Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Tag ungerne med i køkkenet i efterårsferien

Nyder du efterårsferien sammen med dine børn eller børnebørn, er der masser at tage sig til i køkkenet. Vi foreslår nogle sikre hits, som børnene også kan være med til at lave.

  • Sprøde „fiskefingre" og fritter med dip

  • Lasagne

  • Æble/kanelsnegle

  • Varm hyldebærsaft

  • Alfabetpandekager

Annonce
Sådan gør du:
  1. Bland rasp med citronskal, persille, salt og peber. Sigt melet over i en skål.
  2. Pisk ægget let sammen med 2-3 spsk vand i en skål.
  3. Skær fisken i strimler på ca. 3x8 cm og vend dem sammen med lidt salt og peber.
  4. Vend dem én ad gangen, først i mel, så æg og til sidst rasp. Læg dem på et fad.
  5. Varm en pande med ca. 1 cm olie og steg fiskefingrene ca. 2 min. på hver side.
  6. Dryp dem af på køkkenrulle og servér med fritter, dip og rå grønsager.
  7. Fritter: Tænd ovnen på 200 grader. Skræl kartoflerne og skær dem ud som fritter (ca. 1x1x6 cm).
  8. Vend dem sammen med olie og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag dem sprøde og gyldne i ovnen (ca. 45 min). og vend dem et par gange undervejs. Drys dem med groft salt og servér.
  9. Dip: Rør mayonnaise og yoghurt godt sammen og smag til med citronsaft, sennep, salt og peber. Tilsæt purløg.
Tips!
Hvis der er flere børn i køkkenet, kan de styre hver sin del af paneringen (mel, æg og rasp). Husk, at alle skal vaske hænder, inden de går i køkkenet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Brun kødet i en gryde med olie og tilsæt finthakket løg, blegselleri og hvidløg. Lad det
  2. stege nogle minutter og tilsæt så tomatpuré, tomater, vand og krydderier. Lad sovsen simre
  3. 20-30 min. Spæd evt. med lidt vand undervejs.
  4. Smag til med salt og peber. Tænd ovnen på 200 grader.
  5. Pisk æggene sammen med ricottaost, mælk og revet parmesanost og tilsæt krydderier, salt og peber.
  6. Smør et ovnfast fad (ca. 20x30 cm) med olie og smør lidt kødsovs ud i bunden.
  7. Læg så ingredienserne i lag: lasagneplader, ostecreme og kødsovs – slut af med kødsovs.
  8. Fordél skiver af mozzarella eller revet ost over retten og dæk fadet løst med et stykke bagepapir og et stykke stanniol.
  9. Sæt retten i ovnen i ca. 45 min. (til den er gennemvarm, og osten er smeltet).
  10. Giv den 5-10 min. uden låg, sluk for ovnen oglad fadet stå endnu 15 min.
Tips!
Lasagne tager tid at lave, men det er hyggeligt og ventetiden værd – og ungerne er vilde med det!
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Smelt smørret og hæld det i en skål. Tilsæt kold mælk og rør gæren ud i væsken.
  2. Tilsæt æg, sukker, salt og mel og ælt dejen smidig. Lad den hæve tildækket 1 time.
  3. Bland de revne æbler med citronsaft, farin og kanel.
  4. Ælt dejen igennem på et meldrysset bord og rul den ud til et rektangel (30x40 cm).
  5. Bred fyldet ud på dejen og rul den sammen som en roulade.
  6. Del den i 12 stykker og sæt dem på en bageplade med bagepapir(læg dem evt. i papirmuffinsforme).
  7. Lad dem hæve tildækket 1/2 time.
  8. Varm ovnen op til 220 grader.
  9. Pensl sneglene med sammenpisket æg og drys med perlemelis.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Giv vandet et opkog med nelliker og kanel og tilsæt hyldebærsaft.
  2. Smag til med citronsaft og si den varme drik over i teglas.
  3. Servér straks.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Sigt mel og bagepulver over i en skål og tilsæt sukker, salt og kardemomme.
  2. Lav en fordybning i midten.
  3. Pisk æg og mælk godt sammen og hæld det i melet. Rør dejen jævn og lad den hvile tildækket 20 min. Fyld dejen i 2 små fryseposer.
  4. Varm en pande med lidt smør. Klip et lille hjørne af en pose dej og tryk dejen ud som bogstaver eller figurer på panden.
  5. Lad dem bage et par min. (til dejen begynder at danne bobler i overfladen) og vend dem med en palet.
  6. Lad dem bage gyldne på undersiden (1-2 min.) og flyt dem over på et fad. Dæk med stanniol og fortsæt med resten af dejen.
  7. Servér med syltetøj og evt. flormelis.
Tips!
Dejen kan også bages som helt almindelige (tykke) pandekager.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri