Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

5 dejlige opskrifter med blommer

Blommetærte, bagte blommer med softice, blommeroulade, blommetrifli & en lækker blommemarmelade - der er nok at bruge de lækre blommer til!

 Find alle de lækre opskrifter med sensommerens skønne blommer her:

Annonce
Sådan gør du:
  1. Udsten blommerne og skær dem i både. Kom dem i en gryde sammen med sukker, fintrevet citronskal, citronsaft og kanel eller ingefær og giv dem et opkog. Skru lidt ned for varmen og lad dem simre møre ca. 8 min.
  2. Tag gryden af varmen. Udblød husblassen i koldt vand, knug vandet af og smelt husblassen i de varme blommer. Hæld det over i en skål og stil det koldt.
  3. Tænd ovnen på 250 grader. Pisk æggene meget luftige med sukker – ca. 5 min. med en håndmikser. Sigt de to slags mel og bagepulver sammen og vend det i æggemassen. Fordel dejen jævnt på et stykke bagepapir i en bradepande og bag rouladebunden i 7-8 min.
  4. Vend kagen ud på et stykke sukkerdrysset papir og træk bagepapiret af den. Bred straks blommemosen ud over kagen og rul den tæt sammen. Stil kagen koldt indtil servering.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Udsten blommerne og skær dem i både.
  2. Vend dem sammen med sukker og stødt kanel i en gryde.
  3. Varm dem igennem under omrøring, til sukkeret er smeltet og blommerne møre.
  4. Hæld dem i en skål til afkøling.
  5. Pisk æggeblommerne tykke og hvide med sukker og vaniljemarv.
  6. Pisk cremefraichen til en tyk creme og vend den sammen med æggeblommecremen.
  7. Anret blommekompotten i små glas med knuste makroner (dryp dem evt. med lidt hedvin) og top op med vaniljecremen.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift af: Sandra Leigh Draznin

Bagværk
Kagen bages med blommer og karamel i bunden og vendes ud på et fad før servering.
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Smelt sukkeret til gylden karamel i en gryde. Tilsæt smør og hæld det ud over bunden af en smurt form (24-26 cm).
  3. Vask blommerne, halver dem (eller skær dem i kvarter) og fjern stenene. Læg blommerne i karamellen med skærefladen nedad – gerne i to lag.
  4. Pisk smør, farin og sukker cremet og pisk æggene i ét ad gangen. Tilsæt vanilje, kanel og fintrevet citronskal.
  5. Sigt mel og bagepulver sammen, tilsæt salt og vend det i dejen.
  6. Hæld dejen over blommerne og sæt kagen i ovnen 50-60 min.
  7. Løsn kagen hele kanten rundt med en kniv og lad den stå i formen et par min., før den vendes ud på et fad.
  8. Nyd blommekagen lun eller afkølet med cremefraiche eller flødeskum til.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Skyl, halver og udsten 500 g blommer (victoria, opal eller sveskeblommer) og skær dem i mindre stykker.
  2. Kom blommerne i en gryde med 1 dl vand og saften af ½ citron og bring det i kog. Lad frugten koge ca. 10 min. under låg.
  3. Rør 1 tsk rød melatin ud i ½ dl vand og tilsæt det under omrøring. Lad marmeladen koge yderligere 2 min.
  4. Tag gryden fra varmen og smag til med sødemiddel svarende til ca. 75 g sukker.
  5. Hæld marmeladen på rene glas og luk straks.
  6. Portionen giver ca. 5 dl.
Velbekomme!
Foto: Opskriften er fra 'Sødt og surt - syltning for diabetikere' udgivet af Diabetesforeningen, tlf. 66 12 90 06

Skøn sensommerdessert med lækre blommer.
Softice & bagte blommer
4 personer
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: ca. 30 min.
Indfrysningstid: 30 min.
Softice:
1 1⁄2 dl flormelis
1 1⁄2 dl piskefløde
Bagte blommer:
500 g blommer
3⁄4 dl sukker
3⁄4 dl vand
Pynt: mynte
Sådan gør du:
  1. Softice: Knus isterningerne i en blender af glas. Tilsæt kornene af vanilje og flormelis sammen med piskefløde. Kør i blenderen til tyk konsistens, uden at fløden gryner. Stil den bløde ismasse i fryseren ca. 30 min. Servér den blød som softice.
  2. Tips: Du kan i stedet røre en god vaniljeis blød i en skål.
  3. Bagte blommer: Prik blommerne, ca. 4-5 gange i hver. Læg dem i et ovnfast fad. Drys sukker over og hæld vand i fadet. Stik evt. en kanelstang ned imellem blommerne. Luk fadet, f.eks. med alufolie. Bag blommerne ved 175 grader, til de er møre, ca. 30 min.
  4. Servèr blommerne kolde eller lune med softice og pynt med mynte.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Hanne Bloch & Katrine Klinken
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri