Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Folket har talt – Danmarks nationalret er…

Siden sidst i oktober har danskerne kunnet stemme om, hvilken ret der skal være Danmarks nationalret. Resultatet blev, ikke så overraskende, en skøn dansk klassisk ret, nemlig steget flæsk med persillesovs.

 

► Læs også: James Price: Det er noget sludder at tale om en dansk nationalret

 

Er stegt flæsk med persillesovs også din favorit, eller har du en anden ret, der kvalificerer sig til titlen som Danmarks nationalret?

 

 
Annonce

Kød
Stegt flæsk er typisk dansk husmandskost, som er blevet nydt i mange generationer. Lær f.eks. børnene de danske madtraditioner at kende ved at fortælle dem om, hvordan man spiste, da man selv var barn.
Sådan gør du:
  1. Dup kødskiverne med køkkenrulle.
  2. Varm en pande op og brun kødet
  3. 1 min. på hver side. Skru ned til middel varme og steg flæsket gyldent og sprødt. Drys med salt og peber.
  4. Sovs: Smelt smør i en gryde, drys mel i og lad det opsuge smørret.
  5. Tilsæt gradvist mælk under omrøring, og lad sovsen koge ca. 5 min.
  6. Tilsæt hakket persille og purløg og smag til med salt, peber, citronsaft og evt. muskatnød.
  7. Servér stegt flæsk med kogte kartofler og den gode sovs.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken

Kød
Stegt flæsk med persillesovs er en ægte dansk klassiker.
Stegt flæsk med persillesovs
4 personer
Arbejdstid: 30 min.
Stegetid: ca. 10 min.
Ikke fryse-egnet
Persillesovs:
25 g smør
2 spsk mel
4 dl kogende mælk
Sådan gør du:
  1. Bank flæskeskiverne let med håndroden. Lad en pande blive godt varm. Læg flæskeskiverne på og lad dem stege ved middel varme, til flæskeskiverne er lysebrune på begge sider. Hæld det smeltede fedt fra panden, efterhånden som det dannes, ellers bliver flæsket ikke sprødt. Drys flæsket med salt og peber.
  2. Serveres med kogte pillekartofler og her gulerodsstave samt persillesovs.
  3. Persillesovs:
    Smelt smørret i en gryde og rør melet i. Spæd med kogende mælk lidt ad gangen, mens der piskes. Smag sovsen til med salt og peber og vend den friskhakkede persille i lige inden servering.
  4. Løgsovs:
    Hvis du i stedet vil servere løgsovs til det stegte flæsk, gøres det sådan: Smelt 3 spsk smør i en gryde og ”kog” 1 stort tyndtskivet løg heri. Rør 3 spsk mel i og spæd med 4 dl koghed mælk. Smag til med salt, peber og revet muskat.
Tips!
Flæsk, der ”fylder”, som er en ældre tilberedning, er flæskeskiver, som paneres i æg og rasp, inden de steges på panden.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Hanne Bloch
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri