Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Fantastiske farsbrød

Farsbrød er en god hverdagsret, der kan varieres i det uendelige. Farsbrødene kan tilberedes af forskellige slags hakket kød eller være helt „grønne". Fælles for dem alle er, at eventuelle rester smager godt dagen efter med salat eller som fyld i en burger.

 

Du får opskrifterne på:

  • Forloren hare med brun sovs
  • Fyldt farsbrød
  • Mexicansk farsbrød med avocadosalat
  • Vegetarisk farsbrød med spidskålssalat
  • Farsbrødsburger

Opskrifterne findes i kogebogen nedenfor. Velbekomme!

Annonce

Kød
Forloren hare med brun sovs
(4 personer)
Arbejdstid: 40 min.
Koge/stege/bagetid: 1 time
Fryse-egnet
Ingredienser:
1 tsk salt
1 æg
1 dl mælk
1 tsk timian
Sovs:
2½ dl mælk
2½ dl bouillon
2½ spsk mel
1-2 spsk ribsgelé
evt. 10-15 g blåskimmelost
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader. Ælt kødet sammen med salt og tilsæt løg, æg, mel/rasp, mælk og krydderier.
  2. Form farsen til et brød i en bradepande med bagepapir. Læg baconskiver omkring kødet og bag det i ovnen i 20 min.
  3. Pisk mælk, bouillon og mel sammen og kog det igennem under omrøring 5-10 min. Smag til med ribsgelé, evt. ost og salt og peber.
  4. Si sovsen over „haren“ og skru ned til 150 grader. Bag videre i ca. 40 min. og øs sovsen over nogle gange undervejs.
  5. Server med sovs, kartofler, grønsager og ribsgelé eller tyttebær.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Kød
Fyldt farsbrød
(4 personer)
Arbejdstid: 40 min.
Koge/stege/bagetid: ca. 45 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
½ tsk salt
1 æg
50 g rasp
1 tsk basilikum
1 tsk oregano
Fyld:
15 g smør
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Overhæld de soltørrede tomater med kogende vand og lad dem trække 10 min. Skyl spinaten og slyng den tør.
  2. Brun champignonerne i en dyb pande med smør og tilsæt skalotteløg og hvidløg. Steg under omrøring i 2-3 min. og vend spinaten i.
  3. Varm det igennem et par min. og krydr med salt og peber. Hæld det ud på en tallerken til afkøling. Tænd ovnen på 175 grader.
  4. Ælt kødet sammen med salt. Rør tomaterne og 1 dl af tomatvandet i farsen sammen med de øvrige ingredienser.
  5. Bred farsen ud på et stort stykke plastfilm, ca. 22x26 cm. Fordel det afdryppede fyld på farsen og rul den sammen som en roulade.
  6. Læg den i en bradepande med bagepapir og bag den i ovnen i ca. 45 min. Server med en blandet salat og evt. friskkogt pasta vendt med lidt pesto.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Kød
Mexicansk farsbrød med avocadosalat
(4 personer)
Arbejdstid: 25 min.
Bagetid: 25 min.
Farsbrødene er fryse-egnede
Ingredienser:
1 tsk salt
1 æg
Avocadosalat:
1-2 spsk limesaft
1-2 spsk olivenolie
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader. Ælt kødet sammen med salt og rør de øvrige ingredienser i – dog kun halvdelen af tacosovsen.
  2. Form farsen til 4 små farsbrød og læg dem i en bradepande med bagepapir. Fordel resten af sovsen over dem og bag dem i ovnen i ca. 25 min.
  3. Avocadosalat: Skær avocadokødet i skiver eller tern. Vend det sammen med cherrytomater, majskerner, fintsnittet rødløg, chili, limesaft og olivenolie.
  4. Krydr med salt og drys med friske korianderblade. Anret det på de lune tortillaer.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Vegetarisk
Rester af det grønne farsbrød smager skønt koldt med salat eller på brød.
Vegetarisk farsbrød med spidskålssalat
(4 personer)
Arbejdstid: 45 min.
Koge/stege/bagetid: 1½ time
Fryse-egnet
Ingredienser:
1 tsk salt
1 spsk olie
1 spsk karry
4 æg
Spidskålssalat:
1 bdt radiser
1 spsk citronsaft
3 spsk olivenolie
½ tsk sukker
Sådan gør du:
  1. Skyl rugkerner/brune ris og kog dem med ½ l vand i 30 min. Skyl linserne, dryp dem af og rør dem i risene.
  2. Tilsæt salt og evt. lidt kogende vand og lad ris og linser simre møre – ca. 15 min. Tænd ovnen på 175 grader.
  3. Steg løgene bløde og blanke i en gryde med olie i ca. 5 min. Tilsæt hvidløg, grønsager, ro- siner og karry og steg det under omrøring i 5 min. Krydr med salt og peber og hæld det i en skål til afkøling.
  4. Hæld ris og linser i en sigte og lad det dryppe godt af.
  5. Pisk æggene let sammen i en stor skål og tilsæt grønsager, ris/linser og hakkede nødder. Smag til med salt og peber og fyld farsen i en smurt form (2 l). Bag den i ovnen i ca. 45 min.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Sådan gør du:
  1. Nyd et godt restemåltid: Server et par skiver overskydende farsbrød i en letristet sandwichbolle med salat og tomatsalsa eller chutney.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge