Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Fastelavnsboller - 3 lækre varianter

Fastelavn er mit navn..... Boller vil jeg have!


Her får du opskrifterne på 3 super lækre varianter af de klassiske fastelavnsboller. Vi serverer de gode gamle fastelavnsboller med med creme, fastelavnsboller fyldt med tørret frugt og mandler og den lækre svenske variant 'semlor', som er store, bløde boller med godt fyld af flødeskum og marcipan.

 

SE OGSÅ: Lækre fastelavnsboller på Boligliv.dk

SE OGSÅ: 8 forrygende opskrifter på fastelavnsboller på Hendesverden.dk

Annonce

Bagværk
Vi serverer dejlige fastelavnsboller boller fyldt med tørret frugt og mandler!
Fastelavnsboller med tørret frugt og mandler
16 stk
Arbejdstid: 20 min.
Hævetid: 1 time
Bagetid: ca. 15 min.
Fryse-egnet
Dej:
200 g smør
1 ½ dl mælk
1 pakke gær
ca. 350 g hvedemel
Fyld:
Sådan gør du:
  1. Smelt smør og lad det køle lidt af. Rør gær ud i lidt af mælken i en rummelig skål. Rør resten af mælken i, tilsæt æg, smør, sukker og mel.
  2. Rør dejen godt eller ælt den i røremaskine. Dejen skal hænge sammen, men være lidt blød.
  3. Læg et viskestykke over skålen og lad dejen hæve et lunt sted til dobbelt størrelse.
  4. Ælt derefter dejen sammen med tørret frugt og mandler. Form 16 boller og sæt dem på bagepapir med to skeer. Lad bollerne efterhæve ca. 30 min.
  5. Bag dem i midten af ovnen ca. 15 min. ved 225 grader.
  6. Bollerne er færdige, når det lyder hult, når man banker på dem i bunden. Lad bollerne afkøle på en bagerist.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken

Bagværk
De klassiske fastelavnsboller med creme - gør lykke hele året!
Fastelavnsboller med creme
(16 stk)
Arbejdstid: 20 min.
Hævetid: 1 time
Bagetid: ca. 15 min.
Fryse-egnet
Dej:
200 g smør
1 ½ dl mælk
1 pakke gær
25 g sukker
ca. 350 g hvedemel
Creme:
2 ½ dl fløde 9 %
½ stang vanilje
25 g sukker
2 spsk maizenamel
Glasur:
100 g flormelis
evt. 2 spsk kakao
1-2 spsk kogende vand
Sådan gør du:
  1. Smelt smør og lad det køle lidt af. Rør gær ud i lidt af mælken i en rummelig skål. Rør resten af mælken i, tilsæt æg, smør, sukker og mel.
  2. Rør dejen godt eller ælt den i røremaskine. Dejen skal hænge sammen, men være lidt blød. Læg et viskestykke over skålen og lad dejen hæve et lunt sted til dobbelt størrelse.
  3. Creme: Kog fløden op med flækket vaniljestang og sukker. Rør æggeblommerne sammen med maizenamel i en lille skål. Hæld lidt af den kogende fløde i æggeblandingen under omrøring og hæld blandingen tilbage i gryden. Kog cremen 3 min. under omrøring.
  4. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Skær den ud i 16 firkanter og læg en skefuld creme på hver.
  5. Fold dejen om cremen, klem og luk godt sammen med fingrene. Læg bollerne på bageplade med bagepapir med sammenføjningerne nedad.
  6. Lad bollerne efterhæve ca. 30 min. Bag dem i midten af ovnen ved 225 grader ca. 15 min. Lad bollerne afkøle på bagerist. Rør glasur sammen og pynt bollerne.

    SE OGSÅ: Fastelavnsboller på Boligliv.dk
    SE OGSÅ: 8 forrygende opskrifter på fastelavnsboller på Hendesverden.dk
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard

Bagværk
I gamle dage fastede man i påsken. Men i dagene før fasten spiste man særlige boller, både herhjemme og i vore nabolande. I Sverige hedder bollerne „semlor“, og det er store, bløde boller med godt fyld af flødeskum og marcipan
Svenske fastelavnsboller (Semlor)
(10 stk.)
Hævetid: ca. 1 time og 30 min.
Bagetid: ca. 10 min.
Fryse-egnede uden fyld
Ingredienser:
25 g gær
2½ dl mælk
75 g sukker
¼ tsk fint salt
Pensling:
Fyld:
2-3 spsk flormelis
Drys:
Sådan gør du:
  1. Rør smuldret gær ud i lidt lunken mælk. Tilsæt resten af mælken, smør, sukker, kardemomme og salt. Tilsæt gradvist hvedemelet.
  2. Ælt dejen glat og smidig. Lad den hæve ca. 30 min. til dobbelt størrelse.
  3. Tril dejen til en pølse og del den i 10 stykker. Tril stykkerne til boller og sæt dem med et par cm’s afstand på bagepapir på en bageplade.
  4. Lad bollerne hæve til dobbelt størrelse ca. 45 min. – det kan også tage en time, afhængigt af hvor lunt der er, der hvor bollerne hæver.
  5. Pensl bollerne med æg. Bag dem i ca. 10 min. i en 225 grader varm ovn. Lad bollerne blive gyldne. De er færdigbagte, når det lyder hult, når man banker på undersiden. Lad dem køle af på en bagerist.
  6. Når bollerne er afkølet, skæres et låg af hver bolle. Udhul bollerne med en gaffel.
  7. Fordel marcipan og grofthakkede mandler i bunden af bollerne.
  8. Pisk fløde og vaniljekorn til skum og smag til med flormelis.
  9. Kom flødeskummet i en sprøjtepose med stjernespids og sæt en krans på hver bolle. Man kan også lægge flødeskummet på med en ske.
  10. Læg låget tilbage på hver bolle og drys flormelis hen over bollerne igennem en si.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri