Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Fastelavnssjov for store og små: 6 nemme opskrifter

Fastelavn kommer altid hurtigere end man tror. Lav lidt fastelavnssjov til børn og børnebørn med disse opskrifter, der er så nemme, at de små såmænd godt kan hjælpe til i køkkenet.


SE OGSÅ: Fastelavnsboller, varm kakao, og sunde fastelavnsris

SE OGSÅ: Fastelavnsboller: 3 lækre varianter inkl. de lækre svenske semlor

SE OGSÅ: 8 forrygende opskrifter på fastelavnsboller

Annonce

Bagværk
Fastelavnsboller med glasur
8 stk
Arbejdstid: 45 min.
Hævetid: 1 time
Bagetid: 15 min.
Fryse-egnet uden glasur
Dej:
25 g gær
2 dl mælk
1 æg
2 tsk sukker
½ tsk salt
¼ tsk kardemomme
50 g smør
ca. 350 g hvedemel
Fyld:
125 g marmelade
Pynt:
1 spsk kakao
1-2 spsk kogende vand
Sådan gør du:
  1. Smuldr gæren ud i en skål og opløs den med lun mælk (max. 37 grader). Tilsæt æg, sukker, salt, kardemomme, smeltet smør og hvedemel og ælt dejen godt igennem.
  2. Lad den hæve tildækket ca. 30 min. Rul dejen ud til en stor rektangel (25x45 cm) og del den i 8 kvadrater. Læg en skefuld marmelade på hver og saml dejen omkring fyldet.
  3. Læg bollerne med sammenføjningerne nedad på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve tildækket 30 min.
  4. Pensl med sammenpisket æg og bag bollerne ca. 15 min. ved 200 grader. Lad dem afkøle på en rist og pynt med glasur rørt af flormelis, kakao og kogende vand. Drys med krymmel og lad glasuren stivne.
Tips!
Erstat evt. marmelade med kagecreme eller æblemos.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Bagværk
Fastelavnsmasker
4 stk
Arbejdstid: 30 min.
Baetid: 15 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Rul dejen ud og knib de skrå perforeringer sammen, så der bliver 3 rektangler. Skær dem ud til fantasifulde masker.
  2. Saml dejresterne, rul dem ud og brug dem til den 4. maske. Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag maskerne ca. 15 min. ved 220 grader.
  3. Lad dem afkøle på en rist. Pynt maskerne med glasur rørt af flormelis og evt. frugtfarve samt et par skefulde kogende vand og sukkerpynt eller slik.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Bagværk
Kagepinde
Ca 12 stk.
Arbejdstid: 25 min.
Bagetid: 18 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
300 g hvedemel
¼ tsk salt
125 g smør
75 g sukker
75 g farin
1 æg
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader. Bland alle de tørre ingredienser. Pisk smør cremet med sukker og farin og pisk æg og vanilje i. Rør de tørre ingredienser i dejen og tilsæt de to slags hakket chokolade.
  2. Form dejen til kugler og læg dem med god plads på bageplader med bagepapir.
  3. Sæt en pind i hver kugle og tryk dejen lidt flad med bagsiden af en ske.
  4. Bag kagerne ca. 18 min. og lad dem afkøle. Pynt evt. kagerne som masker med smeltet chokolade eller glasur.
  5. Opbevar i en kagedåse.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Bagværk
Pepperoniboller
8 stk.
Arbejdstid: 15 min.
Hævetid: 15 min.
Bagetid: 15 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 220 grader. Rul dejen ud på et stykke bagepapir og del den i 8 firkanter. Snit pepperonien i tynde strimler og fordel dem på midten af hvert dejstykke.
  2. Læg en kugle mozzarella ovenpå og luk dejen grundigt omkring fyldet.
  3. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem hvile 15 min.
  4. Drys revet ost over bollerne og bag dem midt i ovnen ca. 15 min.
Tips!
Pepperoni er en krydret spegepølse – skinkestrimler kan også bruges.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Søde sager og drikke
Akvariefisk
(3-4 stk)
Arbejdstid: 20 min.
Køletid: 1 time
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
6 blade husblas
Sådan gør du:
  1. Udblød husblassen i koldt vand og knug vandet af den.
  2. Smelt husblassen i lun æblemost, tilsæt evt. en dråbe blå frugtfarve og hæld det i 3-4 glas.
  3. Stil dem koldt. Stik vingummifisk ned i geléen, når den begynder at stivne.
Tips!
Man kan også fryse æblemost (uden gelatine) og vingummifisk som ispinde.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri