Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Gæstemad i vinterferien

Vinterferien kan også bruges til gæstebud - og det behøber hverken være dyrt eller besværligt. Her får du forslag til to forretter, to hovedretter og to desserter - mix og match, som du har lyst. 

 

Vi byder på:

Tunfiskeæggekager med salat

Bruscetta med krydret rejesalat

Ovnstegt kyllingebryst med sennep og sesam

Ribbensteg med æbler og jordskokker

Svesketrifli med vaniljecreme

Banan tarte tatin

Annonce

Fisk
Spændende og anderledes bruschetta med rejesalat
Bruschetta med krydret rejesalat
(6 personer)
Arbejdstid: 20 min.
Koge/stegetid: 5 min.
Ikke fryse-egnet
400-500 g rejer
6-12 skiver lyst brød
Dressing:
1 fed hvidløg
Sådan gør du:
  1. Læg de soltørrede tomater i en skål og overhæld med kogende vand. Lad dem trække min. 20 min.
  2. Rist mandler eller nødder på en pande 2-4 min. og hak dem i en foodprocessor. Tilsæt hvidløg, afdryppede tomater samt fintsnittet chili (uden frø og mellemvægge). Kør det jævnt og tilsæt olivenolie og tomatvæde til passende konsistens. Smag til med vineddike eller citronsaft, salt og peber.
  3. Vend afdryppede rejer i dressingen og tilsæt finthakket basilikum eller persille. Anret på ristet brød og pynt evt. med basilikum eller persille.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Fisk
Nem og lækker forret med tunfisk og æg
Tunfiskeæggekager med salat
(6 personer)
Arbejdstid: 25 min.
Bagetid: 35 min.
Ikke fryse-egnet
4 æg
Endvidere:
1-2 tsk dijonsennep
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 180 grader. Hæld tunfisken til afdrypning i en sigte. Pisk æg sammen med cremefraiche eller fløde og tomatpuré. Tilsæt revet ost, bladselleri og løg. Mos tunfiskekødet med en gaffel og rør det i æggemassen. Smag til med salt og peber og fordel ”dejen” i 6 smurte kokotter eller muffinforme. Bag dem midt i ovnen 25-35 min. Tjek med en tandstikker, om de er gennembagte.
  2. Skyl og slyng salaten. Skær 6 tynde både af citronen og pres resten. Pisk sennep sammen med ½ spsk citronsaft og olivenolie og smag til med salt og peber. Vend salaterne med dressingen og anret på 6 tallerkner. Vend tunfiskekagerne ud af formene og læg dem ved. Pynt med citronbåde, kapers og dild eller persille.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Fjerkræ
Prøv en sprød omgang kyllingebryst i ovnen med sennep og sesam.
Ovnstegt kyllingebryst med sennep og sesam
6 personer
Arbejdstid: 45 min.
Stegetid: 50 min
Fritter:
1 spsk olivenolie
Dip:
1 stort bdt persille
2 spsk citronsaft
½ tsk salt
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Skrub eller skræl kartofler og rodfrugter og skær dem i ensartede grove stykker. Vend den med olivenolie, rosmarin, hvidløg, salt og peber og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Sæt dem i ovnen 45-50 min.
  2. Krydr kyllingekødet med salt og peber og pensl dem med sennep. Vend dem i sesamfrø og læg dem på en bageplade med bagepapir. Stænk med olivenolie eller små klatter smør og sæt dem i ovnen ca. 20 min.
  3. Skyl og slyng persillen og hak den sammen med hvidløg i en foodprocessor. Tilsæt citronsaft og olivenolie og kør det glat. Rør persilledressingen sammen med yoghurt eller cremefraiche og smag til med salt, peber og spidskommen. Anret portionsvis eller på fade og i skåle.
Tips!
Ovnstegt kyllingebryst er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Kød
Ribbensteg med æbler og jordskokker
(6 personer)
Arbejdstid: 1 time.
Koge/stegetid: 1 time og 45 min.
Ikke fryse-egnet
½ spsk olivenolie
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Tjek, at sværen er ridset korrekt, helt ned til kødet – også ude i siderne. Gnid salt og timian ned mellem sværene og læg stegen på en rist over en bradepande. Læg 1 æble og 1 løg skåret i kvarter i bradepanden og hæld ¾-1 liter vand ved. Sæt det hele i ovnen, tænd på 200 grader og lad det stege 5 kvarter. Tilsæt mere vand, hvis bradepanden koger tør.
  2. Skræl jordskokkerne og skær dem i grove stykker. Vask eller skræl æblerne og skær dem i kvarter uden kernehus. Vend æbler og jordskokker med olivenolie, timianblade, salt og peber.
  3. Løft risten af bradepanden og si fonden over i en gryde (pres evt. æble og løg gennem sigten). Bred æbler og jordskokker ud i bradepanden, sæt risten med stegen oven på igen og sæt det i ovnen ca. 20 min. – til sværen er sprød og grønsagerne møre.
  4. Jævn sovsen og smag til med salt og peber. Skær stegen i skiver og anret med æbler og jordskokker. Giv kogte kartofler og sovs til.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Nem dessert med en lækker blanding af svesker og vanilje
Svesketrifli med vaniljecreme
(6 personer)
Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: 10 min
Trækketid: 3 timer
Ikke fryse-egnet
2 dl vand
3 spsk rørsukker
150 g makroner
Creme:
50 g sukker
2 æg
Sådan gør du:
  1. Creme: Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mos dem i en gryde med sukkeret. Pisk æggene i og tilsæt majsstivelse og mælk. Pisk det over varmen, til det akkurat når kogepunktet og cremen tykner. Hæld cremen i en skål og drys overfladen med sukker.
  2. Svesker: Kog vand, sukker og den tomme vaniljestang til en lage. Læg sveskerne i lagen og lad dem simre bløde under låg 15-20 min. Hæld svesker og lage i en skål, tilsæt evt. spiritus og lad det trække 3-4 timer.
  3. Dessert: Knus makronerne groft og fordel dem i 6 portionsglas eller i en glasskål. Læg svesker og lage over makronerne. Rør vaniljecremen igennem og fordél den over sveskerne. Drys med hakkede ristede mandler eller mandelflager.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Bagværk
Banan tarte tatin er en sød fransk klassiker, som er nem at lave.
Banan tarte tatin
(6 personer)
Arbejdstid: 25 min.
Stege/bagetid: 30 min.
Ikke fryse-egnet
75 g smør
1 knsp salt
1 spsk citronsaft
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader. Rul dejen ud og skær den ud i en cirkel lidt større end din stegepande (der skal kunne tåle at gå i ovnen). Prik dejcirklen med en gaffel og sæt den i køleskabet.
  2. Smelt sukkeret på panden og lad det blive lysebrunt. Tilsæt smør og kog det jævnt. Tilsæt kanel og salt. Pil bananerne, halvér dem på langs og læg dem i karamellen. Lad dem simre 2-3 min. Dryp med citronsaft og læg dejlåget over bananerne. Sæt panden i ovnen, til dejen er gennembagt – ca. 20 min.
  3. Tag panden ud af ovnen og lad den stå 3-5 min. Læg et fad over panden og vend rundt, så tærten kommer ud på fadet. Servér med cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis.
  4. Tip: Til voksne kan tærten evt. stænkes eller flamberes med rom.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri