Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Festbuffet

Til barnedåb, konfirmation, fødselsdag eller en helt anden anledning. Du er sikker på succes med denne skønne buffet. Buffetten indeholder:

  • Tarteletter
  • Røget laks med agurkesalat
  • Farseret svinemørbrad
  • Kartoffelsalat
  • Mild løgtærte 
  • Grønsagssalat
  • Chokoladekage med kokosis

Du finder opskrifterne i kogebogen nedenfor. Velbekomme!

Annonce

Tarteletter
(8 personer)
Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: 20 min.
Ikke fryse-egnede
Ingredienser:
25 g smør
2 spsk mel
1 spsk citronsaft
400 g rejer
Sådan gør du:
  1. Smelt smør i en gryde og rør melet i. Spæd med bouillon og kog sovsen igennem under omrøring i 10 min.
  2. Pisk æggeblommen sammen med fløde og pisk den varme sovs i. Hæld det tilbage i gryden og varm det igennem under omrøring. Smag til med citronsaft, salt og peber og si sovsen over i en ren gryde.
  3. Rens spidskålen og snit den fint. Vend det i sovsen og varm igennem, til kålen netop er mør.
  4. Vend ærter, rejer og dild i og fordel stuvningen i varme tarteletter.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Røget laks med agurkesalat
(8 personer)
Arbejdstid: 25 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
Sådan gør du:
  1. Vask agurken og halvér den på langs. Skrab kernerne ud med en teske og skær agurken i tynde skiver.
  2. Rør rygeost godt sammen med cremefraiche og sennep eller ravigottesovs. Smag til med salt og peber og vend agurkeskiverne i.
  3. Anret lakseskiverne på salatblade med agurkesalat.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Kød
Farseret svinemørbrad
(8 personer)
Arbejdstid: 30 min.
Stegetid: 50 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
15 g smør
evt. 1 fed hvidløg
2 spsk hvedemel
1 æg
Sådan gør du:
  1. Krydr den afpudsede mørbrad med salt og peber og brun den på alle sider på en pande med smør. Læg den på et fad og lad den afkøle.
  2. Sautér finthakket skalotteløg og evt. hvidløg bløde i en gryde med lidt smør i 5-10 min.
  3. Rør det hakkede svinekød sammen med 1 tsk salt og tilsæt friskkværnet peber, mel og æg.
  4. Rør skalotteløg/hvidløg, fintrevet citronskal, fennikel, salt og peber i farsen.
  5. Læg bacon- eller skinkeskiver ud i et rektangel på et stykke bagepapir. Bred farsen ud på bacon/skinkeskiverne. Dup mørbraden tør med køkkenrulle og læg den i midten. Pak fars og bacon omkring mørbraden ved hjælp af bagepapiret.
  6. Læg „farsbrødet” i et smurt ovnfast fad og steg det i ovnen ved 200 grader i ca. 40 min. Brug evt. et stegetermometer. Det skal vise 62-65 grader.
Tips!
Gør „farsbrødet” klar og sæt det i køleskabet, indtil det er tid til stegning.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Småretter og tilbehør
Kartoffelsalat
(8 personer)
Arbejdstid: 45 min.
Koge/trækketid: 18 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
1½ kg kartofler
1-2 bdt radiser
Dressing:
1-2 tsk dijonsennep
Sådan gør du:
  1. Vask kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i 8 min. Sluk for varmen og lad dem trække under låg, til de er møre (8-10 min.).
  2. Pil kartoflerne, skær dem i skiver eller tern og vend dem sammen med vineddike.
  3. Skyl de grønne asparges og knæk enderne af. Skær de grønne asparges i mindre stykker og damp dem i letsaltet vand i ca. 3 min. Læg dem i iskoldt vand og lad dem dryppe af. Rens radiserne og skær dem i tynde skiver eller strimler.
  4. Pisk mayonnaise sammen med Skyr eller kvark. Rør fløde eller mælk i til passende konsistens og smag til med sennep, finthakket estragon, salt og peber.
  5. Vend kartofler og grønsager i dressingen og lad den trække min. 20 min.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Småretter og tilbehør
Mild løgtærte
(8 personer)
Arbejdstid: 1 time
Stege/bagetid: 1 time
Fryse-egnet
Dej:
100 g durummel
125 g hvedemel
½ tsk salt
Fyld:
4-5 løg
3 spsk olivenolie
2 æg
Sådan gør du:
  1. Bland de to slags mel med salt og hak det kolde smør i. Saml dejen med koldt vand. Pak dejen ind og lad den hvile koldt i min. 1 time.
  2. Rul dejen ud og læg den i en tærteform (ca. 26 cm). Prik bunden med en gaffel og stil den i fryseren i 30 min. Bag tærtebunden ved 200 grader i 12-15 min. og stil den til afkøling på en rist. Skru ned til 175 grader.
  3. Pil løgene, halvér dem og snit dem fint. Sautér dem langsomt bløde i olivenolie i min. 15 min. og tilsæt finthakket timian, vineddike, salt og peber. Kog det næsten tørt og tilsæt piskefløde. Kog det igennem under omrøring og tag det af varmen.
  4. Blend løgmassen sammen med æg til en blød creme og hæld den i tærtebunden. Bag tærten midt i ovnen i ca. 40 min. Servér tærten lun eller afkølet (ikke kold).
Tips!
Tærten kan forberedes samme dag eller dagen før og varmes i ovnen før servering.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Småretter og tilbehør
Grønsagssalat
(8 personer)
Arbejdstid: 25 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
Dressing:
1½ dl olivenolie
evt. 1 fed hvidløg
Sådan gør du:
  1. Skræl gulerødderne og vask squashene. Brug skrælleren til at „skrælle” grønsagerne i tynde, lange skiver.
  2. Pil rødløget og halvér det fra rod til top. Skær løget i meget tynde skiver.
  3. Pisk citronsaft sammen med olivenolie, knust hvidløg (kan udelades), finthakket oregano, salt og peber.
  4. Vend grønsagerne i dressingen og lad salaten trække 5 min.
Tips!
Grønsagerne kan „skrælles” og opbevares i koldt vand i køleskabet. Dryp dem godt af, før de vendes i dressingen.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Bagværk
Chokoladekage med kokosis
(8 personer)
Arbejdstid: 1 time
Koge/bagetid: 45 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
175 g smør
300 g sukker
200 g hvedemel
¼ tsk salt
1½ dl mælk
Kokosis:
1 dåse kokosmælk
150 g sukker
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 180 grader. Hak chokoladen groft og rør den ud i kogende vand. Pisk smør, sukker og vanilje cremet og pisk æggeblommerne i én ad gangen. Rør chokoladen i. Sigt melet sammen med bagepulver og salt og vend det i dejen skiftevis med mælken. Pisk æggehviderne stive og vend dem i.
  2. Fyld dejen i en springform (26 cm) (evt. med indsats) smurt med smør og drysset med mel. Bag kagen ca. 45 min. – tjek med en tandstikker, om den er gennembagt. Lad den stå i formen 10 min. Før en kniv rundt langs kanten af formen, åben den og vend kagen ud på en rist til afkøling.
  3. Bland kokosmælk og fløde i en gryde og varm det op, til det lige når kogepunktet. Pisk æggeblommerne sammen med sukker i en skål og pisk den varme kokosfløde i. Hæld det tilbage i gryden og pisk over middelvarme, til cremen tykner – det skal ikke koge. Hæld cremen gennem en sigte over i en ren skål og lad den afkøle.
  4. Frys den kolde creme i en ismaskine eller stil den i fryseren og pisk den igennem hvert 20. min., til den er frossen (ca. 3 timer).
  5. Skær isen i tern eller form den til kugler og læg dem i en skål i fryseren, så er det nemt at sætte på bordet, når I når til desserten.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge