Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Forårsmad på panden: 4 skønne retter

Når foråret kommer, kan man begynde at nyde livet mere udendørs. Derfor vil vi gerne bruge mindre tid på at forberede hverdagsmaden. Man kan sagtens lave både gode og enkle retter med få ingredienser. Men det er også skønt, når der ikke er så meget opvask. Her er forslag til mad, hvor alt laves i en enkelt pande og serveres med brød til – eller man kan vælge at koge kartofler eller ris i en ekstra gryde. Menuen byder på:

  • Lynstegt spidskål med kylling, gulerødder og soja

  • Hakkebøf med sennepssovs, bønner og krydderurter

  • Koteletter i krydret kokosmælkmed asparges

  • Fisk i tomatsovs med spinat

Se alle opskrifterne i kogebogen nedenfor. 

 

SE OGSÅ: Forårsbrunch

Annonce

SE OGSÅ: Forårsmad på lavbudget

 

Har du aldrig smagt lynstegt spidskål har du en oplevelse til gode. Her i en variant med kylling, gulerødder og soja.
Sådan gør du:
  1. Snit grønsagerne og varm en wok eller tykbundet, høj pande godt op.
  2. Hæld olie i og brun kyllingekødet under omrøring i et par minutter. Tilsæt kål og gulerødder og steg dem under omrøring i 3-4 min., til de er sprøde.
  3. Tilsæt sojasovs, rørt med honning eller sukker, citronsaft og friskkværnet peber. Varm kort igennem. Smag til med soja og peber.
  4. Servér retten frisklavet med brød, kartofler eller ris til.
Tips!
Spidskål med kylling er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

En klassisk dansk hakkebøf med et strejf af grønt.
Sådan gør du:
  1. Form 2 hakkebøffer. Brun dem i smør og olie på begge sider i en varm, halvdyb pande. Krydr med salt og peber. Steg bøfferne videre ca. 3 min. på den ene side og vend dem.
  2. Rør sennep med cremefraiche og majsstivelse, hæld det i panden og kog op.
  3. Læg bønnerne rundt om bøfferne, læg låg på panden, og kog ca. 3 min., til bøfferne er lige netop gennemstegte.
  4. Servér med brød, kartofler eller ris og drys med persille og evt. purløg.
Tips!
Hakkebøffer er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Prøv en anderledes opskrift på koteletter med kokosmælk med asparges.
Koteletter i krydret kokosmælk med asparges
2 personer
Arbejdstid: 20 min.
Stege/kogetid: 20 min.
1 dåse kokosmælk
ca. 2 tsk thai currypasta
eller 1 spsk stærk karry
2-3 tsk salt
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Dup kødet tørt med ren køkkenrulle.
  2. Brun koteletterne på begge sider i varm olie i en dyb stegepande.
  3. Tilsæt kokosmælk og currypasta eller karry. Varm op, læg låg på panden og lad koteletterne småsimre i panden ca. 5 min. på hver side.
  4. Bræk de seje ender af aspargesene og kassér dem. Skær aspargesene i halve. Kog dem ca. 2 min. i kokosmælken, så de stadig er sprøde.
  5. Tilsæt ærterne og varm igennem et minut.
  6. Smag retten til med salt og limesaft.
  7. Servér frisklavet med brød, kartofler eller ris og evt. salat.
Tips!
Koteletter i krydret kokosmælk er fryse-egnet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Tomatsovs:
    Steg løgene klare i olie i en dyb pande. Tilsæt hvidløg og steg et minut.
  2. Skær tomaterne i tern og hæld dem i panden. Krydr med salt, peber og provencekrydderi. Kog et par minutter og tilsæt renset spinat. Lad den falde sammen. Drys evt. mandler i sovsen.
  3. Læg stykker af fisk i tomatsovsen med spinat og kog et par minutter.
  4. Sluk og lad fisken trække færdig i den varme sovs i ca. 5 min. Smag til med salt.
  5. Servér med brød, kartofler eller ris og evt. salat.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri