Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Thanksgiving-middag på amerikansk

Den amerikanske højtid, Thanksgiving, fejres den fjerde torsdag i november. Thanksgiving var oprindeligt knyttet til kristendommen, men i dag fejres helligdagen af næsten alle amerikanere uanset religion. Den første Thanksgiving fandt sted i 1621, hvor de første europæere ankom til Amerika og de indfødte hjalp dem, med at finde mad.

 

I USA er det en tradition, at man fejre Thanksgiving sammen med familie og venner og spiser kalkunsteg, som serveres sammen med brødfars og tranebærkompot. Farsen kan enten fyldes i fuglen eller bages i et fad ved siden af.

SE OGSÅ: Kalkun med 'stuffing' & sauce på ALTfordamerne.dk

 

Her byder vi på saftig kalkunsteg med lækker brødfars (stuffing) & tranebærkompot. Har du lyst til en dessert, der passer godt til? Så prøv vores skønne græskarkage til dessert - opskriften finder du her

Annonce

Fjerkræ
Hemmeligheden bag en saftig kalkunsteg er at marinere den i en krydret saltlage 1-2 døgn før stegningen.
Sådan gør du:
  1. Giv ingredienserne til saltlagen et opkog, skru ned og lad det simre 10 min. Si lagen over i en skål til afkøling.
  2. Læg den rensede kalkun i en stor plastpose i en spand/gryde. Hæld den kolde lage ved kalkunen (den skal være helt dækket) og luk posen. Stil det koldt (max 5 grader) i 1-2 døgn.
  3. Tag kalkunen op af lagen, skyl den og dup den tør med køkkenrulle. Læg den i en bradepande og fyld den løst med skyllede krydderurter og rensede urter. Smør kalkunen med smør over det hele. Sæt bradepanden i den nederste rille i en 250 grader varm ovn og lad fuglen brune 20-30 min.
  4. Tag bradepanden ud og skru ned til 175 grader. Dæk kalkunens brystparti med et dobbelt stykke stanniol penslet med olie. Sæt kalkunen tilbage i ovnen, hæld bouillon ved og lad den stege færdig ca. 1½ time. Brug evt. et stegetermometer – brystkødet skal være 76 grader. Tag bradepanden ud af ovnen og pak kalkunen løst ind i stanniol.
  5. Si skyen over i en gryde og kog den igennem. Jævn med sovsejævner, rund evt. af med fløde og smag til med salt og peber.
  6. Server med kogte eller smørristede kartofler og f.eks. waldorfsalat.
Tips!
Tilsæt evt. yderligere krydderier til saltlagen f.eks. chili, ingefær, hvidløg, allehånde, kanel, koriander, nelliker, spidskommen og stjerneanis. Kalkunsteg er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!

Relaterede opskrifter

Småretter og tilbehør
Tranebærkompot
(8-10 pers.)
100 g farin
100 g sukker
Sådan gør du:
  1. Kom de frosne tranebær i en gryde med appelsinsaft, farin og sukker. Kog under omrøring, til bærrene brister (ca. 15 min.). Fjern skum og hæld kompotten i en skål til afkøling.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Steg løgene bløde og blanke i smør og tilsæt blegselleri. Lad det simre under omrøring 5 min. Tilsæt æble og steg 5 min. mere. Tilsæt hakkede krydderurter – ca. 1 spsk af hver, salt og peber og vend brødtern i.
  2. 2.Pres det over i et smurt ovnfast fad (eller fyld det i kalkunen) og dryp med bouillon. Fordel smørklatter på overfladen og dæk fadet med stanniol. Sæt det midt i ovnen ved 225 grader i ca. 30 min. Tag stanniolen af og lad overfladen blive gylden – ca. 20 min.
Velbekomme!
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri