Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Hele middagen i én gryde

Hold hverdagsmaden enkel og nem med det, der på engelsk kaldes One pot cooking – det hele i én gryde. Supplér eventuelt med lidt brød.

 

Du får opskrifterne på:

  • Paella med pølser og peberfrugter
  • Laks a la labskovs
  • Pastagryde med oksekød og tomatsovs
  • Kylling i couscous
  • Champignon-, spinat- og kartoffelkarry
Annonce
Sådan gør du:
  1. Steg løg, hvidløg og peberfrugter bløde og blanke i en sauterpande eller høj pande med olie.
  2. Skær pølser, i tykke skiver og vend dem i grønsagerne. Tilsæt bouillon, tomatpuré, ris og laurbærblade.
  3. Giv det et opkog, skru ned og lad retten simre uden låg i ca. 25 min. – til risene er møre og væsken er opsuget. Tilsæt evt. lidt vand om nødvendigt.
  4. Tilsæt ærter og varm retten igennem 3 min. mere.
  5. Smag til med salt og peber og servér direkte fra panden med et drys persille.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Steg løgene bløde og blanke i en gryde med olie. Tilsæt blegselleri og hvidløg og lad det simre et par min.
  2. Vend kartoffeltern i og tilsæt bouillon og krydderier. Giv det et opkog, skru ned og lad det simre til kartoflerne er møre – ca. 12 min.
  3. Krydr lakseternene med salt og peber og læg dem oven på kartoflerne. Læg låg på og lad det simre ganske svagt 5-7 min.
  4. Hæld evt. overskydende væde fra og vend forsigtigt rundt i retten.
  5. Smag til med salt og peber og servér med hakket persille eller purløg eller gremolata samt brød.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Brun kødet i en bredbundet gryde med olie og krydr med salt og peber. Tilsæt løg, hvidløg og grønsager og steg under omrøring 3-5 min.
  2. Tilsæt tomater og bouillon og lad retten simre 10 min.
  3. Vend pastaen i retten og lad det simre under låg 10-12 min., til pastaen er mør.
  4. Smag til med salt og peber og drys med basilikum eller persilleblade.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Vend kyllingekødet med garam masala, salt og peber og brun det i olie i en bredbundet gryde.
  2. Tilsæt gulerødder, løg og hvidløg og steg under omrøring 3-5 min.
  3. Tilsæt bouillon, oliven og rosiner og lad retten simre under låg 8-10 min.
  4. Tilsæt citronskal, citronsaft og couscous.
  5. Rør rundt, læg låg på og sluk for varmen. Lad retten trække ca. 5 min. – til couscoussen har opsuget væden.
  6. Vend rundt i retten, og smag til med salt og peber og evt. lidt mere citronsaft.
  7. Drys med frisk koriander eller persille og servér direkte fra gryden.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Champignon-, spinat- og kartoffelkarry
2 personer
Arbejdstid: 20 min.
Koge/stegetid: 25 min.
Ingredienser:
½ spsk olie
2 tsk karry
1 dåse kokosmælk
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Brun champignonerne i en bredbundet gryde eller høj pande med olie.
  2. Tilsæt løg, hvidløg og karry og steg et par min. Vend kartoflerne i og tilsæt kokosmælk.
  3. Lad retten simre, til kartoflerne er møre og konsistensen cremet, ca. 15 min.
  4. Pres væden af den optøede spinat og vend den i gryden.
  5. Varm retten godt igennem og smag til med salt og peber. Servér direkte fra gryden med brød til.
Tips!
Champignon-, spinat- og kartoffelkarry er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri