Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Fine kager på pind

De små, festlige kager kaldes „pop-cakes”, fordi de serveres som en lille slikkepind, der på engelsk hedder lollipop. Tag børnene med i køkkenet og brug et par hyggelige timer på at lave popcakes sammen.

Her byder vi på:

 

Havregrynskugler med melon

Konfektkugler med chokolade og krymmel

Chokoladekiks på pind

Minimuffins

Små citronkager med ostecreme

Annonce
Sådan gør du:
  1. Kom havregryn i en foodprocessor. Skær stilkene af fignerne og kom dem i maskinen med rosiner, kakao, smør og flormelis.
  2. Kør til ensartet konsistens.
  3. Tilsæt evt. appelsinjuice, hvis massen er for tør.
  4. Form til kugler, tril dem i kokosmel og sæt dem i køleskab, til de er kolde.
  5. Sæt pinde i og sæt dem i elonstykker.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard Opskrift Katrine Klinken
Sådan gør du:
  1. Bland marcipan med abrikoser og del det i 25 små stykker.
  2. Skær nougaten ud i 25 små stykker og sæt dem i køleskabet, til de er helt kolde.
  3. Pak et stykke af marcipanblandingen omkring hvert stykke nougat og tril til kugler.
  4. Sæt dem i køleskabet.
  5. Overtrækschokolade: Varm fløden op til kogepunktet og rør chokoladen i.
  6. Rør til passende tyktflydende konsistens.
  7. Dyp marcipankuglerne i overtrækschokoladen og drys med kagekrymmel.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard Opskrift Katrine Klinken
Sådan gør du:
  1. Smuldr smør og mel med flormelis, til det ligner revet ost.
  2. Saml dejen med æg og lad den hvile i køleskab i ca. 1 time.
  3. Rul dejen ud i ca. 2 mm’s tykkelse. Stik dejen ud i cirkler med en diameter på ca. 6 cm.
  4. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Bag kagerne svagt lysebrune ved 200 grader i ca. 10 min.
  5. Chokoladecreme: Varm fløden op til kogepunktet og tilsæt sukker.
  6. Rør chokoladestykker i fløden. Lad blandingen blive håndvarm og tilsæt derefter smør.
  7. Kom cremen i en sprøjtepose og sæt en god klat på en kage. Læg en pind ovenpå, sæt endnu en klat chokoladecreme ovenpå og læg endnu en kage på.
  8. Tryk sammen og lad cremen størkne et køligt og lufttørt sted.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard Opskrift Katrine Klinken
Sådan gør du:
  1. Smelt smør i en gryde, sluk og tilsæt chokolade og rør sammen.
  2. Pisk æg og farin til skum. Bland mel, bagepulver og kakao sammen.
  3. Drys det igennem en si i æggeskummet.
  4. Tilsæt let afkølet smør og chokolade og rør forsigtigt til ensartet konsistens.
  5. Fyld det i formene og bag straks i ca. 10 min. ved 200 grader, til kagerne er gennembagte.
  6. Lad dem køle lidt af. Rør flormelis med vand til glasur og sæt en lille klat på hver kage.
  7. Drys med hasselnøddeflager. Lad glasuren størkne og sæt kagerne på pinde.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard Opskrift Katrine Klinken
Sådan gør du:
  1. Rør smør og sukker skummende. Bland mel og bagepulver, drys det igennem en si i dejen og tilsæt gradvist æg.
  2. Rør citronskal og -saft i dejen og fyld den i et firkantet fad (25 x 15 cm) beklædt med bagepapir.
  3. Sæt kagen i en 160 grader varm ovn og bag den i ca. 30 min., til den er gennembagt.
  4. Køl kagen af og skær den i firkanter (ca. 4 x 4 cm).
  5. Rør flødeost med fløde, vaniljekorn og flormelis.
  6. Smør cremen på toppen af hver kage, sæt dem på pinde og drys med citronskal.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard Opskrift Katrine Klinken
Annonce

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri