Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Fristende tærter

Her er et lille udvalg af friske og søde tærter, der både kan serveres til dessert og som kage til kaffen. Flere af tærterne kan fryses, så de kan bages i god tid og gemmes til senere brug.

 

Fransk æbletærte

Flettærte med hindbær

Frugttærte

Bedstemor-tærte

Ricottatærte

 

Find opskrfterne herunder:

Annonce

Tærter, pizza og madpandekagerBagværk
Fransk æbletærte
(6 personer)
Arbejdstid: 40 min.
Bagetid: ca. 30 min.
Fryse-egnet
150 g smør
2-3 spsk fløde
Fyld:
4 spsk honning
Sådan gør du:
  1. Findel fedtstoffet i melet og tilsæt sukker. Bland æggehvide og fløde i og saml dejen.
  2. Sæt dejen køligt en halv times tid, mens fyldet tilberedes.
  3. Fyld: Kog halvdelen af de skrællede æbler til mos og smag til med sukker.
  4. Rul dejen ud til en rund plade og beklæd en smurt tærteform hermed (22 cm i diam.). Kom æblemosen i.
  5. Skær resten af de skrællede æbler i smalle både og læg dem i et pænt mønster på mosen. Fordel honning over.
  6. Bag tærten midt i ovnen ved 175 grader i 20-25 min. Purér abrikosmosen gennem en sigte direkte over den varme tærte
  7. .
Velbekomme!
Opskrifter: Hanne Bloch
Foto: Thomas Hergaard

Tærter, pizza og madpandekagerBagværk
Flettærte med hindbær
(6 personer)
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 20-25 min.
Fryse-egnet
Tærtedej:
150 g smør
2-3 spsk fløde
Fyld:
Endvidere:
Sådan gør du:
  1. Findel fedtstoffet i melet og tilsæt sukker. Bland æggehvide og fløde i og saml dejen. Sæt dejen køligt en halv times tid.
  2. Rul 2⁄3 del af dejen ud til en rund plade og beklæd en smurt tærteform (20 cm i diam.) med dejen. Brug gerne en form med løs bund.
  3. Fordel hindbærsyltetøj over, brug evt. også friske hindbær, hvis det er sæson.
  4. Rul resten af dejen ud og skær den i ½-1 cm brede strimler med en klejnespore. Læg dem over fyldet som fletværk. Pensl med sammenpisket æg og drys med tesukker.
  5. Bag tærten ved 175-180 grader i 20-25 min.
Velbekomme!
Opskrifter: Hanne Bloch
Foto: Thomas Hergaard

Tærter, pizza og madpandekagerBagværk
Frugttærte
(6 personer)
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 10 min.
Ikke fryse-egnet
100 g smør
50 g sukker
1-2 spsk fløde
Cremefyld:
3 spsk sukker
2½ dl fløde
Til bund:
100 g chokolade
Frugt:
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Findel fedtstoffet i melet og bland sukker i. Tilsæt æg og fløde og ælt dejen sammen. Lad den hvile, imens cremen tilberedes.
  2. Pisk æg og sukker godt sammen og pisk majsstivelse i. Bring fløden i kog med den flækkede vanilje. Hæld den koghede fløde i æggemassen, mens der piskes, hæld cremen tilbage i gryden og bring den i nærheden af kogepunktet, mens der piskes. Tag cremen fra varmen og lad den svale.
  3. Rul dejen ud til en tynd plade og beklæd en smurt tærteform med dejen (her er brugt en aflang, firkantet form).
  4. Bag tærtebunden ved 185 grader i ca. 10 min. Lad den svale. Smelt chokoladen, fordel den på bunden og lad den stivne.
  5. Kom nu cremen i tærten og læg herpå den delte frugt i et pænt mønster, dvs. druer i halve, abrikoser i både og ananas i mindre halvmåner.
  6. Smelt geleen ved svag varme med en anelse vand. Pensl den på frugten, når den begynder at gelere.
  7. Pynt evt. med en marcipanrose.
Velbekomme!
Opskrifter: Hanne Bloch
Foto: Thomas Hergaard

Tærter, pizza og madpandekagerBagværk
„Torte di nonna“ hedder de små tærter på italiensk, og de har intet at gøre med nonner. „Nonna“ betyder bedstemor på italiensk.
Bedstemor-tærter
(10 stk)
Arbejdstid: 40 min.
Bagetid: ca. 15 min.
Fryse-egnede
Cremefyld:
2 æg
3 spsk sukker
2½ dl fløde
Dej:
150 g hvedemel
100 g smør
50 g sukker
Fyld:
Pensling:
Sådan gør du:
  1. Cremefyldet: Pisk æg og sukker godt sammen og pisk majsstivelse i. Bring fløden i kog med den flækkede vanilje. Hæld den koghede fløde i æggemassen, mens der piskes, hæld cremen tilbage i gryden og bring den i nærheden af kogepunktet, mens der piskes. Rør den revne citronskal i. Tag cremen fra varmen og lad den svale.
  2. Tærtedej: Findel fedtstoffet i melet og bland sukker i. Tilsæt æg og saml dejen.
  3. Udrul dejen og udstik 10 runde dejkager, som lægges i smurte linseforme.
  4. Kom cremefyldet i og fordel pinjekerner og syltet appelsinskal på.
  5. Tril rester af dejen i tynde stænger og læg dem over fyldet. Pensl med æggehvide og bag midt i ovnen ved 175 grader i ca. 15 min.
Velbekomme!
Opskrifter: Hanne Bloch
Foto: Thomas Hergaard

Tærter, pizza og madpandekagerBagværk
Ricottatærte
(6 personer)
Arbejdstid: 40 min.
Bagetid: ca. 30 min.
Fryse-egnet
2 spsk flormelis
100 g smør
100 g kvark
Fyld:
250 g ricotta
2 æg
50 g rosiner
Drys:
Sådan gør du:
  1. Findel smørret i mel og flormelis og bland kvark i. Saml dejen. Hvis den er for blød, må der æltes lidt mere mel i. Lad dejen hvile koldt en halv times tid.
  2. Fyld: Rør ricotta med sukker og rør æggene i. Bland de øvrige ingredienser i.
  3. Rul dejen ud til en rund plade og beklæd en smurt tærteform med den udrullede dej. Kom fyldet i.
  4. Bag tærten ved 185 grader i 30 min.
  5. Drys tærten med sigtet flormelis og evt. lidt fintrevet citronskal, før den serveres.
Tips!
Ricotta er en mager friskost, som kan købes i de fleste danske supermarkeder.
Velbekomme!
Opskrifter: Hanne Bloch
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge