Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Finurlige fadkoteletter: 6 dejlige retter

Fadkoteletter er nemme at tilberede – giv dem gerne et pift med sovs eller tilbehør.

 

Her får du 6 lækre opskrifter med kotelet:

 

  • Paprikakotelet
  • Tandoorikoteletter med agurkesalat
  • Spinatkoteletter
  • Salat med koteletter
  • Koteletter chop suey
  • Brødstegte koteletter
Annonce

Kød
En nem og hurtig opskrift på brødstegte fadkoteletter.
Brødstegte fadkoteletter
2 personer
Arbejdstid: 15 min.
Stegetid: 12 min.
1 spsk sennep
1 tsk karry
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Rør sennep sammen med karry, salt og peber og smør det på koteletterne. Tryk en tynd skive brød fast på hver side af hver kotelet og steg dem gyldne på en pande med smør og/eller olie – ca. 6 min. på hver side. Servér f.eks. med stuvede grønsager og kartofler.
Tips!
Erstat evt. karry med friskhakkede krydderurter. Brug evt. ovnen: brun koteletterne på en pande og steg dem færdige i ovnen ca. 10 min. ved 200 grader. Brødstegte fadkoteletter er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Kød
En nem og hurtig opskrift på paprikakoteletter.
Paprikakoteletter
2 personer
Arbejdstid: 20 min.
Koge/stegetid: 12 min.
1+1 tsk paprika
25 g smør
1 fed hvidløg
½ tsk kommen
1-2 dl bouillon
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Drys koteletterne med paprika, salt og peber og brun dem på en pande med smør (½ min. på hver side). Tag dem af panden og svits nu de rensede, skivede champignoner. Tilsæt knust hvidløg, kommen og bouillon og kog det igennem. Rør cremefraiche sammen med majsstivelse og hæld det på panden. Tilsæt paprika og kog sovsen igennem. Læg koteletterne i sovsen og lad dem simre gennemvarme – ca. 3 min. Drys med fintsnittede forårsløg og servér med kogte kartofler, kartoffelmos eller kogte ris.
Tips!
Paprikakoteletter er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Kød
En eksotisk og asiatisk variant af koteletter i skikkelse af disse tandoorikoteletter med agurkesalat.
Sådan gør du:
  1. Start med agurkesalaten: vask agurken og halvér den på langs. Skrab kernerne ud og snit agurken i tern eller skiver. Rør yoghurt sammen med friskhakket mynte, spidskommen, salt og peber og vend agurkerne i. Rør tandoori-krydderiet sammen med olien og smør den på koteletterne. Steg dem på en varm grill eller grillpande – ca. 2 min. på hver side. Servér med agurkesalat og brød (f.eks. indisk naanbrød) eller stegte kartofler.
Tips!
Tandoorikoteletter er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Kød
En nem og sund opskrift på spinatkoteletter.
Spinatkoteletter
2 personer
Arbejdstid: 20 min.
Koge/stegetid: 20 min.
1 fed hvidløg
1+1 spsk olie/smør
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Svits finthakket løg, hvidløg og ingefær i en wok eller sauterpande med olie 5-8 min. Tilsæt de hakkede tomater og kog sovsen igennem 5-10 min. Tilsæt spinaten, lad det simre, til spinaten er gennemvarm og smag til med salt og peber. Krydr koteletterne med salt og peber og brun dem på en pande med smør eller olie 1/2 min. på hver side. Læg koteletterne i spinatsovsen og lad dem simre 3-4 min. Servér med kogte ris eller stegte kartofler.
Tips!
Spinatkoteletter er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Kød
En klassisk og nem opskrift på fadkoteletter med tomatsalat.
Sådan gør du:
  1. Krydr koteletterne med fintrevet citronskal, knust hvidløg, salt og peber. Rens bønnerne og kog dem halvmøre i letsaltet vand – ca. 3 min. Pisk en dressing sammen af 1 spsk citronsaft, livenolie, evt. hvidløg, salt og peber. Steg koteletter, halve tomater og tern eller skiver af brød på en varm grill eller grillpande. Vend bønnerne sammen med dressingen og anret med koteletterne skåret i skiver, tomater og brød.
Tips!
Salat med koteletter er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Kød
Fra ordbogen: Chop suey er betegnelsen for en kinesisk ret, som består af kød- eller fiskestykker stegt med forskellige grønsager og serveret med ris.
Koteletter chop suey
(2 personer)
Arbejdstid: 20 min.
Koge/stegetid: 15 min.
Ikke fryse-egnet
1 tsk soja
1 spsk olie
Sådan gør du:
  1. Skær koteletterne i halve og marinér dem i soja og østerssovs. Brun koteletterne i en varm wok med olie ½ min. på hver side og tag dem op. Steg nu grønsagerne i wokken 3-5 min. Rør bouillon sammen med majsstivelse og østerssovs og hæld det i wokken. Kog retten igennem, smag til med salt og peber og læg koteletterne i. Lad retten simre 2-3 min. og servér med kogte ris.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri