Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Hele verden i en wok

Det er både nemt og hurtigt at lave en wokret. Samtidig er den baseret på sund og billig kål. Wokmad giver også mulighed for at tømme grøntsagsskuffen for de rester, som man ikke rigtig ved, hvad man skal stille op med.

 

Her får du et bud på 5 forskellige wokretter
fra hver deres del af verden:

 

Middelhavskrydret wok med oksekød
Nordisk wok med fisk, peberrod og perlebyg
Thaiwok med kylling Kinesisk wok med svinekød i sursød sovs
Krydret vegetarisk wok med kikærter og appelsin

 

Se de lækre opskrifter nedenfor

Annonce

Kød
En wok inspireret af det sydeuropæiske køkken.
Middelhavskrydret wok med oksekød
2-3 personer
Arbejdstid: ca. 40 min. (afhængigt af snittetid)
Stegetid: 10 min.
2 spsk olivenolie
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Varm en wok, en pande eller en gryde op, så den er godt varm. Kom olie i og steg kødet et par minutter på alle sider. Tilsæt kål, løg og hvidløg og steg det hele sprødt under omrøring i 3-4 min.
  2. Tilsæt tomat, citronsaft og krydderierne. Varm op, tag retten fra varmen og smag den til med salt, peber og citronsaft. Servér straks retten med brød.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Perlebyg: Skyl perlebyggen i koldt vand. Kog 15-20 min. i rigeligt, letsaltet vand med laurbærblade, indtil kernerne er møre, men stadig har bid. Vandet sigtes fra, og perlerne løsnes evt. med en gaffel. Ved brug af hvedekerner: Læs kogetiden på pakken.
  2. Skær fisken i små stykker. Bland peberrod med honning, salt og eddike.
  3. Varm en wok, en pande eller en gryde op, så den er godt varm. Kom olie i og steg alle grønsagerne under omrøring i 3-4 min., til de er tilpas sprøde.
  4. Tilsæt fisken, peberrodsblandingen og kogt perlebyg eller korn. Rør rundt i retten, læg låg på og lad retten trække ca. 5 min., til fisken er gennemvarm. Smag til med salt, eddike og peberrod og servér straks retten.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Fjerkræ
Skøn thaimad i wokken - nem og sund hverdagsmad.
Thaikylling i wok
2-3 personer
Arbejdstid: ca. 40 min. (afhængigt af snittetid)
Stege/kogetid: ca. 30 min. (læs kogetiden for ris på pakken)
ca. 2 tsk sojasovs
Drys: frisk koriander eller dild
Tilbehør: ris, evt. fuldkornsris
Sådan gør du:
  1. Varm en wok, en pande eller en gryde op, så den er godt varm. Kom olie i og steg kyllingen et par minutter på alle sider. Tilsæt alle grønsagerne og steg dem sprøde under omrøring i 3-4 min. Krydr retten med chilipastaen.
  2. Tilsæt kokosmælk og limesaft, kog retten op og smag den til med chilipasta og sojasovs. Servér straks retten med kogte ris.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Kød
Kinesisk wok med svinekød i sursød sovs
2-3 personer
Arbejdstid: ca. 40 min. (afhængigt af snittetid)
Stege/kogetid: ca. 30 min. (læs kogetiden for ris på pakken)
ca. 2 tsk sojasovs
Drys: persille
Tilbehør: ris, evt. fuldkornsris
Sådan gør du:
  1. Varm en wok, en pande eller en gryde op, så den er godt varm. Kom olie i og steg kødet et par minutter på alle sider.
  2. Tilsæt alle grønsagerne og steg dem sprøde under omrøring i 3-4 min.
  3. Krydr retten med sursød sovs og smag til med sojasovs. Servér straks retten med kogte ris.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Vegetarisk
Krydret vegetarisk wok med kikærter og appelsin
2-3 personer
Arbejdstid: ca. 40 min. (afhængigt af snittetid)
Stegetid: 10 min.
Drys: 25 g mandler (ikke smuttede, hakkede)
Pynt: bredbladet persille
Sådan gør du:
  1. Varm en wok, en pande eller en gryde op, så den er godt varm. Kom olie i og steg kål og løg sprøde under omrøring i 3-4 min.
  2. Krydr retten med hvidløg og tilsæt kikærter. Varm retten igennem et par minutter. Tilsæt cajun-krydderi med appelsinsaft og smag retten til med salt.
  3. Vend nu appelsinstykkerne i, drys med mandler og pynt med persille. Servér retten straks.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge