Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Hvidkål på 5 lækre måder

Hvidkål er fyldt med fordele. Den kan bruges til mange forskellige retter, fordi du både kan bruge kålen rå, kogt, stegt og bagt. Desuden er det en billig råvare, der kan holde sig i køleskabet i flere uger. Her får du 5 forskellige idéer til, hvordan du kan tilberede hvidkål.

Sprød citronkål

Stegte hvidkål med rejer og sojasovs

Hvidkålssalat med sennepsdressing

Hvidkålssuppe med svinekød og urter

Kål i lag med fars

Annonce

Øvrige
Citronkål er nemt at lave og går godt til svinekød og fjerkræ
Sådan gør du:
  1. Svits løget i olien i et par min. i en stor gryde, uden at det får farve. Svits herefter kålen med i 4-5 min., til den begynder at falde sammen. Rør ofte, så den ikke bliver brun.
  2. Tilsæt citronsaft, citronskal, nelliker, kardemomme, spidskommen og rosiner og lad kålen simre under låg i ca. 20 min. Rør ofte og tilsæt evt. lidt vand, hvis kålen koger tør.
  3. Smag kålen til med salt og peber. Servér f.eks. citronkålen til en nakkekotelet.
Tips!
Citronkål er en frisk og let krydret udgave af surkål og god som tilbehør til svinekød og fjerkræ.
Velbekomme!
Opskrifter: Christine Bille Nielsen
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Steg rejerne i 1 spsk olie på en stor pande, til de er røde på begge sider. Læg så rejerne på en tallerken.
  2. Varm 1 spsk olie op på panden og steg hvidkålen hårdt under omrøring, til den bliver godt brun.
  3. Tilsæt sojasovs, ingefær, hvidløg, limesaft, cherrytomater, ærter, forårsløg og rejerne og kog det hele hurtigt igennem.
  4. Anret retten på et fad og drys med friske koriander. Servér med kogte ris.
Velbekomme!
Opskrifter: Christine Bille Nielsen
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Yderbladene er bedst til denne salat, fordi de er helt tynde. Skær yderbladene i trekanter og bland kålen og æblerne på et fad.
  2. Rør cremefraichen sammen med sennep og smag dressingen til med salt og peber.
  3. Dryp salaten med dressing, drys med nødder og klippet karse og servér.
Tips!
Brug et lille stykke hvidkål som smageske, når du smager dressingen til, så får du den bedste fornemmelse af, hvordan dressingen vil smage i den færdige salat.
Velbekomme!
Opskrifter: Christine Bille Nielsen
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Supper
Lækker hvidkålssuppe til at varme sig på
Sådan gør du:
  1. Brun kødet i olien i en stor gryde.
  2. Tilsæt porrer, bladselleri, peberfrugter og hvidkål og svits det sammen med kødet et par min.
  3. Tilsæt hvidløg, laurbærblade, timiankviste, paprika og vand eller bouillon og kog suppen op. Lad suppen simre ved lav varme i 30 min. med låget lagt på skrå.
  4. Tilsæt persille, kog suppen godt igennem og smag til med salt og peber.
Velbekomme!
Opskrifter: Christine Bille Nielsen
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Kød
Kål i lag med fars
(4 personer)
Arbejdstid: 50 min.
Fryse-egnet (både kålretten og tomatsovsen)
1 tsk salt
1 æg
1 dl rasp
1 dl mælk
4 stilke rosmarin
1 spsk olivenolie
1 lille dåse tomatkoncentrat
Tilbehør: kogte kartofler eller lune flutes
Sådan gør du:
  1. Rør kødet sejt med salt. Rør ægget sammen med kødet og tilsæt derefter løg, peber og rasp. Rør det hele grundigt sammen og spæd med mælken.
  2. Kog de store hvidkålsblade nogle stykker ad gangen i en gryde med letsaltet vand i ca. 4 min.
  3. Smør et rundt ildfast fad eller en 4-liters gryde med olie. Læg halvdelen af bladene i bunden af gryden eller fadet, ligesom hvis du skulle fore fadet eller gryden med kål.
  4. Læg halvdelen af farsen i bunden og tryk den godt ud i hjørnerne. Læg et lag kålblade oven på farsen og kom resten af farsen herpå. Læg de sidste kålblade øverst og tryk det hele godt sammen.
  5. Bag retten under låg i 30 min. i en 180 grader varm ovn.
  6. Svits hvidløgene i olien, uden at de tager farve, og tilsæt hakkede tomater og tomatkoncentrat. Lad sovsen koge i 15 min.
  7. Tag kålretten ud af ovnen og lad den stå 10 min. Hæld forsigtigt væsken fra gryden eller fadet og sigt den op i tomatsovsen. Smag sovsen til med salt og peber.
  8. Vend kålretten ud på et fad. Servér den med tomatsovs og kogte kartofler eller lune flutes.
Velbekomme!
Opskrifter: Christine Bille Nielsen
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri