Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Gode hverdagsretter med mere grønt

Den gode hverdagsmad bliver kun bedre af, at du tilføjer flere grønsager, end du plejer. Det forhøjer smagen og drøjer på maden. Her har vi gjort en håndfuld populære hverdagsretter „lidt grønnere".

Annonce
Sådan gør du:
  1. Kog gulerod skåret i små tern ca. 7 min. i letsaltet vand. Lad vandet løbe fra og lad gulerodstern køle lidt af.
  2. Bland med små tern af mørbrad eller skinke, ærter og smag til med salt og peber.
  3. Anret på brødskiver med salatblade og drys med persille.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard

KødPasta og nudler
En vaskeægte kulinarisk klassiker.
Sådan gør du:
  1. Brun kødet i varm olie i en tykbundet gryde. Tilsæt løg og steg dem med i nogle min. Kom derefter hvidløg og merian i og varm kort tid igennem. Tilsæt resten af ingredienserne. Lad retten simre ca. 30 min. Spæd evt. med lidt vand undervejs og rør jævnligt.
  2. Steg rensede, kvarte champignoner på en tør pande, til de er gyldne, og vend i kødsovsen lige før servering. Smag kødsovsen til med salt og peber.
  3. Sæt rigeligt vand med salt over til at koge spaghettien uden låg og rør i gryden af og til. Se kogetiden på emballagen. Smag på spaghettien og kog den så længe at den stadig har bid. Hæld den i et dørslag og servér spaghettien rygende varm med kødsovs og drys med revet ost.
Tips!
Kødsovsen er fryse-egnet.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Kød
En vaskeægte sommerklassiker. Danske frikadeller med kartoffelsalat til.
Sådan gør du:
  1. Frikadeller: Rør kødet sejt med salt. Rør æg, mel, kartoffel og gradvist mælk i, og rør farsen smidig. Krydr med peber og tilsæt bladselleri og løg. Varm en pande med smør og olie. Form 12-15 frikadeller og steg dem gyldne på begge sider ved jævn varme, i alt ca. 15 min., til de er gennemstegte.
  2. Kartoffelsalat: Bland kartofler med tomat, kørvel eller bladselleritop, løgringe og en dressing af olie og citronsaft. Smag til med salt og peber. Servér frikadellerne med kartoffelsalat og grøn salat.
Tips!
Frikadellerne er fryseegnede (uden tilbehør, og hvis kødet ikke er optøet før brug)
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Fars: Rør hakket kød med salt, peber, ansjoser og rasp. Tilsæt æg og rør godt, tilsæt derefter mælk og evt. kapers. Lad farsen hvile i køleskabet.
  2. Kog porrer møre ca. 8 min. i letsaltet vand. Lad dem dryppe godt af.
  3. Smør et ovnfast fad med olie. Læg 1/3 af farsen i et jævnt lag i bunden, læg 3 porrer ovenpå, derefter 1/3 mere af farsen og så de sidste porrer, læg resten af farsen på og form et brød.
  4. Pensl overfladen med olie, hæld 1-2 dl vand i fadet og sæt det i en 175 grader varm ovn i 45 min. – 1 time, til kødet er gennemstegt. Mål evt. med stegetermometer, kernetemperaturen skal være 75 grader.
  5. Nyd skiver af farsbrød med brøndkarse eller salat og evt. brød.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard

Kød
Boller i karry og rispilaf
4-6 personer
Arbejdstid: 45 min.
Hviletid: 30 min.
Koge/stegetid: 20 min.
Ingredienser:
3-4 spsk hvedemel
ca. 2 dl mælk
Karrysovs:
2 spsk smør
2½ spsk hvedemel
1 spsk karry
Rispilaf med ristede peberfrugter:
2 spsk olie
Sådan gør du:
  1. Kødboller: Rør kødet sejt med salt. Rør gradvist mel, derefter æggehvide og mælk i, til farsen er smidig. Stil den i køleskabet i ca. 30 min., og rør evt. mere mælk i.
  2. Form kødbollerne med en ske, og kom dem i næsten kogende letsaltet vand. Lad kødbollerne koge ca. 15. min., eller til de stiger op til overfladen af vandet.
  3. Rispilaf: Steg løgene klare i olie i en gryde, tilsæt risene og lad dem opsuge fedtstoffet, krydr med salt og hæld vand i gryden. Kog risene møre under låg, ca. 20 min. Steg peberfrugt i olie på pande og bland i rispilaffen.
  4. Karrysovs: Smelt smør og lad det opsuge mel og karry. Tilsæt gradvist kogevandet og pisk godt. Kog sovsen igennem ca. 5 min. med stykker af asparges og forårsløg. Tilsæt kødboller og smag til med salt. Servér med rispilaf med peberfrugter.
Tips!
Boller i karry er fryse-egnet.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri