Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Én bornholmerhane - tre skønne måltider

 

Hanesuppe med forårsgrønt

Hanelår med salvie og madeira

Marineret hanebryst med wokgrøntsager

 

Se de skønne opskrifter i kogebogen nedenfor 

 



Annonce

FjerkræSupper
Spis foråret i møde med denne klassiske opskrift på hanesuppe.
Hanesuppe med forårsgrønt
3-4 personer
Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: 2 timer og 10 min.
ca. 2½ liter koldt vand
1 tsk salt
2 stilke blegselleri
Fyld:
250 g rosenkål
Tilbehør: brød
Sådan gør du:
  1. Læg haneskrog og vingespidser i en gryde og dæk med koldt vand. Giv det et langsomt opkog og fjern skum. Tilsæt salt og skum af igen. Tilsæt krydderier og de rensede urter og lad suppen simre 2 timer.
  2. Rens grønsagerne imens: Skær roden og de yderste blade af rosenkålene, vask dem, halvér dem og snit dem fint. Pluk de grove stilke af spinaten og skyl den grundigt i flere hold koldt vand. Slyng vandet af og snit spinaten i tynde strimler. Frossen spinat optøs, presses fri for væde og snittes fint.
  3. Tag skroget op, si suppen og stil den køligt – skum fedtet af overfladen. Pluk kødet af skroget og skær det i små stykker. Kassér skroget.
  4. Svits de snittede rosenkål bløde i smør eller olie og tilsæt den siede suppe (gem 2½ dl til lårene). Giv det et opkog og tilsæt spinat, ærter og kød. Lad suppen simre 3 min. og smag til med salt og peber. Servér straks med brød.
Tips!
Hanesuppe er fryse-egnet.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Fjerkræ
Hanelår med salvie og madeira
(3-4 personer)
Arbejdstid: 30 min.
Stegetid: 25 min.
Fryse-egnet
1-2 kviste frisk salvie
15 g smør
1 fed hvidløg
1 dl madeira
2½ dl bouillon
Tilbehør: grønsager og små ristede kartofler
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 180 grader. Løsn skindet på lårene og læg et salvieblad mellem kød og skind. Drys kødet med salt og peber og brun det på en pande med smør. Læg det over i et ovnfast fad og sæt det i ovnen ca. 25 min.
  2. Svits fintsnittet skalotteløg og hvidløg på panden og tilsæt madeira og et enkelt salvieblad. Kog det igennem og tilsæt bouillon. Lad det simre 10 min. og jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand. Smag til med salt og peber og si evt. sovsen.
  3. Servér lårene med friske grønsager, små ristede kartofler og madeirasovs.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Fjerkræ
Marineret hanebryst med wok-grøntsager
(3-4 personer)
Arbejdstid: 30 min.
Marinering: min. 2 timer
Stegetid: 20 min.
Fryse-egnet
2-3 fed hvidløg
1½ dl soja
1 dl honning
½ dl sherry
1 spsk olie
Tilbehør: kogte ris
Sådan gør du:
  1. Pil hvidløgsfeddene og riv dem fint over en skål. Tilsæt fintrevet ingefær, soja, honning, sherry og citrussaft. Læg hanebrysterne i en frysepose med halvdelen af marinaden og lad dem trække i køleskabet et par timer eller natten over. Gem resten af marinaden til grønsagerne.
  2. Rens grønsagerne og snit dem fint. Tag kødet op af marinaden og brun det på en varm grillpande eller stegepande. Skru ned for varmen og steg det færdigt, ca. 7 min. på hver side eller i ovnen ca. 15 min. Dryp lidt af marinaden fra kødet over under stegningen.
  3. Steg grønsagerne i en varm wok eller sauterpande med olie – ca. 5 min. Hæld marinaden over grønsagerne og lad dem simre et par min. mere.
  4. Skær kødet i skiver og servér med dampende ris og de stegte/marinerede grønsager.
Tips!
Erstat evt. de friske grønsager med samme mængde frosne grønsager.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri