Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Fem dejlige retter med majs

Majs dyrkes også herhjemme, og de danske majs er modne nu. De er søde og gode og har mange anvendelsesmuligheder. Prøv dem i salat, suppe, gratin, gryderetter og brød:

  • Majssuppe med avocado og lime

  • Salat med stegt majs og citrus

  • Majsbrød

  • Majsgratin

  • Pølsegryde med majs og tortillaer

Annonce

Supper
Velsmagende majssuppe med et eksotisk twist af avocado og lime.
Sådan gør du:
  1. Steg skalotteløg, selleri, hvidløg og chili blanke i olien.
  2. Tilsæt krydderier og 2/3 af majskernerne og lad det hele stege et par min. under omrøring.
  3. Tilsæt bouillon og lad suppen simre, til majsene er helt møre – ca. 15 min.
  4. Skær tomaten i små tern uden kerner og vend dem med avocadotern, lime- eller citronsaft, olivenolie og krydderier.
  5. Blend suppen jævn med fløde eller cremefraiche. Tilsæt de sidste majskerner og kog suppen et par min.
  6. Smag til med lime- eller citronsaft, salt og peber.
  7. Anret i dybe tallerkner og top med avocadosalat og frisk koriander. Giv brød til.
Tips!
Majssuppe er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Småretter og tilbehør
Salat med stegt majs og citrus
(2 personer)
Arbejdstid: 20 min.
Stegetid: 15 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
Dressing:
1½ spsk olivenolie
1 lille fed hvidløg (knust)
1 knsp sukker
Sådan gør du:
  1. Træk blade og tråde af majskolberne og skyl dem i koldt vand. Tør dem grundigt og brun dem på en varm grill eller pande 3-4 min. på hver side (15 min. i alt).
  2. Lad dem køle lidt af og skær kernerne af kolberne med en kniv.
  3. Vend dem med peberfrugt, forårsløg og chili, og hæld halvdelen af dressingen i.
  4. Vend skyllede, slyngede salatblade med resten af dressingen og anret på 2 tallerkner.
  5. Fordel majsblandingen over salatbladene og drys evt. med frisk koriander.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Småretter og tilbehørBagværk
Majsbrød
(1 brød)
Arbejdstid: 25 min.
Bagetid: 55 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
200 g hvedemel
1 spsk bagepulver
2 tsk salt
2 æg
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Bland de tørre ingredienser i en skål.
  3. Pisk æggene sammen med farin/sukker og kærnemælk og tilsæt melblandingen.
  4. Rør smør og majskerner i dejen og hæld den i en sandkageform smurt med smør og foret med bagepapir.
  5. Glat overfladen med en palet og bag brødet 45-55 min. Tjek med en tandstikker, om det er gennembagt, og lad det stå i formen 10-15 min., før det vendes ud på en rist.
  6. Nyd brødet lunt som tilbehør til krydret mad – eller rist det på en brødrister/grillpande, hvis det er et par dage gammelt.
Tips!
Rør evt. revet ost, hakket, syltet chili, fintrevet citronskal eller friskhakket koriander eller oregano i dejen, før den bages.

Dejen kan også bages i muffinforme. Bagetiden er da ca. 20 min.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Majsgratin
(2-3 personer)
Arbejdstid: 25 min.
Stegetid/bagetid: 45 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
15 g smør
1 spsk mel
evt. 2 spsk revet ost
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Brun bacontern i en dyb pande og tilsæt smør. Vend rundt og tilsæt løg og hvidløg.
  3. Steg et par min. og tilsæt selleri og peberfrugt. Steg under omrøring et par min., tilsæt majskerner og tag panden af varmen.
  4. Rør cremefraiche/fløde sammen med mel og rør det i retten. Krydr med salt og peber og hæld det i et smurt ovnfast fad.
  5. Drys evt. med ost og sæt fadet i ovnen 25-30 min., til gratinen er gennembagt, og overfladen er gylden.
  6. Drys med persille og server som tilbehør eller som selvstændig ret med brød til.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Sådan gør du:
  1. Skær pølserne i tykke skiver og brun dem i olien i en gryde.
  2. Tilsæt løg, hvidløg, peberfrugt og evt. chili og steg under omrøring 3-5 min.
  3. Tilsæt hakkede tomater og lad retten simre 10- 15 min. Tilsæt majs og ris eller bønner og lad det hele simre 5 min. mere.
  4. Smag til med salt og peber og server i varme tortillaer med det valgte tilbehør.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri