Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Herlig pinsefrokost

Så er det pinse og tid til en stor og dejlig frokost med fiskeretter, steg, salat og en sød dessert. Her er nogle fristende forslag til kolde og lune retter, der også er velegnede til en buffet, hvis mange skal samles:

  • Varmrøget ørred med røræg og krydderurter
  • Lun fisketærte med fine salater
  • Kalvesteg med tomat-peberfrugtkompot
  • Fiskesalat med krebsehaler og dild
  • Blandet salat med agurk og sesamfrø
  • Medaljer med flødeskum og frugtgelé

Du finder opskrifterne længere nede på siden. Velbekomme!

SE OGSÅ: Pragtfuld pinsemiddag

SE OGSÅ: Skønne snacks & småretter med grønne asparges

Annonce
Sådan gør du:
  1. Fjern evt. ben og skind fra fisken.
  2. Pisk de hele æg let sammen med fløde eller mælk, salt og peber.
  3. Smelt smør på en pande uden at brune det. Hæld æggemassen på og dæmp til svag varme. Skrab æggemassen jævnligt fra bunden med en træspatel eller grydeske.
  4. Fjern panden fra varmen, når æggemassen er næsten stivnet.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard

Småretter og tilbehørFiskTærter, pizza og madpandekager
Lun fisketærte med fine salater
(10-12 stykker)
Arbejdstid: 45 min.
Hviletid: 1 time
Bagetid: 10 min. + ca. 30 min.
Fryse-egnet
Tærtedej:
150 g smør
200 g hvedemel
½ tsk fint salt
1 æg
Fiskefyld:
2 tsk salt
Evt. purløgsdressing:
Sådan gør du:
  1. Smuldr smør og hvedemel (evt. i foodprocessor) med salt.
  2. Saml dejen med et æg. Lad den hvile i køleskabet i mindst en time.
  3. Rul dejen ud og beklæd en tærteform (24 cm i diameter) med dejen. Tryk kanterne godt til. Sæt tærteformen i køleskab i 15 min. Forbag den ved 225 grader i 10 min.
  4. Fyld: Skær laksen i små stykker og stil det til side.
  5. Blend torsken med salt, peber og æggehvide i foodprocessoren. Tilsæt fløden i en stråle og sluk, så snart massen er ensartet.
  6. Bland forsigtigt de små stykker laks i og fyld den forbagte tærteform.
  7. Bag tærten i ovnen ved 175 grader i 25-30 min., til den er fast. Servér lun med salat og evt. purløgsdressing.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard
Sådan gør du:
  1. Brun stegen på en varm pande i smør og olie og krydr med salt og peber. Læg den i et ovnfast fad. Sæt det i ovnen og tænd på 150 grader. Sæt et stegetermometer i midten af kødet.
  2. Steg ca. 45 min., til centrumtemperaturen er 60 grader. Lad kødet hvile i ca. 15 min. Køl det evt. helt af i køleskab.
  3. Skær kødet i skiver og servér det koldt eller lunt.
  4. Tomat-peberfrugtkompot: skær tomater og peberfrugter i små tern. Bland med fint hakket chili, honning eller sukker, olie og eddike. Smag til med salt.
  5. Lad kompotten trække mindst 30 min. Servér skiver af kød med salatblade, tomat-peberfrugtkompot og godt brød eller boller.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard

Småretter og tilbehørFisk
Fiskesalat med krebsehaler og dild
(4 personer)
Arbejdstid: 15 min.
Bage/kogetid: ca. 5 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
ca. 2 tsk citronsaft
1 bundt dild (duske)
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Bag fisken i mikrobølgeovn eller damp den på rist i en gryde i ca. 5 min.
  2. Findel fisken med en gaffel.
  3. Rør olie og citronsaft i og vend krebsehaler og dild i. Smag til med salt og peber.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard
Sådan gør du:
  1. Bland alle grønsager og salat sammen med dressing af olie, citron og sesamfrø. Smag til med salt og peber.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard

Bagværk
Medaljer med flødeskum og frugtgelé
(4-5 stk.)
Arbejdstid: 30 min.
Hviletid: 1 time
Bagetid: ca. 15 min.
Den rå dej er fryseegnet
Ingredienser:
175 g hvedemel
125 g smør
Glasur:
4-5 tsk frugtgelé
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Mørdej: smuldr mel og smør sammen (evt. i en foodprocessor). Saml med et lille æg. Læg dejen i køleskab i 1 time, rul den ud og stik 8-10 runde kiks ud af den.
  2. Læg dem på bagepapir og bag dem svagt lysebrune ved 175 grader i ca. 15 min.
  3. Rør glasur af flormelis og lidt vand til passende konsistens. Pynt halvdelen af kiksene med glasur.
  4. Saml medaljerne lige før servering. Pisk flødeskum, læg det på resten af kiksene, og læg en kiks med glasur oven på hver.
  5. Sæt en klat gelé på toppen og pynt med citronmelisse.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge