Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Fingermad til havefesten

Små lækkerier uden brug af kniv og gaffel er perfekte til studenterbuffeten eller festen i haven. 

  • Jordbær-bowle
  • Avocado/rejesalat
  • Butterdejspakker med krydret kødfyld
  • Tomat/aubergine-hummus med toast
  • Smørtyve med rørt ost og radiser
  • Honning/citronbidder

 

Annonce

Søde sager og drikke
Jordbær-bowle
(8 personer)
Arbejdstid: 15 min.
Kogetid: 5 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
2½ dl vand
100 g sukker
Sådan gør du:
  1. Kog vand og sukker igennem og tilsæt jordbær. Giv det et hurtigt opkog og hæld det over i en skål.
  2. Tilsæt likør og lad det køle helt af.
  3. Tilsæt kold vin og servér i festlige glas.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Småretter og tilbehør
Avocado/rejesalat
(8 personer)
Arbejdstid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
Dressing:
2 spsk limesaft
4-5 spsk olie
Sådan gør du:
  1. Pisk dressingen sammen. Vend rejer sammen med avocado, salat og rødløg og vend dressingen i. Fordél i små glas.
Tips!
Erstat evt. rejerne med kogt krabbekød. Er det friskkogte krabber, kan man anrette salaten i krabbeskallerne.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Småretter og tilbehør
Butterdejspakker med krydret kødfyld
(8 personer)
Arbejdstid: 45 min.
Stege/bagetid: 30 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
1 spsk olie
3 spsk rosiner
Sådan gør du:
  1. Brun kødet på en pande med olie og bryd det med en palet. Tilsæt rødløg, hvidløg og chili (uden frø og mellemvægge) og steg under omrøring 5 min. Tilsæt krydderier og hæld det over i en skål. Tilsæt rosiner og persille.
  2. Tænd ovnen på 220 grader. Rul dejen ud og del den i 4 rektangler (12 x 20 cm). Fordél kødfyldet på dejstykkerne på langs. Fold dejen over fyldet og tryk kanterne godt til med en gaffel.
  3. Læg pakkerne på en bageplade med bagepapir, pensl med æg og drys med sesam eller birkes.
  4. Bag dem i ovnen 15-18 min. Tag dem ud, skær dem i tykke skiver og servér.
Tips!
I stedet for fire lange dejpakker kan fyldet fordeles i små, individuelle pakker.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Småretter og tilbehør
Tomat/aubergine-hummus med toast
(8 personer)
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 90 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
1 dåse kikærter
evt. 1 fed hvidløg (knust)
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 125 grader. Halvér auberginen og tomaterne, og læg dem på en bageplade med bagepapir med skærefladen opad. Pensl dem med olivenolie, drys med salt og peber og sæt dem i ovnen i 90 min.
  2. Blend de afdryppede kikærter til mos. Skrab frugtkødet ud af aubergineskallerne og blend det med et øjeblik. Tilsæt tomaterne og blend et øjeblik.
  3. Smag til med spidskommen, evt. hvidløg, salt og peber og tilsæt olivenolie og persille eller koriander. Servér med tynde skiver ristet brød.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Småretter og tilbehør
Smørtyve med rørt ost og radiser
(8 personer)
Arbejdstid: 20 min.
Ikke fryse-egnede
Ingredienser:
1 pakke smørtyve
125 g flødeost
evt. 1 tsk hvidløg (knust)
1-2 bdt radiser
Sådan gør du:
  1. Lad de to slags ost få stuetemperatur og pisk dem sammen med de øvrige ingredienser.
  2. Anret i en skål med smørtyve og rensede radiser som tilbehør – eller fyld osten i smørtyvene med en teske og pynt med radiser.
Tips!
Erstat evt. smørtyve med små stykker knækbrød, rugkiks eller ristet brød.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Bagværk
Honning/citronbidder
(8 personer)
Arbejdstid: 45 min.
Koge/bagetid: 45 min.
Fryse-egnet
Kage:
225 g hvedemel
75 g smør
100 g farin
1¼ dl honning
1 æg
Citronsmørcreme:
100 g smør
100 g sukker
Pynt:
100 g flormelis
1-2 spsk citronsaft
Sådan gør du:
  1. Kom fintrevet citronskal i en gryde med citronsaft og smør og giv det et hurtigt opkog.
  2. Pisk æggene godt sammen med sukker og pisk citronsmørret i. Hæld det tilbage i gryden og varm det igennem under omrøring, til det tykner (ved ca. 70 grader). Det må ikke koge. Hæld det over i en skål til afkøling.
  3. Tænd ovnen på 180 grader. Sigt alle de tørre ingredienser sammen. Pisk smør og farin sammen og pisk honning, æg og kogende vand i. Vend melblandingen i dejen og hæld den i en smurt form (18x22 cm).
  4. Bag kagen midt i ovnen i ca. 30 min. Tjek med en tandstikker, om den er gennembagt, og vend den ud på en rist til afkøling.
  5. Flæk kagen i to bunde og læg dem sammen med citroncreme. Rør flormelis og citronsaft sammen til glasur og smør det over kagen. Del kagen i små firkanter og pynt evt. med jordbær.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge