Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Få varmen med 6 lækre chiliretter

Når det bliver bidende koldt udenfor, så er det godt at spise en god ret med chili, som rigtig kan varme maven op. Her kommer vi med 6 bud på lækre retter med chili:

  • Chili con carne

  • Krebinetter i chili-appelsin-lage

  • Risret med kylling og chili

  • Sennepsstegt kylling med pære-chili-salsa

  • Stegte rødspættefileter med chili

  • Millionbøf med chili og lime

 



Annonce

Kød
Den er kraftig og stærk ret der er en sikker succes.
Sådan gør du:
  1. Brun oksekødet i en gryde med olie og tilsæt finthakket løg, hvidløg og chili.
  2. Lad det stege nogle min. og tilsæt krydderier og tomater. Steg under omrøring i 5-10 min.
  3. Nip bønnerne og blanchér dem 3 min. i kogende, letsaltet vand (hvis de er friske). Vend de afdryppede bønner i chilien og kog det igennem.
  4. Smag til med salt og peber og servér med friskhakket koriander, tortillachips og eventuelt cremefraiche.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Kød
Prøv hverdagsklassikeren krebinetter, her i en chili-appelsin variant.
Sådan gør du:
  1. Form 2 krebinetter. Brun dem på begge sider i en blanding af smør og olie på en slip let-pande.
  2. Steg dem færdige ved middel varme, ca. 5 min. på hver side, til de er gennemstegte.
  3. Varm gulerødderne i olivenolie med finthakket chili, uden at det tager farve.
  4. Tilsæt saft af 1 appelsin og lad gulerødderne blive møre under låg, ca. 5 min.
  5. Tilsæt stykker af de 2 andre appelsiner og smag til med salt.
  6. Servér krebinetter med gulerødder i chili og boller eller brød.
Tips!
Krebinetter i chili-appelsin-lage er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Fjerkræ
Her følger en nem opskrift på risret med kylling og chili.
Risret med kylling og chili
2 personer
Arbejdstid: 20 min.
Koge/stegetid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
1 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
3 spsk rosiner
Sådan gør du:
  1. Krydr kødet med salt og peber og brun det i en sauterpande med olie.
  2. Tag kødet op og steg nu finthakket løg, hvidløg og chili.
  3. Tilsæt tern eller strimler af peberfrugter og steg et par min.
  4. Vend kød, ris og rosiner i og spæd med bouillon. Rør rundt og lad retten simre under låg ca. 12 min.
  5. Smag til med salt og peber og server.
Tips!
Erstat evt. chili med 1-2 tsk god karry.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Pisk sennep sammen med citronsaft, hvidløg, salt og peber.
  2. Del hvert kyllingebryst i 2-3 stykker og vend dem i marinaden. Lad dem trække ved stuetemperatur 20 min. eller i køleskab et par timer.
  3. Salsa: Vend pære, peber- frugt og forårsløg sammen med finthakket chili (uden frø og mellemvægge), citronsaft og olivenolie og smag til med salt og peber. Tilsæt friske korianderblade.
  4. Vend kyllingestykkerne i rugmel/durummel og steg dem gyldne og gennemvarme på en pande med olie – ca. 5 min. på hver side.
  5. Server med pæresalsa og brød eller stegte kartofler (brasekartofler eller fritter).
Tips!
Sennepsstegt kylling er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Fisk
Stegte rødspættefileter med chili
2 personer
Arbejdstid: 20 min.
Stegetid: 12 min.
3 spsk mel
15 g smør
1 lille løg
1 fed hvidløg
1+1 spsk olie
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Hak løg, hvidløg og chili (uden frø og mellemvægge) fint og sauter dem bløde på en pande med olie. Hæld dem over i en skål og tilsæt fintsnittet forårsløg.
  2. Krydr fileterne med salt og peber og vend dem i mel. Steg dem gyldne og gennemvarme på en pande med smør og olie.
  3. Anret fisken på to varme tallerkner og drys chiliblandingen over.
  4. Server med ovnstegte kartofler og lime- eller citronbåde.
Tips!
Man kan også panere fisken i æg og rasp. Stegte rødspættefileter er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Kød
En elsket klassiker med et asiatisk tvist.
Millionbøf med chili og lime
2 personer
Arbejdstid: 20 min.
Koge/stegetid: 15 min.
½ spsk olie
2-3 spsk soja
1-2 spsk fishsauce
1 spsk farin
Tilbehør:
2 dl ris
Sådan gør du:
  1. Kog risene efter pakkens anvisning.
  2. Brun kødet i en wok eller dyb stegepande med olie og tilsæt hvidløg, ingefær og fintsnittet chili (uden frø og mellemvægge).
  3. Steg nogle min. og tilsæt fintsnittet kinakål, peberfrugt i strimler og bønner. Steg under omrøring 5 min.
  4. Tilsæt soja, fishsauce, lime- eller citronsaft og farin.
  5. Kog igennem under omrøring, smag til og servér med kogte ris.
Tips!
Millionbøf med chili og lime er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!
Foto: Fotograf: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri