Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Giv maden smag med æbler og pærer

Husk at nyde de danske pærer og æbler friske lige fra frugtfadet, men prøv dem også i varme og kolde retter. Æbler og pærer giver en frisk og pikant smag til ugens retter med fisk, kylling, kød og grønsager. Her byder vi på:

  • Cremet svampesuppe med pærer og ost
  • Tatar af fersk og røget laks med æble og peberrodscreme
  • Flæskerouletter med æbler og svesker
  • Sennepsstegt kylling med pære-chili-salsa
  • Salat med stegte æbler og valnødder
Annonce

Supper
Cremet svampesuppe med pærer og ost
(2 personer)
Arbejdstid: 30 min.
Koge/stegetid: 25 min.
Ikke fryse-egnet
1-2 pærer
15 g smør
4 spsk brieost
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Rens svampene og skær dem i mundrette stykker.
  2. Skræl pærerne, udkern dem og skær dem i mundrette stykker/tern.
  3. Brun svampene i en gryde med smør. Tilsæt pærerne og steg under omrøring et par min. Krydr med strimlet salvie, salt og peber og tag ca. 1⁄3 af blandingen op.
  4. Hæld bouillonen i gryden og lad suppen simre 15 min.
  5. Blend suppen jævn med brie og smag til med salt og peber.
  6. Tilsæt fyldet og server suppen i dybe taller- kener med brød til.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Hak de to slags laks groft med en skarp kniv og vend dem sammen med sennep, citronsaft, æble, purløg, salt og peber.
  2. Anret tataren på to tallerkener – brug evt. en lille metalring til at forme den med.
  3. Smag cremefraichen til med peberrod, salt og peber og fordel det ovenpå.
  4. Server med skyllede rucolablade og ristet rugbrød.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Skær evt. sværen af, bank flæskeskiverne lidt ud og drys dem med salt og peber.
  2. Læg en æblebåd, en sveske og et salvieblade eller et par rosmarinnåle på hver og rul dem sammen.
  3. Hæft dem med snor eller tandstikkere og brun dem på en varm pande med smør 4-5 min.
  4. Tag dem op og steg løgene bløde på panden. Læg rouletterne i løgene og tilsæt bouillon. Lad det simre 15-20 min. under låg. Jævn med majsstivelse eller sovsejævner.
  5. Smag til med balsamico, salt og peber og server med kartoffelmos og hakket persille.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Pisk sennep sammen med citronsaft, hvidløg, salt og peber.
  2. Del hvert kyllingebryst i 2-3 stykker og vend dem i marinaden. Lad dem trække ved stuetemperatur 20 min. eller i køleskab et par timer.
  3. Salsa: Vend pære, peber- frugt og forårsløg sammen med finthakket chili (uden frø og mellemvægge), citronsaft og olivenolie og smag til med salt og peber. Tilsæt friske korianderblade.
  4. Vend kyllingestykkerne i rugmel/durummel og steg dem gyldne og gennemvarme på en pande med olie – ca. 5 min. på hver side.
  5. Server med pæresalsa og brød eller stegte kartofler (brasekartofler eller fritter).
Tips!
Sennepsstegt kylling er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Småretter og tilbehør
Salat med stegte æbler og valnødder
(2 personer)
Arbejdstid: 20 min.
Stegetid: 5 min.
Ikke fryse-egnet
15 g smør
Dressing:
1 spsk æblemost
Sådan gør du:
  1. Pisk dressingen sammen.
  2. Skyl og slyng salaten.
  3. Vask æblerne og skær dem i både uden kernehus. Steg dem gyldne på en pande med smør og timian. Tilsæt valnødder, salt og peber.
  4. Vend salaten med dressingen og anret det på 2 tallerkener.
  5. Fordel æbler og valnødder på salaten og kværn lidt sort peber over. Server straks.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri