Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Høstmenu med græskar

Tag hul på et stort græskar og server en skøn høstmenu. Husk at gå i gang i god tid, da stegen gerne må hvile et helt døgn med krydderierne. Den skønne høstmenu byder på:

  • Græskarsuppe med cremefraiche og græskarkerner

  • Ovnstegt rullesteg med sprød svær og tyttebær

  • Græskar/kartoffelrøsti

  • Grønkålssalat

  • Solbærkogte pærer med kanelcreme

Annonce

Supper
Lun og lækker suppe med græskar.
Græskarsuppe med cremefraiche og græskarkerner
(4 pers.)
Arbejdstid: 25 min.
Koge/stegetid: 20 min.
Fryse-egnet
2 spsk olivenolie
1-2 spsk citronsaft
Topping:
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Steg løg og hvidløg bløde og blanke i olivenolie. Vend græskarterningerne i, krydr med salt og peber og steg dem blanke i 3-5 min.
  2. Tilsæt bouillon og giv det et opkog.
  3. Skru ned og lad suppen simre, til græskarstykkerne er helt møre – det tager ca. 15 min.
  4. Blend suppen jævn og smag til med citronsaft, salt og peber.
  5. Rist græskarkernerne gyldne på en tør pande. Server suppen i dybe tallerkner med cremefraiche og græskarkerner.
Tips!
Tilsæt evt. lidt krydderier sammen med løgene: 1 tsk karry eller lidt frisk ingefær og/eller chili.

VIGTIGT: Smag altid på et græskar, før du tilbereder det. Hvis det smager bittert, skal stykket spyttes ud, og man skal straks kassere hele frugten, da den bitre frugt indeholder et giftigt bitterstof.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Du må til slagteren og bestille kødet, for som regel udskærer de rullestege uden svær.
Sådan gør du:
  1. Rids sværen med ½ cms mellemrum og gnid groft salt ned mellem sværene. Gnid kødsiden med citronskal og krydderier og læg kødet i køleskabet 6-24 timer.
  2. Steg skalotteløg og hvidløg bløde og blanke i olie og tag dem af varmen. Rør æble og rugbrød i og tilsæt den sidste spsk timian samt salt og peber.
  3. Fordel fyldet på kødsiden og rul det sammen, så kødets ender støder sammen. Snør grundigt – få en anden til at holde imens.
  4. Læg stegen med samlingen opad på en rist over en bradepande, stik evt. et stegetermometer i og hæld ½ l vand ved. Sæt stegen i ovnen og tænd på 160 grader. Vend den efter 45 min. og steg videre ca. 45 min. (til centrumstemperaturen er 65 grader). Skru op til 250 grader og steg sværen sprød på alle sider.
  5. Tag stegen ud. Skrab bradepanden og si væsken over i en gryde. Skum det meste af fedtet af og tilsæt evt. lidt vand eller bouillon, så der er ca. 3 dl. Drys 1 spsk sigtet mel over fedtlaget og lad det blive opsuget. Kog sovsen igennem under omrøring i 10 min. og smag til med citronsaft, salt og peber.
  6. Tyttebær: Vend de rensede eller optøede tyttebær med sukker og lad dem stå i en skål på køkkenbordet. Rør i dem af og til – til sukkeret er opløst. Smag evt. til med cognac eller likør.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Småretter og tilbehør
Lækre røsti som fungerer godt som tilbehør.
Græskar/kartoffelrøsti
Arbejdstid: 25 min.
Stege/bagetid: 30 min.
Fryse-egnet
2 spsk olivenolie
Sådan gør du:
  1. Riv græskar og kartofler på den grove side af et rivejern. Bland det med 1 tsk salt og lad det trække 10-15 min.
  2. Pres væden af blandingen og tilsæt løg, friskkværnet peber og persille.
  3. Varm en pande (22-24 cm) med 1 spsk olivenolie og læg græskarblandingen på. Tryk den sammen til en fast kage og lad den blive gylden på undersiden (ca. 8 min.).
  4. Vend „kagen” ved hjælp af et grydelåg, tilsæt den sidste olie og bag røstien gylden på undersiden (ca. 7 min.).
  5. Sæt panden i ovnen ved 160 grader ca. 15 min.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Skyl grønkålsbladene i koldt vand og slyng dem tørre.
  2. Snit eller hak dem med en skarp kniv og ælt dem sammen med ½ tsk salt, til de bliver bløde.
  3. Rør fløden sammen med 1 tsk fintrevet citronskal og smag til med citronsaft, sennep, sukker og peber.
  4. Vend grønkål og tranebær/rosiner og nødder i dressingen.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Solbærkogte pærer med kanelcreme
(4 pers.)
Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
Solbærkogte pærer:
½ stang vanilje
¼ l vand
125 g sukker
4 faste pærer
Kanelcreme:
2 spsk flormelis
1 spsk flormelis
2-3 tsk stødt kanel
Sådan gør du:
  1. Flæk vaniljestangen, skrab marven ud og kom den i en gryde med solbær, vand og sukker. Kog det igennem og skru ned for varmen.
  2. Skræl pærerne, men lad stilkene blive på. Udhul kernehusene fra bunden og læg pærerne i solbærlagen. Lad dem simre møre i lagen 20 min. – vend dem halvvejs. Hæld pærerne i en skål til afkøling.
  3. Pisk æggehviderne stive med flormelis. Pisk cremefraiche, flormelis og kanel tykt i en anden skål og vend de stive æggehvider i.
  4. Fordel cremen i 4 halvdybe tallerkner. Skær. lidt af bunden af pærerne, så de ikke vælter, og stil dem i cremen. Dryp lidt af solbærlagen omkring og server.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri