Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Guf med gulerødder: 3 lækre kager

Revne gulerødder er gode i mange retter – også i lækkert bagværk! Her byder vi på en saftig gulerodskage med ristede sesamkerner, lækre gulerodsmuffins med rosiner, og sprøde gulerodscookies med en forførende flødeostglasur. Du finder opskrifterne her:

Annonce
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Sigt mel, bagepulver og krydderier sammen og tilsæt salt.
  3. Pisk æggene sammen med farin og olie og rør melblandingen i.
  4. Tilsæt gulerødder og rosiner og fordél dejen i en muffinpande med 12 huller – enten smurt med smør eller foret med papirforme.
  5. Bag dem midt i ovnen i ca. 25 min. og lad dem afkøle på en rist.
  6. Pynt evt. med flødeosteglasur: Pisk 15 g blødt smør sammen med 75 g flødeost naturel og 1/4 tsk vaniljepulver.
  7. Pisk ca. 125 g sigtet flormelis i lidt ad gangen – til passende konsistens.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Bagværk
Lækre cookies, der smager lige så skønt som en gulerodskage. De kan også serveres med flødeostglasur, hvis det skal være ekstra lækkert.
Gulerodscookies
Ca. 24 stk.
Arbejdstid: 25 min.
Bagetid: 15 min.
Ikke fryse-egnet
200 g hvedemel
½ tsk bagepulver
¼ tsk salt
75 g farin
50 g sukker
75 g rosiner
Sådan gør du:
  1. Varm ovnen op til 160 grader varmluft (180 grader alm. ovnvarme). Sigt mel, bagepulver og krydderier sammen.
  2. Pisk smørret cremet med farin og sukker og pisk æg og vaniljesukker i. Tilsæt gulerødder, valnødder og rosiner og rør melet i.
  3. Sæt dejen med dessertskeer på to bageplader med bagepapir – og tryk dem let flade med en gaffel.
  4. Bag kagerne 12-15 min. og lad dem stå på pladerne et par minutter, før de flyttes over på en rist til afkøling. Opbevar kagerne i en kagedåse.
  5. Server evt. kagerne med flødeostglasur: Rør 25 g blødt smør med 100 g flødeost naturel, 150 g sigtet flormelis og kornene af en ½ stang vanilje eller ½ tsk vaniljesukker.
Tips!
Prøv evt. at trykke kagerne ekstra flade inden bagningen og læg de afkølede kager sammen med glasur to og to som en ”sandwich”.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Bagværk
Den saftige gulerodskage er bagt med speltmel og tilsat ristede sesamfrø sammen med de saftige revne gulerødder. Kagen holder sig frisk flere dage, hvis den opbevares koldt.
Gulerodskage
Ca. 24 stk.
Arbejdstid: 40 min.
Bagetid: ca. 35 min.
Fryse-egnet
200 g smør
160 g sukker
3 æg
1 dl mælk
1 tsk natron
250 g speltmel
Glasur:
200 g flødeost
Pynt: revet appelsin og citronskal
Sådan gør du:
  1. Rist sesamfrøene sprøde på en pande over middelvarme.
  2. Rør smør, sukker og rørsukker godt sammen. Tilsæt æggene ét ad gangen og rør dejen godt. Rør de fintrevne gulerødder i sammen med mælken. Bland alle tørdele og vend dem i dejen sammen med de ristede sesamfrø.
  3. Kom dejen i et velsmurt, ovnfast fad eller lille bradepande, ca. 25 x 30 cm. Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 35 min.
  4. Rør imens flødeost og cremefraiche sammen og rør flormelis i til glasur. Lad kagen svale helt, før glasuren fordeles over kagen. Skær kagen i små stykker og kom fintrevet appelsinog citronskal på.
Tips!
I stedet for sesam kan der kommes 50 g hakkede hasselnøddekerner i dejen, eller der kan bruges halvt af hver. Almindeligt hvedemel kan erstatte speltmelet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Hanne Bloch
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri