rul mørdejen ud og stik 8 cirkler ud med en diameter på 12 cm (skær evt. rundt om en kagetallerken). Læg dejstykkerne i linseforme eller hullerne i en muffinpande. Kom 2-3 spsk kold creme i hver linse. Fold lidt af dejen ind over cremen og pensl kanten med æggehvide. Rul resten af dejen ud og stik 8 cirkler ud med en diameter på 6 cm. Læg dem som låg på toppen af kagerne og tryk dem lidt til i kanterne. Sæt kagerne i en 200 grader varm ovn og bag ca. 20 min. Afkøl på bagerist.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken

Bagværk
Her er en variant af en god gammeldags sandkage, der også kan bages som muffins. Kagen er fyldt med stykker af chokolade og korender, der er udblødt i portvin.
Sandkage a la oldemor
(1 sandkage med ca. 12 skiver eller 8 store muffins)
Arbejdstid: ca. 30 min.
Iblødsætning: mindst 2 timer
Bagetid: ca. 1 time og 15 min., ca. det halve for muffins
Fryse-egnet
200 g sukker
4 æg
200 g hvedemel
Sådan gør du:
  1. Læg korender eller rosiner i blød i portvin eller rom 2-3 timer eller natten over.
  2. Rør smør og sukker hvidt og skummende. Tilsæt et æg ad gangen og rør godt mellem hvert æg. Vend melet i og derefter udblødte korender eller rosiner og chokolade.
  3. Fyld dejen i en smurt sandkageform, 11⁄2 liter. Bag kagen i en 175 grader varm ovn i ca. 1 time.
  4. Sluk for ovnen og lad kagen stå ved eftervarmen i ovnen ca. 15 min. Stik et lille træspyd eller en lille kniv i midten af kagen. Der må ikke hænge dej på, så skal kagen bage videre.
  5. Hvis dejen fyldes i muffinsforme, er bagetiden cirka den halve.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken

Bagværk
Den skønne chokolade-bradepande kage er med kokos. Den er pyntet med hvid chokoladecreme og drysset med tørret frugt. Kagen er let at transportere, hvis du skal have kage med til at dele ud af.
Luksusbradepandekage
(ca. 16 stykker)
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: ca. 40 min.
Hviletid: ca. 30 min.
Fryse-egnet uden creme og pynt
200 g smør
400 g hvedemel
375 g sukker
175 g kokosmel
4 æg
Hvid chokoladecreme:
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Smuldr smørret med melet, til det ligner revet ost – det kan evt. gøres i en foodprocessor. Bland sukker og kokosmel i. Rør æggene i og derefter smeltet chokolade, til dejen er ensartet.
  2. Læg bagepapir i en bradepande, ca. 25x25 cm, og fyld dejen i. Sæt bradepanden i midten af en 200 grader varm ovn. Bag ca. 40 min., til kagen er gennembagt. Stik et lille træspid eller en lille kniv i kagen, og hvis der er rå dej på, skal kagen bage lidt mere. Lad kagen køle af på en bagerist.
  3. Smelt hvid chokolade i en skål over varmt vand (vandet må ikke koge, da hvid chokolade let kan blive grynet). Vend smeltet let afkølet chokolade i flødeskummet og fordél det på kagen.
  4. Sæt kagen i køleskabet ca. 30 min., så chokoladecremen kan stivne. Skær kagen ud i firkanter og pynt med tørret frugt.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken

Bagværk
Herlig dessertkage til større selskaber og fester. Chokoladebomben er velegnet som dessertkage med frisk frugt, sammen med fødselsdagskakao eller til kaffeslabberas.
En bombe af chokolade
(ca. 20 personer)
Arbejdstid: ca. 1 time
Bagetid: ca. 15 min.
Hviletid: et par timer
Bundene er fryse-egnede
3 valnøddebunde:
250 g sukker
4 æg
½ dl fløde
250 g hvedemel
50 g kakao
Fyld:
Overtræk:
Drys:
Sådan gør du:
  1. Tegn 3 cirkler med en diameter på henholdsvis 24, 21 og 15 cm med blyant på bagsiden af bagepapir.
  2. Dej: Rør blødt smør med sukker, til det er hvidt og skummende. Rør et æg i ad gangen og derefter fløden. Bland mel, bagepulver og kakao sammen. Drys det igennem en si og vend det i dejen sammen med valnødderne med en dejskraber. Fordél dejen i et ca. 1 cm tykt lag i cirklerne på bagepapiret. Bag bundene ved 175 grader i ca. 15 min., til de er gennembagte og lysebrune. Stik et træspid eller en lille kniv i bundene. Er der rå dej på, skal de bage videre.
  3. Afkøl bundene på en bagerist. Smør hver bund med et lag abrikosmarmelade.
  4. Læg madfilm i en skål på 2-21⁄2 liter og en diameter på 24 cm. Bland let afkølet, smeltet chokolade i flødeskummet. Læg et lille lag i bunden af skålen og derefter den mindste kagebund.
  5. Derpå et lag chokoladeskum, den næstestørste kagebund og derefter resten af chokoladeskummet.
  6. Læg den største bund på og stil skålen med chokoladebomben i køleskabet, til den er stivnet (ca. 2 timer).
  7. Vend kagen ud af skålen på et fad. Rul marcipanen ud mellem to stykker bagepapir til ca. 1 mm’s tykkelse. Sørg for, at det bliver så stort, at det kan dække kagen.
  8. Træk det ene stykke bagepapir forsigtigt af og vend den udrullede marcipan hen over kagen, så det dækker. Træk bagepapiret af og skær kanterne til.
  9. Drys kakao igennem en si hen over kagen og server med vindruer og skiver af appelsin.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken

Bagværk
Dette er en meget festlig chokoladetærte, der kan serveres til kaffe eller som dessert med lidt frisk frugt.
Chokoladetærte
(10-12 personer)
Arbejdstid: 45 min.
Hviletid: mindst 1 time
Bagetid: ca. 40 min.
Kan evt. fryses, men bunden bliver blød
Mørdej:
125 g smør
175 g hvedemel
2 tsk sukker
evt. 1 spsk koldt vand
Fyld:
75 g sukker
2 spsk hvedemel
Pynt:
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Mørdej: Skær koldt smør i mindre stykker og smuldr det med mel (evt. i en foodprocessor) og tilsæt sukker.
  2. Saml dejen med æg og evt. vand. Tryk dejen sammen uden at ælte den. Stil dejen i køleskabet i ½-1 time før brug.
  3. Rul dejen tyndt ud, beklæd en tærteform med dejen og tryk siderne godt til kanterne. Prik bunden med en gaffel. Sæt tærteformen i køleskab 1⁄2 time. Kom evt. et indlæg i tærteformen: Beklæd formen med bagepapir eller sølvpapir.
  4. Hæld ca. 3 dl tørrede bønner i, så undgår du, at tærtebunden hæver, når den bages. Forbag den ved 200 grader i 20 min.
  5. Bland chokoladefyldet og hæld det i den forbagte bund. Skru ovnen ned til 175 grader og bag ca. 20 min., til fyldet er stivnet.
  6. Afkøl tærten lidt på en bagerist. Pynt med smeltet, hvid chokolade med en ske. Tærten kan nydes lun eller afkølet med eller uden frisk frugt.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken
Annonce

Hjemmet i denne uge