Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Cremede desserter

Seks forslag til skønne, bløde desserter. De er perfekte som afslutning pa en god middag.

 

I dag byder vi på 6 vidunderlige og lækre desserter:

 

♥ Rabarberfool

♥ Crème brûlée med æbler

♥ Citroncreme

♥ Bananer og jordbær i kokoscreme

♥ Bagt karamelcreme

♥ Chokoladecreme

Annonce

Rabarberfool
(2 personer)
Arbejdstid: 15 min.
Kogetid: 5 min.
Køletid: ca. 1 time
Ikke fryse-egnet
1½-2 dl piskefløde
Sådan gør du:
  1. Kog rabarber, sukker og den flækkede vaniljestang sammen til en grov kompot – ca. 5 min. Hæld det i en skål og stil det koldt. Pisk fløden til cremet skum og vend det sammen med frugtkompotten med let hånd – det skal være marmoreret
Tips!
Samme fremgangsmåde kan bruges med stikkelsbær, jordbær, hindbær eller andre frugter og bær. Vanilje kan erstattes af lidt fintrevet citronskal, lidt fintrevet frisk ingefær eller en stang hel kanel
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Crème brûlée med æbler
(2 personer)
Arbejdstid: 20 min.
Koge/bagetid: 35 min.
Køletid: mindst 1 time
Ikke fryse-egnet
2+2 spsk rørsukker
1 kvist citrontimian
2½ dl fløde
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 140 grader.
  2. Kog æblebådene møre med sukker og 1-2 spsk vand (ca. 5 min.). Fordel æbler uden væde i 2 ovnfaste skåle.
  3. Sæt fløde over i en gryde med skyllet citrontimian og sukker og varm det forsigtigt op, uden at det koger.
  4. Pisk æggeblommerne sammen i en skål og pisk den varme flødeblanding i.
  5. Si cremen over kompotten og stil skålene i vandbad i ovnen, til cremen er stivnet – ca. 30 minutter. Tag dem ud af ovnen og stil dem koldt mindst 1 time.
  6. Drys rørsukker på overfladen af cremen og brænd det til karamel med en lille gasbrænder eller under grillen i ovnen. Lad dem afkøle før servering.
Tips!
Erstat evt. æblerne med snittede rabarber.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Citroncreme
(2 personer)
Arbejdstid: ca. 10 min.
Kogetid: ca. 5 min.
Køletid: ca. 1 time
Ikke fryse-egnet
30 g smør
3 spsk rørsukker
evt. 1 dl piskefløde
Sådan gør du:
  1. Kom fintrevet citronskal, ¾ dl citronsaft og smør i en gryde og giv det et hurtigt opkog.
  2. Pisk æg og sukker godt sammen og pisk citrussmørret i i en tynd stråle.
  3. Hæld det tilbage i gryden og pisk det over svag-medium varme, til cremen tykner – det må ikke koge!
  4. Si cremen over i 2 portionsglas og stil dem koldt.
Tips!
Til en mildere grad syrlighed og lettere creme: Vend lidt flødeskum i den afkølede creme. Erstat evt. citron med samme mængde lime.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Bananer og jordbær i kokoscreme
(2 personer)
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 5 min.
Køletid: ca. 2 timer
Ikke fryse-egnet
½ stang vanilje
½ dåse (2 dl) kokosmælk
2-3 spsk sukker
2 blade husblas
Sådan gør du:
  1. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom vaniljestang og -korn i en gryde sammen med kokosmælk og sukker. Giv det et opkog og lad det simre ved svag varme 3-5 min.
  2. Udblød husblassen i koldt vand.
  3. Tag gryden af varmen, knug vandet af husblassen og smelt den i den varme kokosmælk. Si det over i en skål.
  4. Pisk fløden til skum.
  5. Rens jordbærrene og skær dem i halve eller kvarte. Pil bananen og skær den i skiver. Vend frugten sammen med lidt fintrevet limeskal og 1-2 tsk saft.
  6. Vend flødeskum i den afkølede kokoscreme og vend frugten i. Fordel cremen i portionsglas og stil dem koldt mindst 1 time.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Bagt karamelcreme
(2 personer)
Arbejdstid: 10 min.
Kogetid: 5 min.
Ikke fryse-egnet
3 spsk sukker
½ dl vand
2 æg
2½ dl sødmælk
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 150 grader.
  2. Smelt sukker til gylden karamel på en lille pande. Tilsæt vand, kog det jævnt og tag det af varmen.
  3. Pisk æg og mælk godt sammen og pisk karamellen i.
  4. Si cremen over i lave skåle og stil dem i en bradepande med vand. Bag dem i ovnen 30-45 min. – alt efter højden på skålene.
  5. Servér desserterne lune eller kolde.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Chokoladecreme
(2 personer)
Arbejdstid: 15 min.
Kogetid: 5 min.
Køletid: 2 timer
Ikke fryse-egnet
1 dl mælk
2 spsk sukker
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Smelt chokolade og mælk i en skål i en gryde eller i mikroovn (1-2 min.).
  2. Rør æggeblommer sammen med sukker og tilsæt chokolade/mælk.
  3. Tilsæt evt. cognac eller likør og hæld cremen op i 2-3 portionsglas.
  4. Stil dem i køleskab et par timer. Pynt evt. med flødeskum.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri