Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Hverdagsmad med bacon

Har du bacon i køleskabet, er det let at lave en hurtig og lækker aftensmad. Samtidig tilfører bacon de fleste retter en god smag og kan bruges sammen med både kød, fisk og grønsager. Her får du 5 lækre opskrifter på retter med bacon:

  • Pasta med chili og bacon

  • Kartoffelgratin med bacon

  • Kyllingebryst stegt med bacon og salvie

  • Braisseret bacon med rodfrugter og rosmarin

  • Torskefilet med bacon og porrer

Du finder opskrifterne nedenfor. Velbekomme!

 

► Prøv også: Tærte med fennikel og bacon

► Prøv også: Omelet med bacon og tomater

Annonce

Pasta og nudler
Pasta med chili og bacon
(2 personer)
Arbejdstid: 15 min.
Koge/stegetid: 15 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
evt. ½ spsk olivenolie
Sådan gør du:
  1. Steg baconstykkerne gyldne i en dyb pande og læg dem til afdrypning på et stykke køkkenrulle.
  2. Steg løgene, hvidløgene og chilien bløde på panden og tilsæt evt. lidt olie. Kog pastaen efter pakkens anvisning.
  3. Vend lidt fintrevet citronskal i løgblandingen og tilsæt ærter, bacon og 1 dl pastavand. Kog det igennem og bland den afdryppede pasta og persille i. Smag til med salt, peber og citronsaft og server straks retten.
Tips!
Erstat evt. ærter med spinat eller blancherede broccolibuketter.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Kartoffelgratin med bacon
(2-4 personer)
Arbejdstid: 20 min.
Koge/stege/bagetid: 1 time
Fryse-egnet
Ingredienser:
evt. ½ spsk olie
500 g kartofler
1 æg
1 dl mælk
Sådan gør du:
  1. Steg baconstrimlerne gyldne i en dyb pande og læg dem til afdrypning på et stykke køkkenrulle.
  2. Steg løgene og hvidløgene bløde på panden og tilsæt evt. lidt olie.
  3. Skræl kartoflerne og riv dem groft. Skyl de revne kartofler i koldt vand og tør dem godt.
  4. Vend kartoflerne i løgmassen og tilsæt fløden. Giv det et opkog, krydr med salt og peber og tag det af varmen.
  5. Pisk æg og mælk sammen og krydr med salt, peber og revet muskat. Vend baconen og kartoflerne i og fyld det i et smurt, ovnfast fad. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 45 min., til kartoflerne er møre og overfladen er gylden.
  6. Server retten som hovedret med grønsager eller grøn salat til, eller brug retten som tilbehør til et stykke kød.
Tips!
Erstat evt. løg med porrer. Drys evt. lidt revet ost over retten, inden den sættes i ovnen. Prøv også at krydre med lidt karry, chili eller friske krydderurter.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Fjerkræ
Magert kyllingebryst er altid sagen. Denne opskrift består tilmed af sprød bacon og salvie.
Sådan gør du:
  1. Krydr kyllingebrysterne med salt og peber og læg et par salvieblade på. Pak kyllingebrysterne ind i bacon og brun dem på en pande med olie i 2 min. på hver side. Læg kødet på en tallerken.
  2. Steg løget og hvidløget på panden i 3-4 min. Tilsæt æbler og et par salvieblade og steg 2-3 min. Tilsæt vin eller cider og giv det et opkog.
  3. Læg kødet tilbage på panden og lad retten simre 10 min. Vend kødet undervejs. Smag sovsen til med salt og peber og evt. lidt æblevineddike.
  4. Server retten med det valgte tilbehør.
Tips!
Rund evt. sovsen af med lidt piskefløde. Stegt kyllingebryst er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Kød
Braisseret bacon med rodfrugter og rosmarin
(2 personer)
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: 1½ time
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
1-2 stilke rosmarin
500 g kartofler
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Læg baconstykket i et lille ovnfast fad sammen med rosmarin, hvidløg, peber og bouillon. Dæk fadet med stanniol og sæt det midt i ovnen. Tænd ovnen på 150 grader og lad retten bage ca. 45 min.
  2. Skræl rodfrugterne og kartoflerne og skær dem i grove terninger. Læg dem omkring kødet og sæt fadet tilbage i ovnen uden stanniol.
  3. Skru ovnen op til 200 grader og bag retten i ca. 45 min., indtil kartoflerne og rodfrugterne er møre. Skær kødet i skiver og anret det sammen med rodfrugterne og kartoflerne. Server sennep til.
Tips!
Erstat evt. rosmarin med timian.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

FiskKød
Torskefilet med bacon og porrer
(2 personer)
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: 35 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
2-3 kviste timian
1 spsk olivenolie
4 skiver bacon
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Vend porrer, kartofler og æbler sammen med timian, olivenolie, salt og peber i et smurt ovnfast fad. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i 25 min.
  2. Krydr torskestykkerne med salt og peber og pak dem ind i bacon. Læg dem oven på kartoffelblandingen og bag dem ca. 10 min.
  3. Server direkte fra fadet og evt. med rugbrød og (fiske)sennep til.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri