Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Franske ferieminder: 5 lækre retter

Mange danskere har holdt ferie i Frankrig og spist godt på de talrige cafeer, bistroer og restauranter. I hele landet nyder man kaffe med varm mælk (café au lait) og croissanter, grønne salater, flute med smør og god fransk vin. Har du været ude på landet, har du måske mødt den enkle kyllingeret fra Orléans i Loire- dalen.

Annonce

Bagværk
Nemme croissanter (horn)
(12 stk.)
Arbejdstid: ca. 35 min.
Hævetid: ca. 1 time og 30 min.
Fryse-egnede
Ingredienser:
25 g gær
3 dl vand
2 spsk sukker
ca. 500 g hvedemel
Drys:
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Smuldr gæren og rør den ud i lidt af vandet i en stor skål. Rør med en grydeske, til gæren er opløst. Tilsæt resten af vandet, smeltet smør samt sukker.
  2. Rør gradvist mel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes. Ælt den glat og smidig. Lad dejen hæve 1 time ved stuetemperatur.
  3. del den i to lige store dele. Tril dem ud på et meldrysset bord til to cirkler med en diameter på ca. 30 cm.
  4. Del hver cirkel i 6 trekanter med en kniv, som når du skærer en lagkage ud, og rul dem til horn.
  5. Sæt croissanterne med sammenføjningerne nedad på en bageplade med bagepapir.
  6. Tænd ovnen på 225 grader. Lad croissanterne efterhæve 30 min.
  7. Pensl dem med sammenpisket æg og drys med mandler. Sæt bagepladen i midten af ovnen, og bag ca. 15 min. Lad croissanterne køle af på en bagerist.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard

Tærter, pizza og madpandekagerBagværk
Quiche med grønsager, ost og skinke
(12 personer)
Arbejdstid: 45 min.
Hviletid: ca. 30 min.
Bagetid: ca. 50 min.
Fryse-egnet – men bunden kan blive lidt blød
Tærtedej:
175 g hvedemel
1 tsk fint salt
Fyld:
6 æg
2½ dl fløde
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Tærtebund: Smuldr smør, mel og salt sammen og saml dejen med æg. Lad dejen hvile i køleskabet 30 min.
  2. Rul dejen ud, beklæd en tærteform, og prik bunden med en gaffel. Tryk siderne godt til kanterne. Bag tærten ca. 10 min. i en 200 grader varm ovn.
  3. Fyld: Kog porrerne ca. 5 min. Lad dem dryppe af. Pisk æggene sammen med fløde, krydr med peber og rør ost og skinke i blandingen.
  4. Hæld det i den forbagte tærte og bag tærten videre ved 175 grader ca. 30 min., til fyldet er stivnet. Servér evt. med grøn salat.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard
Sådan gør du:
  1. Skær fisken ud i 4 stykker og læg dem på bagepapir på en bageplade. Krydr kødsiden med salt og peber.
  2. Sæt fisken i midten af en 200 grader varm ovn og bag ca. 8 min., til den er varm i midten. Hiv evt. skindet af.
  3. Rør en vinaigrette (dressing) og bland den med den skyllede salat.
  4. Anret salat med fisk, æg, tomatskiver og kapers. Nyd det med brød til.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard

Fjerkræ
Kylling med safran og vineddike
(4-5 personer)
Arbejdstid: 20 min.
Stegetid: ca. 45 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
2 spsk salt
2 spsk olivenolie
ca. 2 dl vand
Pynt:
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Knus safran med salt og lad det trække i eddike ca. 15 min.
  2. Varm olien i en stegegryde og brun kyllingen heri.
  3. Tilsæt safran-eddike- blandingen og lidt vand. Damp kyllingen færdig under låg ca. 40 min.
  4. Vend kødet undervejs og servér med stegesky, bredbladet persille, salat og brød.
Tips!
Har du ikke safran, kan du i stedet bruge 2 spsk friskhakket fransk estragon.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Ferskenmousse med hindbær
Arbejdstid: ca. 30 min.
Kogetid: ca. 10 min.
Størknetid: 1-2 timer
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
500 g ferskner
1 dl sukker
5 blade husblas
125 g sukker
Sådan gør du:
  1. Blanchér fersknerne i vand og hiv skindet af. Flæk dem og fjern stenene. Kog fersknerne møre i en lage af sukker og vand, og blend dem.
  2. Læg husblasbladene enkeltvis i koldt vand. Kom dem i en skål med likør og smelt dem over vandbad.
  3. Pisk æggeblommerne skummende med halvdelen af sukkeret, og pisk æggehviderne med resten af sukkeret.
  4. Lad blenderen med fersknerne køre, og tilsæt husblasblandingen i en stråle.
  5. Vend det sammen med æggeblommeskummet og cremefraiche, og vend æggehvideskum i til sidst.
  6. Fordél moussen i portionsglas og sæt dem i køleskabet 1-2 timer, til den er stivnet. Kom friske hindbær på toppen ved servering.
Tips!
Du kan gøre det enklere ved at bruge ferskner fra dåse.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge