Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Forårsmad på lavbudget

Selv om man vil spare lidt på madbudgettet, behøver det ikke at gå ud over den gode smag.

Her serverer vi crostini med bl.a. tomatfyld og blomkål, en fyldig spinattærte, spidskål med mornaysovs og skinke, den klassiske italienske brødsalat og lasagne med kød og grønt.

 

Velbekomme!

 

SE OGSÅ: Forårsbrunch

SE OGSÅ: Forårsmad på panden

Annonce

Vegetarisk
Crostine er små skriver ristet brød. De kan laves helt enkelt med lidt hvidløg og en god olie, men kan også serveres med fyld. Crostini er velegnet som en hurtig og velsmagende forret.
Sådan gør du:
  1. Bland de hakkede tomater med hvidløg, basilikum og olie. Smag til med salt og peber. Kom det først på brødene lige før servering.
  2. Blomkålsversionen:
    Kog blomkålsbuketterne møre i letsaltet vand, men så de stadig har sprødhed (ca. 2 min.) Hak dem fint med rosiner og pinjekerner. Bland olien i og fordél blandingen på ristede småbrød.
Velbekomme!
Opskrifter: Hanne Bloch
Foto: Thomas Hergaard

Tærter, pizza og madpandekagerVegetarisk
Spinat er lig med forår og fint at komme i en tærte i selskab med andre grønsager.
Sådan gør du:
  1. Bland hvedemel og speltmel og rør olien ud i melet. Tilsæt salt og saml dejen med lidt koldt vand. Lad dejen hvile koldt, mens fyldet tilberedes.
  2. Giv alle grønsagerne et kort opkog i letsaltet vand.
  3. Udrul dejen og beklæd en smurt tærteform hermed. Kom fyldet i.
  4. Pisk æg og mælk (fløde) sammen og rør osten i. Hæld det over. Bag tærten midt i ovnen ved 200 grader i 30 min. Dæmp evt. varmen de sidste 10 minutter, hvis oversiden bliver for mørk. Drys med persille.
Tips!
Har du kogte kartofler tilovers fra dagen før, så kom også dem i tærten. Det smager skønt.
Velbekomme!
Opskrifter: Hanne Bloch
Foto: Thomas Hergaard

Småretter og tilbehør
Spidskål med mornaysovs og skinke
(4 personer)
Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: ca. 10 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
Sovs:
20 g smør
20 g mel
3 dl mælk
Sådan gør du:
  1. Kog det delte spidskålshoved i letsaltet vand i 10 min.
  2. Smelt imens smørret og rør det sammen med melet. Spæd med koghed mælk og 1 dl kålvand. Lad det koge kort og rør så osten i. Smag til med salt og peber
  3. Anret kålen i et halvdybt fad og hæld sovsen over. Drys med skinke. Servér evt. brød til.
Velbekomme!
Opskrifter: Hanne Bloch
Foto: Thomas Hergaard

Småretter og tilbehørVegetarisk
de gamle brødrester på er at bruge dem i en salat. Denne enkle salat er en klassiker i det italienske køkken.
Italiensk brødsalat
(4-5 personer)
Arbejdstid: 20 min.
Trækketid: 30 min.
Ikke fryse-egnet
evt. lidt salat
Marinade:
6 spsk olivenolie
Sådan gør du:
  1. Skær brødet i små terninger og kom det i en salatskål. Vend tomaterne i. Drys salt og peber over.
  2. Pisk marinaden sammen og vend den i salatblandingen, så brødet bliver godt gennemvædet. Bland hvidløg i, og lad salaten trække koldt en halv times tid.
  3. Vend basilikumbladene og evt. salat i sammen med løget.
Velbekomme!
Opskrifter: Hanne Bloch
Foto: Thomas Hergaard

KødPasta og nudler
Brug mange lasagneplader og spar lidt på fyldet imellem. Så sejler pladerne heller ikke i sovs. Det er god økonomi, og så smager det også bedst. Jeg har ikke glemt den hvide bechamelsovs, men bruger den ikke her.
Sådan gør du:
  1. Svits bacon i olie i en gryde. Kom grønsagerne i og svits dem med, mens der røres. Tilsæt kødet, rør om og svits, til det har skiftet farve.
  2. i og tilsæt oregano, salt og peber. Lad kødsovsen småkoge i 20 min., rør af og til, så den ikke brænder på.
  3. Sammenlægning: Kom et tyndt lag kødsovs i bunden af et firkantet, ovnfast fad. Læg et lag pastaplader på, derefter et lag kødsovs, lidt revet ost og peberfrugtskiver. Fortsæt med lasagneplader, kødsovs, ost og peberfrugt.
  4. Læg tynde skiver eller revet mozzarella over og drys med revet ost. Dryp lidt olie over – det giver en sprød overflade. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min., eller til overfladen er sprød og gylden.
Velbekomme!
Opskrifter: Hanne Bloch
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri