Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Forårets lækreste gæstemad

Her er masser af dejlige retter at vælge imellem, så du selv kan sammensætte en dejlig menu eller finde retter til en fristende buffet. Opskrifterne kan sættes sammen på kryds og tværs – og også bruges til velkomst eller natmad. Opskrifterne byder på sprøde boller med skinkesmør og purløg, krydret rejecocktail, ovnbagt laks med rucola og kapers, osso buco med svineskank, ovnbraiseret bornholmerhane, krydderurterisotto, pasta med sukkerærter og grønne asparges, æbletærte med rom/rosin-flødeis og lime/vanilje-panna cotta. Du finder opskrifterne nedenfor.

 

SE OGSÅ: 4 flotte forårstærter

SE OGSÅ: Delikate snitter til forårsfrokosten

SE OGSÅ: Forårsbrunch

Annonce
Sådan gør du:
  1. Bland alle de tørre ingredienser og hak det kolde smør i. Brug evt. en foodprocessor.
  2. Saml dejen med kærnemælk og ælt den ganske kort igennem. Rul den ud i ca. 2 cms tykkelse og del den i 12-20 firkanter eller cirkler.
  3. Læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl bollerne med lidt kærnemælk og bag dem midt i ovnen ved 220 grader i ca. 15 min. Lad dem afkøle på en rist.
  4. Hak skinken fint i en foodprocessor og tilsæt sennep og smør. Kør det jævnt og skrab det over i en skål.
  5. Rør fintsnittet purløg i og smag til med salt og peber.
  6. Flæk de friskbagte boller, fyld dem med skinkesmør og anret på et fad – evt. pyntet med grøn salat.
  7. Eller rist de halverede boller og servér med skinkesmør i en skål.
Tips!
Server de hjemmebagte boller som forret eller til velkomstdrink eller natmad.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Kog appelsinsaft, citronsaft og knust hvidløg 10 min. og hæld det over i en skål.
  2. Tilsæt knust eller finthakket chili og lad det afkøle.
  3. Pil rødløget, halver det og snit det meget fint.
  4. Skræl selleristilkene og snit dem fint på skrå.
  5. Vask peberfrugten og skær den i tynde strimler.
  6. Vend rejer sammen med grønsager og den afkølede marinade.
  7. Tilsæt olivenolie, hakket koriander og smag til med salt.
  8. Anret i portionsglas eller en skål med fintsnittet grøn salat og citronbåde.
Tips!
Servér portionsanrettet som forret eller i en stor skål på en buffet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin

Fisk
Retten kan serveres både som for- og hovedret. Til en buffet til mange personer kan man bage en hel laksefilet og anrette på et smukt fad. Beregn 150 g laks pr. person til hovedret og ca. det halve til forret.
Sådan gør du:
  1. Pil skalotteløgene og hak dem fint.
  2. Skær tomaterne i kvarte og skrab kernerne ud. Skær tomaterne i tern eller strimler.
  3. Skyl salaten, slyng den tør og hak den groft.
  4. Vend skalotteløg, tomater, rucola og kapers sammen med citronsaft og olivenolie. Krydr med friskkværnet peber.
  5. Læg laksestykkerne i et smurt ovnfast fad og pensl dem med olivenolie.
  6. Krydr med salt og peber og steg dem under grillen i ovnen ca. 5 min.
  7. Læg laksestykkerne over på tallerkner og fordel tomatblandingen over dem.
Tips!
En hel laksefilet på ca. 1 kg bages ved 225 grader i ca. 20 min.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Bestil kødet hos slagteren et par dage i forvejen.
  2. Krydr kødet med salt og peber og brun det i en stor stegegryde med smør eller olie. Tag kødet op.
  3. Hak løg og hvidløg fint. Skræl gulerødderne og skær dem i tern.
  4. Svits løg, hvidløg og gulerødder i gryden og tilsæt timian, revet appelsinskal, appelsinsaft, salt og peber.
  5. Læg kødet tilbage i gryden og giv det et opkog.
  6. Tilsæt tomater og vand, læg låg på og lad retten simre ved svag varme, til kødet er mørt – 1½-2 timer. Smag til med salt og peber.
  7. Anret med appelsingremolata: bland fintrevet appelsinskal med hakket persille og finthakket hvidløg.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 250 grader.
  2. Del hanen i lår og bryst og del stykkerne i halve, så der bliver 8 stykker i alt.
  3. Bland allehånde, salt og peber og gnid det i hanestykkerne.
  4. Brun dem på en pande med smør og læg dem over på et fad.
  5. Pil skalotteløgene og skær dem i kvarte. Skræl persillerødder og skær dem i grove stykker. Vend dem sammen med olivenolie, salt og peber og bred dem ud på en bageplade med bagepapir.
  6. Brun dem i ovnen 10 min. Tag dem ud af ovnen og skru ned til 200 grader.
  7. Vend grønsagerne sammen med knust hvidløg, timian og laurbærblade og læg dem i bunden af et ovnfast fad.
  8. Læg hanestykkerneovenpå med skindsiden opad. Hæld vin og bouillon ved, så det lige netop ikke dækker – skindet skal stikke op over væsken.
  9. Sæt fadet i ovnen, til kødet er mørt og skindet sprødt – ca. 30 min.
  10. Hæld væsken over i en gryde og kog den lidt ind. Hæld den over grønsagerne og servér.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Svits finthakket løg og hvidløg bløde i en gryde med smør og olie.
  2. Tilsæt fintsnittet fennikel og peberfrugt.
  3. Vend risene i gryden sammen med fintrevet citronskal og stødt koriander.
  4. Tilsæt vin og lad det koge ind. Spæd med varm bouillon lidt ad gangen og lad risene simre møre ca. 25 min. – eller indtil al bouillonen er brugt.
  5. Smag til med citronsaft, salt og peber og tilsæt friskhakkede krydderurter efter smag f.eks. 1 spsk hakket mynte og persille samt 1 tsk hakket rosmarin.
  6. Vend friskrevet parmesanost i umiddelbart før servering.
Tips!
Krydderurterisotto er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift af: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Småretter og tilbehørPasta og nudlerVegetarisk
Servér pastaen som varmt tilbehør eller smag til med citronsaft og server afkølet som pastasalat.
Sådan gør du:
  1. Kassér den nederste træede del af aspargesene og snit resten i korte stykker.
  2. Skyl sukkerærterne og snit dem i tynde strimler.
  3. Fyld 1 liter vand og 1 tsk salt i en gryde og giv det et opkog.
  4. Kom aspargesstykkerne i gryden og lad dem simre 2 min. Tilsæt sukkerærter og lad det simre 1 min. mere.
  5. Tag grønsagerne op med en hulske og skyl dem hurtigt i koldt vand.
  6. Kog pastaen al dente i grønsagsvandet og hæld det på en sigte.
  7. Kom pastaen tilbage i gryden og vend grønsager og olivenolie i.
  8. Smag til med salt og peber og vend friskrevet parmesanost i umiddelbart før servering.
  9. Som salat: Udelad evt. parmesanost, smag til med citronsaft og lad retten afkøle.
Tips!
Pasta med sukkerærter og grønne asparges er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Rul dejen ud og læg den i en tærteform. Prik bunden med en gaffel og sæt den koldt 30 min.
  2. Skræl madæblerne og skær dem i tern uden kernehus. Damp dem helt møre sammen med 3 spsk vand og 3 spsk æblegelé (ca. 10 min) og rør dem til mos.
  3. Smag til med sukker og evt. kanel og/eller ingefær og bred mosen ud på en tallerken, så den kan afkøle.
  4. Tænd ovnen på 220 grader. Læg et stykke stanniol i den indvendige kant af tærtebunden (så den ikke skrider) og forbag den 10 min.
  5. Skræl æblerne og udbor kernehusene. Halver æblerne og skær dem i tynde skiver. Smør æblemosen ud på tærtebunden (uden stanniolen) og læg æblerne ovenpå. Pensl med citronsaft og drys med lidt sukker.
  6. Bag tærten midt i ovnen i ca. 45 min. Stil tærteformen på en rist til afkøling. Smelt 3-4 spsk æblegelé i en gryde og pensl det over tærten.
  7. Servér med rom/rosin-flødeis: Læg rosinerne i en skål med rom og lad dem trække tildækket mindst 3 timer og gerne natten over.
  8. Pisk æggeblommer sammen med sukker. Giv mælk og fløde et opkog og hæld det i æggemassen under piskning.
  9. Hæld det tilbage i gryden og pisk det over varmen, til det tykner – det må IKKE koge.
  10. Si cremen over i en skål og lad den afkøle. Rør rosiner og rom i cremen og frys den på en ismaskine.
Tips!
Flødeis er en creme, der fryses, mens den røres – på en ismaskine. Det kan lade sig gøre at lave en flødeis uden ismaskine ved af piske isen igennem med jævne mellemrum, mens den fryses – selvom det ikke bliver helt det samme. Den lækre is kan serveres som en selvstændig dessert med sprøde kager eller vafler til.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin

Lime/vanilje-panna cotta
(6 personer)
Arbejdstid: 20 min.
„Kogetid“: 5 min.
Ingredienser:
5 blade husblas
4 spsk sukker
2 dl mælk
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Udblød husblas i koldt vand.
  2. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  3. Kom korn, fintrevet limeskal, sukker og mælk i en gryde og varm det langsomt op til lige under kogepunktet.
  4. Tag gryden af varmen, knug vandet af husblassen og smelt den i mælken.
  5. Tilsæt fløde og yoghurt og pisk det igennem. Smag til med limesaft og si cremen over i 6 kokotter eller forme.
  6. Stil dem i køleskab mindst 2 timer og gerne natten over.
  7. Dyp kokotterne i varmt vand og vend desserterne ud på tallerkner eller servér direkte i kokotterne.
  8. Pynt med lidt fintrevet limeskal eller citronmelisse og evt. lidt frisk frugt.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri