Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Sukkerfrie lækkerier: 5 nemme kager

Der er masser af muligheder for at bage lækre kager, også selvom du har sukkersyge eller bare gerne vil spare på sukkeret. Hos Diabetesforeningen har de mange lækre kageopskrifter - prøv f.eks:småkager med cornflakes, rugbrødslagkage, myslimuffins, æblekage med smuldredej og krydderkage.

Annonce

Diabeteskost
Småkager med cornflakes
(25 stk)
25 g farin
1 æg
50 g (ca. 1 dl) hvid hvedemel
50 g (ca. 1 dl) hvedemel
½ tsk kanel
¼ tsk nellike
30 g (ca. 2 dl) fuldkornscornflakes
30 g rosiner
Sådan gør du:
  1. Pisk 50 g flydende margarine sammen med 25 g farin. Tilsæt 1 æg. Bland 50 g hvid hvedemel (ca. 1 dl), 50 g hvedemel (ca. 1 dl), 50 g søde- og bagemiddel, 1 tsk bagepulver, ½ tsk kanel og ¼ tsk nellike og sigt det i. Vend 30 g fuldkornscornflakes (ca. 2 dl) og 30 g rosiner i dejen.
  2. Lav valnøddestore toppe med 2 teskeer på bagepapir på en bageplade. Husk at lave afstand imellem kagerne.
  3. Bag dem 8-10 minutter i en 200 grader varm ovn.
  4. Lad kagerne afkøle på en bagerist, og opbevar dem i en dåse, når de er helt kolde.
  5. Portionen giver 25 stk.

    Opskriften er fra „Fuldkorn – der frister” udgivet af Diabetesforeningen, tlf. 66 12 90 06.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Bunde: Del 4 æg i blomme og hvide. Pisk æggeblommerne godt med 50 g farin (knap 1 dl).
  2. Bland 75 g søde- og bagemiddel (f.eks. Perfect Fit eller Atwel), 1 spsk kakao, 1 spsk kartoffelmel og 2 tsk bagepulver og sigt det i æggene, mens der piskes.
  3. Tilsæt 3 skiver revet, gerne daggammelt, rugbrød (ca. 125 g) og 50 g finthakkede nødder.
  4. Pisk de 4 æggehvider meget stive og fold dem forsigtigt i dejen.
  5. Tegn 2 cirkler på et stykke bagepapir (ca. 24 cm i diameter) og smør med fedtstof.
  6. Fordél dejen i cirklerne og bag dem i ca. 20 min. ved 175 grader i en varmluftsovn. Lad bundene køle af på en bagerist.
  7. Fyld: Pisk 1 flaske cremefine (250 ml) stift. Tilsæt halvdelen af flødeskummet 1 tsk vaniljesukker og 200 g mosede hindbær eller skovbær. Husk at tage lidt hele bær fra til pynt. Smag til med sødemiddel.
  8. Læg bundene sammen med bærflødeskummet. Fordél resten af flødeskummet på den øverste bund og pynt med hele bær.
  9. Kagen giver 10 stykker.
Tips!
Bruges almindelig ovn, skal bundene bages ved 200 grader. Friske bær kan erstattes med frosne bær.
Velbekomme!
Foto: Opskriften er fra „Fuldkorn – der frister”, udgivet af Diabetesforeningen, tlf. 66 12 90 06.
Sådan gør du:
  1. (12 stk.)
  2. Pisk 2 æggeblommer godt med 25 g sukker.
  3. Bland 75 g mel (1¼ dl) med 2 tsk bagepulver, 1 tsk vaniljesukker og 40 g søde- og bagemiddel, f.eks. Perfect Fit eller Atwel.
  4. Sigt melblandingen i æggene under piskning.
  5. Tilsæt 2 spsk flydende margarine, ½ dl mælk med højst 0,7 % fedt, 100 g mysli med højst 13 g sukkerarter, højst 7 g fedt og mindst 8 g kostfibre.
  6. Pisk 2 æggehvider stive og fold dem forsigtigt i dejen med let hånd.
  7. Fordél dejen i 12 muffinforme. Bag kagerne på midterste rille ved 200 grader i ca. 12 min.
  8. Rør 50 g abrikos- eller hybenmarmelade uden tilsat sukker med 1 spsk citronsaft.
  9. Fordél marmeladeblandingen over muffins og lad dem bage i yderlige ca. 3 min.
  10. Servér muffins til kaffe eller te.
Velbekomme!
Foto: Opskriften er fra „Fuldkorn – der frister”, udgivet af Diabetesforeningen, tlf. 66 12 90 06.
Sådan gør du:
  1. Skræl 6 søde æbler (ca. 600 g), skær dem i tynde både og fordel dem i 8 ovnfaste portionsskåle beklædt med bagepapir.
  2. Fordel 25 g rosiner og ½ tsk kanel over æblerne.
  3. Bland 100 g mel (ca. 1½ dl) med 30 g havregryn (ca. 1 dl), 50 g sukker eller sødemiddel svarende dertil, 50 g hakkede hasselnødder, 2 spsk fromage frais og 50 g flydende margarine.
  4. Smuldr dejen sammen og fordel den over æblerne.
  5. Bag æblekagerne på midterste rille ved 200 grader 15-20 min.
  6. Pynt hver kage med 2-3 friske bær umiddelbart før serveringen.
  7. Server kagerne lune evt. med 1 spsk fromage frais, der er blandet med vanilje eller kanel, pr. portion.
  8. Portionen rækker til 8 personer.
Velbekomme!
Foto: Opskriften er fra 'Spis vel - Lev vel' udgivet af Diabetesforeningen, tlf. 66 12 90 06
Sådan gør du:
  1. Rør 100 g margarine godt med 50 g farin og sødemiddel svarende til 150 g sukker, f.eks. 2½ tsk SØD Strø.
  2. Rør 3 æg i – et ad gangen.
  3. Rør ½ dl kærnemælk i.
  4. Bland 250 g mel (ca. 4 dl) med 2 tsk bagepulver, 1 tsk natron, 2 tsk kanel, 1/4 tsk nelliker og 75 g rosiner.
  5. Vend forsigtigt melblandingen i dejen.
  6. Tilsæt 2 groftrevne æbler (ca. 250 g). Kom dejen i en smurt sandkageform (1½ l).
  7. Bag kagen nederst i ovnen ved 175 grader i ca. 50 min. Stik i kagen med en gaffel, hænger der ingen dej ved, er kagen færdig.
  8. Kagen giver ca. 20 skiver.
Velbekomme!
Foto: Opskriften er fra 'Kager, der smager' udgivet af Diabetesforeningen, tlf. 66 12 90 06
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri