Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Efterårsroulader

De to krydrede roulader med honning og krydderier smager og dufter af efterår. Så find det uldne tæppe frem, og hyg dig med en tyk skive roulade og noget varmt at drikke ♥

Annonce

Bagværk
Krydderiroulade
(10-12 skiver)
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: ca. 8 min.
Fryse-egnet
125 g (ca. 1½ dl) sukker
2 spsk mel
50 g (knap 1 dl) kartoffelmel
Fyld:
2 spsk sukker
75 g (1½ dl) flormelis
Sådan gør du:
  1. Pisk æg og sukker skummende. Bland mel med kartoffelmel, bagepulver og krydderier. Vend det i æggemassen.
  2. Smør dejen ud på bagepapir lagt på bagepladen (ca. 25 x 30 cm) og bag rouladebunden ved 225 grader i ca. 8 min.
  3. Vend den over på sukkerdrysset bagepapir. Træk forsigtigt det øverste stykke bagepapiret af, læg det over igen og dæk det med et fugtigt viskestykke, så bunden svaler.
  4. Fyld: Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen. Rør majsstivelsen i. Bring fløden i kog. Hæld den koghede fløde i æggemassen, mens der piskes. Hæld det tilbage i gryden, mens der piskes – cremen må ikke koge. Lad den blive kold.
  5. Rør smør og flormelis sammen og rør den kolde vaniljecreme i. Fordél cremen over den afsvalede rouladebund. Rul den straks herefter sammen til en roulade.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Hanne Bloch

Bagværk
Honningroulade
(12 skiver)
Arbejdstid: 40 min.
Bagetid: ca. 8 min.
Fryse-egnet
50 g farin
100 g honning
100 g (ca. 1½ dl) mel
1 tsk ingefær
1 spsk vand
Fyld:
Sådan gør du:
  1. Pisk æggeblommer og farin skummende. Pisk honning i. Pisk æggehviderne stive. Bland mel med bagepulver, krydderier og citronskal. Rør det i æggemassen sammen med vand. Vend de stiftpiskede æggehvider i til sidst.
  2. Fordél dejen på bagepapir lagt på bagepladen (30 x 30 cm). Bag rouladebunden ved 225 grader i 7-8 min.
  3. Vend bunden over på sukkerdrysset papir og fordél abrikosmarmeladen over. Rul straks sammen herom.
Tips!
Rouladen kan også rulles sammen omkring en tilsvarende mængde sødet æblemos. Efter sammenrulning kan den overtrækkes med mørk chokolade.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Hanne Bloch
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri