Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Fem eventyrlige efterårsdesserter

Overrask familie og venner med en skøn dessert fyldt med frugter, nødder og bær:

  • Æblekage med karamelsovs

  • Pæresnitter med chokoladesovs

  • Toscatærte med tyttebær

  • Mokkacreme med flødeskum

  • Trifli med bananer i karamel

Annonce

Bagværk
Æblekage med karamelsovs
(8-10 personer)
Arbejdstid: 45 min.
Koge/bagetid: 1 time
Fryse-egnet
Kage:
4 æg
125 g sukker
200 g hvedemel
½ kg æbler
Karamelsovs:
75 g smør
175 g farin
1 knsp salt
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Pisk æg og sukker tykt med en håndmikser. Sigt mel og kanel sammen og vend det i dejen skiftevis med smørret.
  3. Fyld dejen i en smurt springform (22-24 cm).
  4. Skræl æblerne, udkern dem og skær dem i både. Læg æblerne i et tæt lag på dejen og drys med kanelsukker.
  5. Bag kagen midt i ovnen i ca. 1 time. Tjek med en tandstikker, om den er gennembagt.
  6. Stil den til afkøling i formen på en rist. Åbn formen efter 10-15 min.
  7. Karamelsovs: Smelt smørret i en gryde og rør farin i. Varm igennem under omrøring, til farinen er smeltet. Tilsæt fløde og giv det et opkog. Lad sovsen simre under omrøring i 10 min. Hæld sovsen over i en skål og lad den afkøle til stuetemperatur. Smag til med vaniljesukker og salt.
  8. Servér kagen lun eller afkølet med karamelsovsen.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Bagværk
Pæresnitter med chokoladesovs
(4 personer)
Arbejdstid: 20 min.
Koge/bagetid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
Pæresnitter:
250 g butterdej
Chokoladesovs:
15 g smør
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 220 grader.
  2. Del butterdejen i 4 rektangler eller kvadrater og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  3. Skræl pærerne, halvér dem og udbor kernehusene. Skær dem i tynde skiver og læg dem taglagt på dejstykkerne.
  4. Smelt marmeladen (i gryde eller mikroovn) og pensl den på pærerne.
  5. Bag snitterne midt i ovnen i 20-25 min.
  6. Sovs: Smelt fløde, chokolade og smør sammen i en gryde og dryp chokoladesovsen over snitterne.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Bagværk
Toscatærte med tyttebær
Arbejdstid: 1 time
Hviletid: min. 1 time
Koge/bagetid: 35 min.
Fryse-egnet
Tærtedej:
200 g hvedemel
1 knsp salt
Fyld:
200 g sukker
100 g smør
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Bland mel, flormelis og salt og hak smørret i (i en foodprocessor eller med et mørdejsjern).
  2. Saml dejen med æggeblomme og mælk eller vand. Pak den ind og læg den i køleskab i min. 1 time.
  3. Fyld: Smelt sukkeret til gylden karamel i en gryde. Tilsæt fløde og smør og kog det jævnt under omrøring. Tag gryden af varmen og tilsæt mandler og nødder.
  4. Tænd ovnen på 200 grader. Rul dejen ud og læg den i en tærteform (24- 26 cm). Prik den med en gaffel og læg et stykke bagepapir på dejen. Fyld op med tørrede bønner el.lign. og forbag tærtebunden i 10 min. Fjern papir og bønner og bag 5 min. mere.
  5. Strø tyttebær ud over tærtebunden og fordél toscadejen ovenpå. Bag tærten gylden i ca. 20 min. Lad den afkøle på en rist og servér med cremefraiche.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Søde sager og drikke
Mokkacreme med flødeskum
(4 personer)
Arbejdstid: 20 min.
Koge/bagetid: 35 min.
Ikke fryse-egnet
1 spsk neskaffe
4 spsk sukker
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 140 grader.
  2. Varm fløden til lige under kogepunktet og rør neskaffen i. Rør æggeblommer og sukker sammen og tilsæt "kaffefløden".
  3. Tilsæt evt. likør og si cremen over i 4 ovnfaste kopper eller glas. Stil dem i en bradepande og hæld kogende vand ved.
  4. Sæt dem i ovnen, til cremen sætter sig (25-35 min. – afhængigt af koppernes facon).
  5. Tag kopperne ud af ovnen, lad dem afkøle og sæt dem i køleskab indtil servering. Servér med flødeskum og mørk chokolade eller kakao.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Trifli med bananer i karamel
(4 personer)
Arbejdstid: 35 min.
Koge/stegetid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
3 spsk flormelis
Sprød havre:
50 g sukker
25 g smør
Bananer:
150 g sukker
½ dl vand
50 g smør
Sådan gør du:
  1. Pisk yoghurt sammen med flormelis og vanilje. Pisk fløden til skum og vend den i. Fordél cremen i 4 portionsglas og stil dem koldt.
  2. Bland havregryn og sukker og rist det gyldent på en pande med smør. Tilsæt mandler eller nødder de sidste par min. og bred det ud på et stykke bagepapir til afkøling.
  3. Smelt sukker til gylden karamel på en pande. Tilsæt vand og smør og kog det jævnt. Vend bananskiverne i karamellen og fordél dem i de 4 glas med vaniljecreme.
  4. Drys med sprød havre og servér straks.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge