Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Gæster til grillmad

Mens grillen varmer op, er der tid til at snakke, få en drink og hygge sig med gæsterne. Her er forslag til en middag med 4 retter fra grillen.

 

Forret:

Grillede kammuslinger med ærtesalat

 

Hovedret:

Peberbøffer med senneps-persille-smør og kartoffelsalat

 

Mellemret, forret eller tilbehør:

Grillede grøntsager med krydderurtemayonnaise

 

Dessert:

Lun jordbærsalat med små marcipankager

 

Få opskrifterne længere nede på siden. Velbekomme ♥

 

Tip:

Tænd grillen ½ time før brug. Overfladen på grillkullene skal være grå, og alle flammerne væk, før man griller. Grillen skal være så varm, at det er for varmt efter 5-10 sekunder, når man holder en flad hånd henover grillristen. Brug grilltænger eller pincet til at  vende det, der er på grillen med.

Annonce

 

SE OGSÅ: Skønne grillerier

SE OGSÅ: 5 lækre grillretter

Sådan gør du:
  1. Tænd grillen. Læg 4-6 træspid i blød i koldt vand. Dup kammuslingerne tørre med køkkenrulle. Vend dem i olie, og sæt dem på spyddene. Pensl grillristen med olie. Læg spyddene på grillen, og grill i ca. 3 min. på hver side.
  2. Ærtesalat:
    Bland blade af grøn salat med ærter, små stykker tomat, ærteskud, olie, citronsaft, salt og peber.
  3. Servér grillspyddene med ærtesalat, skiver af citron og evt. brød.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Line Falck

Kød
Peberbøffer med senneps-persille-smør og kartoffelsalat
(4 personer)
Arbejdstid: 40 min.
Grilltid: ca. 10 min.
Ingredienser:
2 spsk. olie
Kartoffelsalat:
1-1½ kg nye kartofler
2-3 spsk. sorte oliven
Senneps-persille-smør:
100 g smør
1 spsk. grov sennep
2 fed hvidløg
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Pensl grillristen og derefter kødet med olie. Vend kødet i peber. Brun kødet ved høj varme på begge sider. Krydr med salt. Steg videre ved lavere temperatur i 3-4 min. på hver side (afhængigt af, om kødet skal være rødt, rosa eller gennemstegt).
  2. Kartoffelsalat:
    Kog skrubbede kartofler møre i 15-20 min. i letsaltet vand. Skær kartoflerne i både, og bland med oliven og finthakket rødløg.
  3. Senneps-persillesmør:
    Rør blødt smør med sennep, knust hvidløg og hakket persille. Tril til en rulle vha. smørrebrødspapir. Læg rullen i køleskab i ca. 30 min. Skær smørret i 4 skiver, og kom én på hver tournesdos. Servér med kartoffelsalat.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Line Falck
Sådan gør du:
  1. Skær squash og peberfrugter i stave. Skær blomkål i skiver. Skær løgene i halve eller kvarter. Vend hver type grøntsag i olie på en tallerken. Grill først løg og blomkål i ca. 10 min. på alle sider. Grill squash og peberfrugter i ca. 5 min. på alle sider. Krydr grøntsagerne med salt. Grill evt. brødstængerne på grillens eftervarme.
  2. Krydderurtemayonnaise:
    Rør æggeblommer med salt og peber, og tilsæt sennep og citronsaft. Tilsæt olivenolie dråbevist, indtil æggeblommerne bliver tyktflydende. Rør derefter resten af olivenolien og den neutraltsmagende olie i mayonnaisen i en tynd stråle, til den er cremet. Smag til med hakkede krydderurter.
  3. Servér de grillede grøntsager varme eller kolde med krydderurtemayonnaise og evt. grillede brødstænger.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Line Falck

Lun jordbærsalat med små marcipankager
(4 personer)
Arbejdstid: 30 min.
Bage-/grilltid: ca. 20 min. + ca. 20 min. på eftervarmen på grillen.
Kagerne er fryseegnede
Små marcipankager (ca. 8 muffins eller 12 små stk.):
2 æg
100 g sukker
100 g smør
½ tsk. bagepulver
Lun jordbærsalat:
750 g jordbær
Sådan gør du:
  1. Marcipankager:
    Pisk æg og sukker tykt og skummende i ca. 10 min. med en håndmikser. Vend groftrevet marcipan og klatter af blødt smør i. Pisk dejen, til den er ensartet.
  2. Sigt en blanding af mel, kartoffelmel og bagepulver i dejen skiftevis med appelsinjuice, og vend forsigtigt med en dejskraber til ensartet konsistens.
  3. Kom dejen i en sprøjtepose, og fyld 12 små muffin- eller silikoneforme ¾ op med dej. Sæt en smuttet mandel i hver kage.
  4. Bag kagerne i ca. 20 min. ved 175 grader. Stik i en af kagerne med et træspid – er der rå dej på, skal kagerne bage videre. Afkøl på en bagerist.
  5. Skær jordbærrene i skiver, læg dem og mynteblade på 2 x 2 stykker sølvpapir, og hæld lidt honning ved. Luk sølvpapirpakkerne, og læg dem på grillristen ved eftervarmen. Lad jordbærrene blive lune, og nyd dem med marcipankagerne.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Line Falck
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri