Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

God mad på lille budget

Med et basislager af løg, hvidløg, sennep, tomatpuré, olie, bouillonterninger og krydderier kan man sagtens lave god hverdagsmad, der ikke vælter januar-budgettet. Husk også det grønne drys, friske krydderurter giver gode vintervitaminer og sætter prikken over i'et på hverdagsmaden.

 

Prøv f.eks.:

  • Afrikansk kyllingegryde
  • Svinekød i sursød sovs
  • Stroganoff med hakket kød
  • Tunfiskeburger
  • Grønsagssuppe med ostebrød

Se opskrifterne nedenfor. Velbekomme!

Annonce
Sådan gør du:
  1. Krydr kyllingelårene med salt og peber og brun dem i en gryde med olie.
  2. Tag dem op og steg nu løgene bløde ca. 5 min.
  3. Tilsæt ingefær og hvidløg og steg et par min.
  4. Vend kartoffeltern i gryden, steg et par min. og tilsæt hakkede tomater, 2 dl vand, peanutbutter, peanuts og krydderier.
  5. Giv det et opkog og læg kyllingelårene i gryden. Læg låg på og lad retten simre, til kødet er gennemstegt – ca. 20 min.
  6. Smag til med salt og rigeligt friskkværnet peber og server med friskkogte ris/korn og grønt drys.
  7. Overskydende sovs kan gemmes/ fryses og serveres som suppe ved at koge det igennem med en passende mængde bouillon.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Brun kødet i en varm wok eller pande med olie.
  2. Tag kødet op og steg løgene et par min. Tilsæt hvidløg, ingefær og grønsager og steg under omrøring 3-5 min.
  3. Si væden fra ananassen og rør den sammen med de øvrige ingredienser. Hæld det i wokken og kog igennem under omrøring.
  4. Tilsæt kød og ananas og varm det igennem.
  5. Server med kogte ris, koriander eller persille og chilisauce.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Brun bacontern på en pande og tilsæt kødet. Brun det under omrøring 3-5 min. Krydr med salt og peber og tilsæt løg og champignon.
  2. Steg under omrøring 3-5 min. og tilsæt paprika, tomatpuré og bouillon.
  3. Lad retten simre 10-15 min.
  4. Tag panden af varmen, rør hvidløg, kommen og cremefraiche i og server straks med kartoffelmos og persilledrys.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Lad tunfisken dryppe af og rør den sammen med alle ingredienser undtagen olie.
  2. Form massen til 2-4 bøffer og læg dem i køleskabet.
  3. Rør dressingen sammen og smag til med salt og peber.
  4. Steg tunbøfferne på en pan- bøfferne pande med olie ca. 4 min. på hver side.
  5. Server i lune boller med salat og dressing.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

SupperVegetarisk
Vegetarisk suppe med sunde grøntsager og lækkert ostebrød.
Grønsagssuppe med ostebrød
2-3 personer
Arbejdstid: 30 min.
Koge/stegetid: 30 min.
Ingredienser:
½ spsk olie
1 spsk tomatpuré
¾-1 l bouillon
Ostebrød:
2-3 tsk dijonsennep
2-3 skiver ost
Sådan gør du:
  1. Steg løg og hvidløg bløde og blanke i en gryde med olie. Tilsæt kål, urter og timian eller oregano og steg under omrøring 3-4 min.
  2. Tilsæt tomatpuré og bouillon og giv suppen et opkog.
  3. Tilsæt kartofler og de afdryppede bønner og lad suppen simre, til alt er mørt – ca. 20 min.
  4. Smag til med salt og peber og server med friskhakket persille og ostebrød:
  5. Smør halvdelen af brødet med sennep og evt. den anden halvdel med tapanade, pesto eller chutney.
  6. Læg dem sammen med ost og steg dem i en toaster eller på en (grill)pande, til de er gyldne og sprøde.
Tips!
Grønsagssuppe er fryse-egnet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge