Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Fem lækre retter med dåsemad

Har du et par gode dåser i skabet, kan du nemt og hurtigt få lækker mad på bordet. Vi har fundet dåser med tun, asparges, artiskokker, bønner og flere slags tomater og brugt dem i dejlige hverdagsretter.

• Pasta med tunsovs

• Salat med asparges og rejer

• Kartoffelsalat med sardiner, artiskokker og oliven

• Chili con carne

• Kødboller i cherrytomatsovs med estragon


Opskrifterne finder du nedenfor. Velbekomme!

Annonce

Pasta og nudler
Pasta med tunsovs
(4 personer)
Arbejdstid: 15 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
2 dåser tun i vand
3 spsk kapers
1 bundt purløg
Sådan gør du:
  1. Lad tunen dryppe af i en sigte.
  2. Kog fløden op med 2 tsk fintrevet citronskal og 2 spsk citronsaft. Skru ned til lav varme.
  3. Bryd tunen i store stykker og kom dem i fløden sammen med kapers.
  4. Lun tunen i fløden uden at røre for kraftigt. Smag sovsen til med peber og evt. salt (tun og kapers salter i sig selv).
  5. Kog pastaen i letsaltet vand i det antal minutter, som er angivet på emballagen. Lad pastaen dryppe af i en sigte og vend den forsigtigt med tunsovsen.
  6. Drys med hakket purløg og servér med det samme.
Velbekomme!
Opskrifter: Christine Bille Nielsen
Foto: Thomas Hergaard

Småretter og tilbehør
Lille forret eller frokostret.
Salat med asparges og rejer
(4 personer)
Arbejdstid: 15 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
200 g rejer
2 tsk tabasco
2 spsk citronsaft
1 spsk olivenolie
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Lad aspargesene og rejerne dryppe af i en sigte. Fjern skal og sten fra avocadoerne og skær dem i skiver.
  2. Skræl grapefrugten og skær den i kvarter – fjern den hvide kerne i midten. Skær grapekødet i skiver.
  3. Skyl og tør salaten, bryd den i stykker og anret den på et fad. Fordel asparges, rejer avocado og grapefrugt mellem salaten.
  4. mellem salaten. Rør tabasco, citronsaft og olie sammen og dryp dressingen over salaten. Servér med godt brød til.
Velbekomme!
Opskrifter: Christine Bille Nielsen
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Kartoffelsalat med sardiner, artiskokker og oliven
(4 personer)
Arbejdstid: 15 min.
Kogetid: 25 min. (kartofler)
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
3 spsk olivenolie
1 dåse sardiner
Sådan gør du:
  1. Kog kartoflerne og lad dem køle af. Skær dem i kvarter.
  2. Lad artiskokhjerterne dryppe af i en sigte og skær dem hver i 4-6 både. Skær peberfrugten i små tern.
  3. Rør olivenolie og vineddike (eller citronsaft) sammen i en stor skål. Vend peberfrugterne i dressingen.
  4. Vend forsigtigt kartofler, artiskokker, oliven og grofthakket persille sammen med peberfrugterne.
  5. Anret salaten på et fad. Tag forsigtigt sardinerne op af dåsen, lad dem evt. dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  6. Bryd sardinerne i store stykker og fordel dem over salaten.
Velbekomme!
Opskrifter: Christine Bille Nielsen
Foto: Thomas Hergaard
Sådan gør du:
  1. Brun kødet på en stor pande i halvdelen af olien og krydr med salt og peber.
  2. Lad bønnerne dryppe af i en sigte.
  3. Svits løg, hvidløg og peberfrugt i en gryde i resten af olien i 4-5 min.
  4. Tilsæt kødet, bønnerne, tomaterne, tomatpuré, chili, spidskommen, oregano, vand og øl.
  5. Kog det hele op, skru ned til lav varme og lad retten simre 1 time under låg. Smag til med salt og peber.
  6. Kog det hele op, skru ned til lav varme og lad retten simre 1 time under låg. Smag til med salt og peber.
Tips!
Chili con carne er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!
Opskrifter: Christine Bille Nielsen
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Kød
En klassisk ret med et pift af estragon.
Kødboller i cherrytomatsovs med estragon
4 personer
Arbejdstid: 30 min.
Ingredienser:
1 tsk salt
1 æg
1 dl rasp
ca. 1 dl mælk
2 spsk olivenolie
2 dåser cherrytomater
5 stilke estragon
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Rør kødet sejt med salt. Rør ægget i kødet og derpå raspen. Spæd med mælk, til farsen er blød, men stadig fast nok til at forme til boller. Rør parmesan og peber i farsen.
  2. Form farsen til ca. 16 boller med en ske og læg dem på en tallerken.
  3. Steg bollerne i olien på en pande. Ryst panden under stegningen, så bollerne bliver brune på alle sider.
  4. Tilsæt dåsetomater og hvidløg og kog forsigtigt op. Skru ned for varmen og lad bollerne simre i sovsen i 15 min.
  5. Pil bladene af estragonen og hak dem groft. Vend estragonen i sovsen og smag til med salt og peber.
  6. Servér kødbollerne med brød, ris eller pasta og en stor skål salat.
Tips!
Kødboller i cherrytomatsovs er fryse-egnet.
Velbekomme!
Opskrifter: Christine Bille Nielsen
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri