Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Gode gryderetter

Gryderetter er velsmagende og økonomisk mad. Desuden er det nem mad, som efter lidt forberedelse passer sig selv frem til serveringen. Her er nogle forslag til god mad i gryden. Her byder vi på:

Kalvebov med grøntsager

Kylling i peberrodssovs

Oksekødsgryde med svampe

Wienergryde og en lækker salat

 

Se også: Hold varmen med gode simreretter på ALTfordamerne.dk »

Annonce
Sådan gør du:
  1. Sautér kalveboven på begge sider i smør og olie i en gryde.
  2. Svits hvidløgsfed, rosmarin, porre og peberfrugtstrimler sammen med kødet.
  3. Hæld væden ved og krydr med salt og peber. Tilsæt laurbærblade.
  4. Lad boven simreunder låg, til den er mør – det varer ca. 1½ time.
  5. Vend den evt., når halvdelen af tiden er gået.
  6. Ved serveringen skæres boven ud i skiver eller mindre mundrette stykker, og grønsagssovsen hældes ved.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Hanne Bloch

Fjerkræ
Kylling i peberrodssovs
(4-5 personer)
Arbejdstid: 45 min.
Kogetid: ca. 1 time
Ikke fryse-egnet
ca. 2 liter vand
15 hele peberkorn
2 tsk salt
Peberrodssovs:
3 spsk smør
2 spsk mel
en god portion peberrod (friskrevet)
Ved servering:
Sådan gør du:
  1. Kom den rensede kylling i en gryde med vand og bring det i kog.
  2. Skum og tilsæt grønsager og krydderier. Lad kødet småkoge under låg i ca. 1 time. Del kyllingen i portionsstykker.
  3. Sovs: Smelt smørret og rør melet i. Spæd med koghed siet suppe.
  4. Lad det koge lidt ind og tilsæt fløden. Rør revet peberrod i og smag til. Herefter må sovsen ikke koge.
  5. Hæld den varme sovs over kyllingestykkerne og top op med høvlet peberrod.
Tips!
I „gamle” dage brugte man en høne til denne tilberedning, men høns bruges i dag kun til æglægning. I stedet kan man købe en stor hanekylling.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Hanne Bloch

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Svits først baconternene i en gryde, tag dem op og tilsæt smørret. Lad det gyldne.
  2. Svits skinkekødet og derefter løg og porrer. Tilsæt gulerødder og krydr med salt, peber og paprika.
  3. Hæld bouillonen og fløden i og lad retten snurre under låg i 35- 40 min.
  4. Kom pølserne i de sidste minutter af kogetiden sammen med bacontern.
  5. Bring retten til kogepunktet og jævn med majsstivelse udrørt i koldt vand. Smag til.
  6. Kartoffelmos smager godt til.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Hanne Bloch

Kød
Oksekødsgryde med svampe
(6 personer)
Arbejdstid: 40 min.
Kogetid: ca. 1 time
Fryse-egnet
1-2 spsk mel
3 spsk olivenolie
1½ spsk tomatpuré
2 dl rødvin
2 spsk smør
Sådan gør du:
  1. Vend melet i kødterningerne og brun dem i olien i en tykbundet gryde. Krydr med salt og peber.
  2. Tilsæt løg og gulerod og rør om. Rør tomatpuré ud i bouillon eller vand og hæld det i gryden sammen med rødvin.
  3. Læg låg på gryden og lad det simre sig mørt i godt 1 time.
  4. Rist imens de hele eller delte svampe i smørret i en lille gryde.
  5. Kom dem i retten til sidst og smag godt til. Drys retten med persille før servering.
  6. Løse ris eller kartoffelmos er velegnet som tilbehør.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Hanne Bloch
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri