Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Hurtig mad til 2

Her er 5 opskrifter på lækker hverdagsmad til 2 personer, som kan laves på maksimalt 20 minutter. Print dem ud og gem dem til en dag, der er travlhed på hjemmefronten! Vi byder på laks med ærter, asparges og krydret mayonnaise, stegte nudler med grønsager og æg, indisk kyllingefilet med champignon og ris, pasta med chorizapølse og squash samt pandestegt bøg med cremede bouillonkartofler.

 

LÆS OGSÅ: Hurtig mad med fisk

LÆS OGSÅ: Hurtig hverdagsmad à la Jamie Oliver

LÆS OGSÅ: Hjælp til sund, hurtig og nem aftensmad

Annonce

Fisk
Laks med ærter, asparges og krydret mayonnaise
Arbejdstid: 20 min.
Stegetid: 10 min.
Ikke fryse-egnet
2 stk. (ca. 300 g i alt) laks
½ spsk olie
1 bdt (250 g) grønne asparges
1 spsk olivenolie
1 spsk citronsaft
Krydret mayonnaise:
1 spsk citronsaft
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Start med mayonnaisen: rør mayonnaise sammen med citronsaft og sennep og smag til med knust hvidløg, salt og peber og evt. lidt wasabi eller fintrevet peberrod.
  2. Læg laksestykkerne med skindsiden nedad på en varm pande med olie og lad dem stege ved middel varme ca. 6-8 min.
  3. Krydr med salt og peber og lad dem få 1-2 min. på kødsiden.
  4. Skær/knæk den træede ende af aspargesene og skyl dem i koldt vand.
  5. Sauter dem i en gryde med olie ca. 4 min. og tilsæt ærter.
  6. Varm det igennem og smag til med citronsaft, salt og peber.
  7. Anret grønsager og laks på tallerkener og læg en skefuld mayonnaise på hver. Server med brød.
Tips!
Damp evt. laksen i en sauterpande med lidt vand, citronsaft, salt og peber. Brug evt. halvt mayonnaise og halvt fromage frais for at få en lettere udgave.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Pisk æggene sammen med lidt salt og peber og steg dem som en omelet på en pande med halvdelen af olien.
  2. Hæld omeletten over på et bræt og skær den i strimler.
  3. Kog nudlerne efter pakkens anvisning.
  4. Steg fintsnittet løg og hvidløg i en wok eller stegepande med resten af olien.
  5. Tilsæt fintsnittede grønsager og steg dem møre under omrøring ca. 5 min.
  6. Tilsæt nudler, østerssovs og æg og steg under omrøring, til det er gennemvarmt.
  7. Smag til med soja og chili og servér straks.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Kog risene efter pakkens anvisning.
  2. Skær kyllingekødet i strimler og vend dem sammen med karry, salt og peber.
  3. Brun kyllingestykkerne i en wok eller stegepande med olie og tilsæt de snittede svampe. Steg under omrøring 3 min.
  4. Tilsæt knust hvidløg, revet ingefær og bouillon.
  5. Kog det igennem og tilsæt fløde rørt med majsstivelse.
  6. Lad retten simre et par min. og tilsæt fintsnittede forårsløg og peanuts.
  7. Servér med kogte ris og evt. chutney.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin

Pasta og nudler
Pasta med chorizopølse og squash
Arbejdstid: 15 min.
Koge/stegetid: 12 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
150 g pasta
1 fed hvidløg
1 spsk citronsaft
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Kog pastaen efter pakkens anvisning.
  2. Svits fintsnittet chorizopølse i en wok eller stegepande og tilsæt fintsnittet løg og finthakket hvidløg.
  3. Steg under omrøring et par min. og tilsæt tern af squash.
  4. Steg videre 5 min. og smag til med citronsaft, salt og peber.
  5. Vend afdryppet pasta og hakkede krydderurter i og servér straks med revet parmesan og brød.
Velbekomme!
Opskrifter: Thomas Hergaard
Foto: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Skræl gulerødder og blegselleri og hak dem fint – gerne i en lille hurtighakker eller foodprocessor. Læg dem i bunden af en gryde.
  2. Skrub eller skræl kartoflerne, skær dem i skiver og læg dem ovenpå.
  3. Hæld bouillon ved og kog kartoflerne næsten møre ca. 8 min. Hæld fløden ved.
  4. Kog til cremet konsistens ca. 8 min. Smag til med salt og peber.
  5. Krydr bøfferne med salt og peber og steg dem på en varm pande med olie ca. 4 min. på hver side.
  6. Servér straks med kartoflerne.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge