Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Forårsbrunch

Slå morgenmaden og frokosten sammen, og dæk op til lækker brunch en weekenddag, hvor ingen skal haste ud ad døren. Her er forslag til æg, bacon, salat, laksepier, chokolade-sandwicher og lækker rabarberdessert. Opskrifterne, der alle er til 4 personer, er nemme at doble op.

 

• Yoghurt med rabarber og sprød havre

• Æg i brød og bacon

• Portionspier med laks og grønsager under butterdejslåg

• Grøn salat med avocado og grapefrugt

• Chokolade-panini

 

Opskrifterne findes i kogebogen nedenfor. Velbekomme!

 

SE OGSÅ: Forårsmad på panden

SE OGSÅ: Forårsmad på lavbudget

Annonce

Småretter og tilbehør
Yoghurt med rabarber og sprød havre
(4 personer)
Arbejdstid: 25 min.
Bagetid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
Rabarber:
6-8 stilke rabarber (400 g)
1 stang vanilje
75-100 g sukker
Havre:
3 spsk sukker
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Vask og tør rabarberstilkene og skær dem i 4-5 cm lange stykker. Vend dem i et ovnfast fad sammen med den flækkede vaniljestang og sukker. Lad dem trække 20 min.
  3. Bland havregryn med sukker og æggehvide, og bred det ud på en bageplade med bagepapir.
  4. Sæt både havregryn og rabarber i ovnen ca. 20 min. Vend lidt rundt i havren efter ca. 10 min. Tag havre og rabarber ud af ovnen, og lad dem afkøle.
  5. Rør yoghurt eller skyr cremet og anret i skåle eller glas med bagte rabarber og sprød havre.
Tips!
De bagte rabarber kan tilberedes dagen før og opbevares i køleskab.

Den sprøde havre kan tilberedes dagen før og opbevares i en kagedåse eller et glas med låg.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Småretter og tilbehør
Æg i brød med bacon og stegte tomater
(4 personer)
Arbejdstid: 25 min.
Stegetid: 15 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
4 tykke skiver lyst brød
25 g smør
4 æg
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Skær sværen af baconstykket og skær det i skiver med en kniv. Læg dem på en bageplade med bagepapir og steg dem sprøde i ovnen (ved 180 grader), eller steg dem på en pande ved middel varme. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  2. Udstik et rundt eller hjerteformet hul i hver brødskive. Steg de hullede skiver gyldne på den ene side på en slip let-pande med smør. Vend brødskiverne og fyld et råt æg i hvert hul. Steg æggene færdige ved lavt blus, eller sæt panden i ovnen 3-5 min. Steg også de udstukne „huller“ som tilbehør.
  3. Server med afdryppet bacon og stegte tomater: Halver tomaterne og steg dem på panden med lidt smør eller olie. Krydr med salt og peber og drys med frisk oregano.
Tips!
Skal du lave retten til mange, kan du smøre brødskiverne med smør og lægge dem på en bageplade med bagepapir. Fyld æggene i hullerne, og sæt pladen i ovnen ved 180 grader, til brødene er gyldne, og æggehviderne er stivnede.

Tørsaltet bacon er håndsaltet, tørret og røget og indeholder dermed ikke så meget vand som „almindelig“ bacon. Det betyder, at der ikke svinder så meget under stegningen og sprutter heller ikke på samme måde.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Småretter og tilbehør
Portionspier med laks og grønsager under butterdejslåg
(4 personer)
Arbejdstid: 25 min.
Stege/bagetid: 25 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
evt. 1-2 fed hvidløg
3-4 spsk cremefraiche
1 æg
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft eller 220 grader alm. ovnvarme.
  2. Steg de rensede og fintsnittede porrer bløde og blanke i en gryde med olie og krydr med salt og peber og evt. knust hvidløg. Tilsæt skyllede og slyngede spinatblade eller optøet spinat presset fri for væde, og varm igennem under omrøring. Fordel grønsagerne i 4 ovnfaste portionsskåle.
  3. Skær laksen i tern og krydr dem med salt og peber. Stik dem ned mellem grønsagerne. Rør cremefraiche med sennep, salt og peber og læg en skefuld i hver skål.
  4. Rul dejen ud og udstik den til 4 låg lidt større end de ovnfaste skåle. Prik dem med en gaffel, læg dem på skålene og tryk dem til i kanten.
  5. Pisk ægget sammen med et par skefulde vand og pensl butterdejen 2 gange. Sæt skålene i ovnen 15-18 min. – til dejen er gylden og gennembagt.
Tips!
Pierne kan forberedes uden bagning dagen før og opbevares i køleskab. Pensl dejen endnu en gang, inden de bages – beregn 5 min.’s længere bagetid, hvis de er kolde, når de sættes i ovnen.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Småretter og tilbehør
Grøn salat med avocado og grapefrugt
(4 personer)
Arbejdstid: 25 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
Dressing:
1 tsk sukker
Sådan gør du:
  1. Skyl og slyng salatbladene. Skær skrællen af grapefrugterne og skær frugtkødet ud mellem hinderne. Pres saften af skrællerne.
  2. Pisk dressingen sammen i en stor skål.
  3. Halver avocadoerne og fjern stenene. Træk skindet af dem og skær dem i både. Vend dem i dressingen sammen med grapefrugt og salatblade og anret på et fad eller 4 tallerkner.
  4. Kværn lidt sort peber over og server.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Småretter og tilbehør
Chokolade-panini
(4 personer)
Arbejdstid: 15 min.
Stegetid: 8 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
4-8 skiver brød
2 spsk honning
Sådan gør du:
  1. Smør brødet skrabet med smør eller nutella. Dryp honningen over og drys med hakket chokolade.
  2. Læg brødene sammen 2 og 2 som sandwich og bag dem i en toastmaskine, til de er gyldne og sprøde, og chokoladen er smeltet. Del dem i trekanter og server.
Tips!
Har du ikke en toastmaskine, kan du bage dem på en (grill-) pande. Læg et par tallerkner el.lign over som pres – og vend dem efter et par min.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri