Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Det store sildebord

Sild er skønne til både hverdag og fest. Nyd sildene lidt ad gangen, eller invitér gæster på det store sildebord. Servér sildene med lækkert rugbrød. Her får du opskrifterne på:

  • Stegte forårssild i lage
  • Sherrysild
  • Lynsyltede sild med sprødt grønt
  • Marinerede sild i urtedressing
  • Sildesalat med karry

 

Du finder opskrifterne nedenfor. Velbekomme!

 

SE OGSÅ: Opskriften på Meyers mørke rugbrød

SE OGSÅ: Opskriften på moderne rugbrød med svedjerug

Annonce

Småretter og tilbehørFisk
Stegte forårssild i lage
(4 personer)
Arbejdstid: 20 min.
Stegetid: 8 min.
Trækketid: mindst 1 time
Lage:
75 g sukker
½ dl vand
Stegte sild:
1 bundt forårsløg
Sådan gør du:
  1. Lage:
    Kog alle ingredienserne op i en gryde. Lad lagen køle af.
  2. Stegte sild:
    Klip finnerne af sildene. Drys dem på indersiden med salt og peber. Hak det hvide af forårsløgene (gem det grønne), og drys på sildefileterne. Luk sildene sammen på midten.
  3. Vend sildene i rugmel.
  4. Steg dem gyldentbrune på begge sider i smør på en pande, ca. 4 min. på hver side. Læg sildene i et lille fad, og lad dem køle af i 5 min.
  5. Hæld lagen over sildene, og lad dem trække i mindst 1 time. De kan holde sig et par dage i køleskabet.
  6. Anretning:
    Tag sildene op af lagen, og anret dem på et fad. Hak det grønne fra forårsløgene, og drys det over sildene. Servér med rugbrød.
Velbekomme!
Opskrifter: Christine Bille Nielsen
Foto: Maria P

Småretter og tilbehørFisk
Sherrysild
(4 personer)
Arbejdstid: 15 min.
Kogetid: 5 min.
Trækketid: mindst 4 timer
Ingredienser:
¾ dl sukker
½ dl vand
2 spsk. sherry
Tilbehør:
2-3 spsk. kapers
Sådan gør du:
  1. Lage:
    Hak løget fint, og kog det op med sukker, vand, eddike, tomatpuré og alle krydderierne. Lad lagen koge i 5 min., og lad den køle af.
  2. Rør sherry i lagen.
  3. Skær sildene i stykker på 3 cm, vend dem i lagen, og lad dem trække i mindst 4 timer og gerne til dagen efter.
  4. Drys sildene med kapers, og servér med rugbrød.
Tips!
I stedet for sherry kan du bruge madeira – så har du madeirasild.
Velbekomme!
Opskrifter: Christine Bille Nielsen
Foto: Maria P

Småretter og tilbehørFisk
Lynsyltede sild med sprødt grønt
(4 personer)
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 5 min.
Trækketid: mindst 2 timer
Ingredienser:
½ dl vand
75 g sukker
½ tsk. salt
Tilbehør:
1 bundt dild
Sådan gør du:
  1. Skær sildefileterne midt over på den lange led, og skær finnerne væk. Tør fileterne med køkkenrulle, og læg dem i et fad med høje kanter.
  2. Skær rødløg, gulerødder og peberrod i meget tynde skiver.
  3. Kog eddike, vand, sukker og salt op i en gryde. Kom grønsagerne i lagen, og kog op igen. Hæld den kogende lage over sildene. Ryst fadet, så lagen kommer godt ned mellem sildene. Lad sildene køle af i køleskabet og trække i mindst 2 timer.
  4. Tag sild og grønsager op af lagen, og servér sildene med frisk dild.
Tips!
Sildene kan holde sig i 2-3 dage i køleskabet.
Velbekomme!
Opskrifter: Christine Bille Nielsen
Foto: Maria P
Sådan gør du:
  1. Kog sennepskornene med vand i 3 min., og lad dem dryppe af i en sigte.
  2. Rør mayonnaise med skyr, sennep, afdryppede sennepskorn og ¾ af de grofthakkede krydderurter.
  3. Skær sildene i stykker på 3 cm, og vend dem i dressingen. Smag evt. til med salt og peber og måske også mere sennep.
  4. Anret sildene på et fad, og drys med resten af krydderurterne.
Velbekomme!
Opskrifter: Christine Bille Nielsen
Foto: Maria P

Småretter og tilbehørFisk
Sildesalat med karry
(4 personer)
Arbejdstid: 15 min.
Stegetid: 2 min.
Ingredienser:
1 spsk. rapsolie
1 spsk. karry
2-3 tsk. citronsaft
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Riv løg og æble groft, og svits dem i olie i en gryde i et par min. Tilsæt karry, og svits det med i 1-2 min. Lad blandingen køle af.
  2. Hak agurker fint og 2 æg groft. Skær sildene i små stykker.
  3. Rør skyr og mayonnaise sammen med karryblandingen, og vend sild, æg og agurker i karrydressingen. Smag til med salt, peber og citronsaft.
  4. Anret sildesalaten i en skål, og pynt med det sidste æg i kvarter og karse.
Velbekomme!
Opskrifter: Christine Bille Nielsen
Foto: Maria P
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge