Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

6 fristende og festlige flødeskumskager

Forkæl dine gæster med lækre flødeskumskager - her har vi tryllet en lækker fødselsdaglagkage, napoleonskager, kanelkager, fløderuller, lagkagesnitter og kartoffelkager. Opskrifterne finder du her:

Annonce
Sådan gør du:
  1. Rør smør og sukker sammen og rør æggene i.
  2. Bland bagepulver i melet og rør det i sammen med mælken. Tag 1/3 af dejen fra og rør kakao i.
  3. Bag 2 hvide bunde og 1 brun bund af dejen i en lille bradepande eller direkte på bagepapir lagt på bagepladen. Bag ved 200 grader i 6-8 min.
  4. Creme:
  5. Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen. Bring fløden i kog med den flækkede vanilje. Hæld den koghede fløde i æggemassen, mens der piskes. Hæld tilbage i gryden og bring i nærheden af kogepunktet under piskning. Lad cremen blive kold. Fisk vanillestangen op.
  6. Læg bundene sammen med creme og syltetøj. Udstik udrullet marcipan i blomsterfigur el. andet og læg det på nogle af snitterne.
  7. Kom glasur på andre og pynt med ribsgelé, flødeskum og kakaoglasur i striber.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Hanne Bloch

Bagværk
Favoritter på kaffebordet: Napoleonskager og kartoffelkager
Napoleonskager
(ca. 8 stk.)
Glasur:
100 g flormelis
1 1/2-2 spsk rom (eller vand)
Kartoffelkager
(10 stk.)
100 g smør
2 dl vand
1/4 tsk salt
2-3 æg
1/2 portion creme (se opskrift på lagkagesnitter nedenfor)
250 g marcipan
Sådan gør du:
  1. Napoleonskager:
  2. Udrul hver butterdejsplade til dobbelt længde. Prik dem med en gaffel og bag dem midt i ovnen ved 200-225 grader. Lad dem svale.
  3. Tilbered cremen (som til lagkagesnitter). Fordél lidt syltetøj på halvdelen af butterdejspladerne. Bland lidt flødeskum i cremen og fordél det ovenpå.
  4. Kom glasur på resten af pladerne og læg dem på toppen. Skær dem i portionsstykker, som hver er 4 cmbrede. Sprøjt flødeskum på og pynt evt. med en geléstribe på hver.
  5. Kartoffelkager:
  6. Kom smør og vand i en gryde og bring det i kog. Tilsæt melet på én gang og rør godt, til blandingen har samlet sig. Tag gryden fra varmen, tilsæt salt og rør æggene i ét ad gangen – dejen skal være ret fast i konsistensen, så den ikke flyder ud under bagningen. Kom dejen i en sprøjtepose med bred tylle og sprøjt 8 cm lange og 3 cm brede stænger på bagepapir lagt på en bageplade.
  7. Bag kagerne ved 200 grader i 20-25 min. Åbn ikke ovndøren under bagningen, så falder kagerne sammen. Skær et låg af kagerne straks efter, de er bagt, så dampen kan slippe ud.
  8. Tilbered cremen, lad den svale og vend flødeskum heri. Fyld kagerne hermed. Udrul marcipanen tyndt og udstik runde plader (ca. 10 cm i diam.).
  9. Rul dem ovale og læg dem på kagerne. Drys med sigtet kakao.
Tips!
Hvis kartoffelkagerne bliver bløde, før fyldet kommes i, kan de tørres i ovnen ved 150 grader, til de bliver sprøde igen.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Hanne Bloch

Relaterede opskrifter

Bagværk
Kanelkagerne bages i delikate portionsstørrelser, og både kanelkager og fløderuller skal først fyldes med flødeskum lige inden servering. En imponerende dessert, der er en konditor værdig.
Sådan gør du:
  1. Fløderuller:
  2. Optø butterdejspladerne og rul dem lidt tyndere. Skær dem herefter i 2 cm brede stimler.
  3. Form alufolie til en rulle (3-4 cm i bredden og 8 cm lange), brug evt. en tom køkkenrulle, som omvikles med alufolie.
  4. Vikl dejstrimlerne omkring og sørg for, at hver strimmel overlapper den foregående, så de danner en fin rulle. Pensl oversiden med æggehvide og drys med tesukker blandet med finthakkede mandler.
  5. Bag rullerne ved 200 grader i ca. 20 min. Tag forsigtigt rullerne af, inden de bliver helt kolde.
  6. Fyld: Pisk fløden stiv med sukker og sprøjt dem i rullerne. Pynt med en geléklat i hver ende.
  7. Kanelkager:
  8. Rør blødt smør og sukker sammen. Rør ægget i. Bland kanel i melet og vend det i dejen. Aftegn bunde på bagepapir lagt på bagepladen (12 cm i diam.). Smør dejen ud herpå. Bag kagerne ved 200 grader i ca. 5 min. Lad dem svale lidt på pladen, inden de tages af.
  9. Pisk fløden til skum og læg bundene sammen med flødeskum i fire eller flere lag, alt efter ønske. Smelt chokoladen og kom det på de øverste bunde.
Tips!
I stedet for chokolade kan der kommes sigtet flormelis på øverste bund. Friske bær eller syltet frugt kan serveres til.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Hanne Bloch
Sådan gør du:
  1. Bunde:
  2. Rør sukker og smør godt sammen og rør æggene i. Bland mel, bagepulver og revet citronskal og rør det i dejen sammen med citronsaft.
  3. Del dejen i 3 lagkagebunde og bag dem i lagkageforme (22 cm i diameter) ved 225 grader i ca. 8 min.
  4. Creme:
  5. Pisk æggeblommer og flormelis sammen og pisk majsstivelse i. Bring fløden i kog sammen med den flækkede vaniljestang.
  6. Hæld den kogende varme fløde i æggemassen, mens der piskes, og hæld den derefter tilbage i gryden.
  7. Bring cremen i nærheden af kogepunktet, mens der piskes. Lad cremen svale.
  8. Sammenlægning:
  9. Fordél jordbær/ hindbærmarmelade og creme med letknuste makroner mellem bundene. Kom marmelade i et tyndt lag på øverste bund.
  10. Rul marcipanen tyndt ud, skær den til og læg den på øverste bund. Pynt med marcipan og coktailbær samt chokoladebogstaver. Sprøjt kanten med flødeskum og sæt lys og flag i.
Tips!
I stedet for marcipanlaget på øverste bund kan der lægges et tyndt lag flødeskum, som evt. drysses med finthakket eller høvlet chokolade.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Hanne Bloch

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri