Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Danske klassiske brød: Sigtebrød & Sødmælksfranskbrød

De to forreste brød er sødmælksfranskbrød med birkes, og det bagerste brød er et sigtebrød.

 

De velkendte danske brød er gode i skiver med smør og pålæg. Nyd f.eks. sigtebrød med rullepølse eller franskbrød med spegepølse eller ost. Her får du opskrifterne på et lækkert og saftigt sigtebrød + det klassiske sødmælksfranskbrø. Velbekomme ♥

Annonce

Bagværk
Lækkert hjemmebagt franskbrød - nyd det friskbagt med f.eks. spegepølse eller ost.
Sødmælksfranskbrød med birkes
2 brød
Arbejdstid: 20 min.
Hævetid: 1½ time
Bagetid: ca. 40 min.
1 spsk groft salt
Drys:
Sådan gør du:
  1. Smuldr gæren og rør den ud i lunken mælk. Tilsæt smør, salt og tre fjerdedele af melet. Ælt dejen godt og tilsæt evt. mere mel. Dejen skal være smidig og glat. Lad dejen hæve ca. 1 time.
  2. Del dejen i to og kom den i smørsmurte brødforme eller form til brød og sæt på bageplade med bagepapir. Lad brødene hæve ca. 30 min. ved stuetemperatur.
  3. Pensl med sammenpisket æg og drys med birkes. Snit brødene med en skarp brødkniv ca. 2 cm ned i dejen. Sæt brødene i ovnen, indstil den på 180 grader (160 grader med varmluft), og bag i 3045 min. Sluk for ovnen de sidste 10 min.
  4. Tag brødene ud af formene. De er færdige, når det lyder hult, når du banker på undersiden. Afkøl på en bagerist.
Tips!
Server den nybagte franskbrød med smør og fast komælksost i skiver eller andet pålæg.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard

Bagværk
Klassisk dansk bagerbrød - bag selv det skønneste sigtebrød og server med ost, syltetøj eller pølse.
Sigtebrød
1 stort brød
Arbejdstid: 20 min.
Hævetid: 1½ time
Bagetid: ca. 40 min.
1 pakke gær
1 spsk groft salt
evt. 2 tsk kommen
Sådan gør du:
  1. Rør smuldret gær ud i kærnemælk og vand. Tilsæt salt, evt. kommen og gradvist mel. Ælt dejen godt – den skal være fugtig og må ikke blive for tør. Lad dejen hæve 1 time.
  2. Form et brød og læg det i en smurt rugbrødsform. Lad det efterhæve ½ time.
  3. Pensl brødet med æg. Stil brødet i en kold ovn og tænd på 175 grader. Bag ca. 45 min., til det er gennembagt.
  4. Brødet er færdigt, når det lyder hult, når du banker på det i bunden. Lad det afkøle på en bagerist.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge