Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Gang i grillen: 4 skønne opskrifter

Sommer er lig med grillmad. Her får du fire opskrifter fra Louisa Lorangs kogebog "Grillbar" med masser af lækre retter, der alle kan tilberedes på grillen.

 

• Ferskenglaserede svinekoteletter

• Hotwings

• Bluecheese-baconburger

• Grillet bananasplit

 

Du finder opskrifterne længere nede på siden. Velbekomme ♥

 

På grillbar med Louisa 

Den karismatiske kok og madskribent Louisa Lorang er kvinden bag bogen "Grillbar", der indeholder ca. 75 opskrifter på grillmad. Ifølge hende kan alt – lige fra bøffer og blomkål til sandwich og sjusser – smides på grillen. "Grillbar" er udgivet af Lindhardt og Ringhof og koster 300 kr.

 

SE OGSÅ: Brokker maven sig over grillmaden?

Annonce

SE OGSÅ: 6 gyldne grillregler

Kød
Louisa Lorang: "Jeg kan godt lide disse koteletter med en simpel, syrlig kålsalat til. Servér også gerne grillet brød eller grillede grøntsager til".
Sådan gør du:
  1. Flæk fersknerne, og fjern stenen. Læg fersknerne på grillen med skindsiden nedad, og lad dem grille let, til skindet er til at trække af. Det tager 5-7 min.
  2. Kom de flåede ferskner i en skål, og blend dem med fintrevet ingefær, lime, fiskesovs og honning. Smag sovsen til med finthakket chili.
  3. Pensl imens koteletterne med lidt olivenolie, og grill dem på en varm grill i 5-10 min., til de er akkurat gennemstegte eller efter smag. Krydr med salt, og pensl dem med ferskendressingen de sidste min. på grillen. Top koteletterne med ekstra dressing, og servér straks.
Tips!
Du kan også bruge nektariner eller abrikoser til sovsen.
Velbekomme!
Opskrifter: Louisa Lorang (fra kogebogen "Grillbar")
Foto: Anders Schønnemann

Relaterede opskrifter

Småretter og tilbehør
Louisa Lorang: "Disse små snaskede vinger spiser jeg bare, som de er, fra en buffet eller som en forret. De er ekstra skønne med en simpel dressing rørt af yoghurt og blå ost og med et par sprøde stængler bladselleri til".
Hotwings
(4-5 personer)
Vinger:
2 spsk. sød paprika
2 spsk. løgpulver
1 spsk. groft salt
Marinade:
3 fed hvidløg
1 spsk. ingefær
¼ dl soja
1 spsk. maizena
1-2 spsk. vand
Sådan gør du:
  1. Vinger:
    Bland mel, paprika, cayennepeber, løgpulver og salt sammen i en stor frysepose. Kom vingerne i posen, og ryst den.
  2. Vend vingerne i lidt olie, og grill dem på en varm grill. De skal have 15-20 min. i alt, eller til de er gennemstegte. Vend vingerne jævnligt, så de ikke brænder på.
  3. Marinade:
    Kom imens eddike, sukker, finthakket hvidløg, finthakket ingefær og soja i en kasserolle, og kog det op. Bland maizenaen med lidt vand, og rør blandingen i den varme marinade. Lad det koge op igen. Tag marinaden af varmen, og lad den afkøle en smule.
  4. Smid de gennemstegte kyllingevinger i den afkølede marinade, og servér straks. Servietter er et must!
Tips!
Servér gerne vingerne som forret, evt. med en stærk kålsalat til.
Velbekomme!
Opskrifter: Louisa Lorang (fra kogebogen "Grillbar")
Foto: Anders Schønnemann

Kød
Louisa Lorang: "Denne burger har jeg lavet i årevis. Det er det bedste i verden, når smeltet blå ost vælter ud af min bøf (eller noget af det bedste i hvert fald)".
Sådan gør du:
  1. Rør blåskimmelost og flødeost sammen. Smag til med salt og peber.
  2. Del kødet i 8 lige store portioner, og form dem til helt flade bøffer. Fordél ostemassen på de 4 af bøfferne, og læg forsigtigt de andre ovenpå. Klem kanterne sammen, så ostemassen bliver inde i midten af kødet.
  3. Grill bøfferne på en varm grill. Det tager 10-15 min., men tjek, at kødet er gennemstegt. Drys med salt og peber.
  4. Steg tynde skiver bacon sprøde.
  5. Flæk og lun bollerne. Smør dem med mayonnaise, og fyld dem med skiver af løg, plukket salat, bøf, ketchup og bacon. Servér straks.
Velbekomme!
Opskrifter: Louisa Lorang (fra kogebogen "Grillbar")
Foto: Anders Schønnemann

Louisa Lorang: "Det er så oldschool, som det kan blive. Men der er ikke et øje tørt, når der bliver serveret bananasplit. Især ikke i denne grillede version med supersøde, bløde bananer og masser af kærlighed! Det passer perfekt at smide bananerne på grillen, imens I spiser hovedret".
Grillet bananasplit
(6 stk)
Dulce de leche (karamel):
Bananer:
1 liter vaniljeis
masser af hindbær
Sådan gør du:
  1. Dulce de leche:
    Pil etiketten af dåsen med kondenseret mælk, og prik 2 huller med en dåseåbner i toppen af dåsen. Kom dåsen i en kasserolle med kogende vand, der går næsten op til kanten af dåsen. Kog dåsen i 4-6 timer. Tjek, at der hele tiden er vand i gryden. Lad dåsen køle lidt. Åbn dåsen, og rør karamelmassen sammen.
  2. Bananer:
    Læg bananerne på en varm grill. Grill dem, til de er helt sorte. Det tager mellem 5 og 15 min., alt efter hvor meget varme de får.
  3. Skær de varme bananer op med en lille kniv, og fyld dem med is og hindbær. Top med dulche de leche og hakkede pistacier, og servér straks.
Tips!
Man kan købe færdig dulce de leche i velassorterede supermarkeder – og så er det pludselig verdens nemmeste dessert!
Velbekomme!
Opskrifter: Louisa Lorang (fra kogebogen "Grillbar")
Foto: Anders Schønnemann
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri